Начало / Жената днес / Дамска козметика / Ботокс и пристрастяване към него
Инжектиране на ботокс
Инжектирането на ботокс преди 35 години е огромна грешка

Ботокс и пристрастяване към него


На какво ли не е способна съвременната жена за да скрие следите от времето и да се чувства по-дълго млада. Безспорно това е и разбираемо, имайки предвид какво огромно значение в съвременният свят има това как изглеждаш. От това зависи самочувствието не само на женитеи не случайно все по-често и мъжете прибягват до подобен вид козметични процедури.

Какво представлява ботокс и какво е важно да се знае!

Ботоксът всъщност представлява вид невротоксин, които се синтезира и отделя от вид анаеробни бактерии. Дефакто този невротоксин, инжектиран в минимални количества в мускулите, блокира импулсите от невроните към мускулните влакна.Така мускулът, в който е инжектиран спира да се съкращава. Получава се едно изглаждане на кожата над този мускул, защото той остава в трайнарелаксация. Ефекта е видимо прикриване следите от времето и заглаждане на кожата.>

Не забравяте, че:

Ботоксът заглажда само бръчки, които са в резултат на съкращаване на мускула, но не може да изглади отпусната кожа. Отпускането на кожата в резултат на напредване на възрастта предизвиква бръчки, които няма как да бъдат коригирани с ботокс.

Ботоксът е подходящ преди всичко за изглаждане в горната половина на лицето – чело, т.нар. бръчки „Пачи крак“, бръчки между веждите. С ботокс биха могли до някъде да се коригират и отпуснати ъгли на устните, но не винаги.

Какви са рисковете при инжектиране на ботокс?

От изключителна важност е правилната преценка за дълбочината на инжектиране. При грешка се появяват доста нежелани странични ефекти, чието отшумяване продължава с месеци. Дозирането на невротоксина също е много специфична и фина процедура, а мястото на инжектиране често е доста индивидуално и преценката също е много важна.

При предозиране или засягане на по-голяма група мускули би могло да се получи затруднение при говора, затруднена работа на тези мускули и временна загуба на лицевите мимики.

Според последни изследвания това блокиране на мускулите се отразява на състоянието на мозъка и на психиката на човека. Логиката е, че съществува не само права, но и обратна зависимост между човешкия мозък и мускулите. Във вид на специфични сигнали в мозъкът ни постъпва неперкъсната информация за състоянието на всички мускули в нашето тяло. Колкото по-напрегнати и активни са мускулите, толкова повече се активира и мозъка и обратно. Ако мозъкът ни получава по-малко сигнали от блокираните изкуствено мускули, той става по-вял и мързелив. Така изглаждайки бръчките си рискуваме да загубим своята съобразителност и острота на мисълта.

Колко често може и е безопасно да си инжектираме ботокс?

Веднъж изгладили досадните мимически бръчки, повечето от жените направо се пристрастяват към ботокса. Според повечето от лекарите, които се занимават с тези процедури допустимото поставяне на ботокс в една и съща мускулна група е 6-7 пъти, но при определено условие: Винаги да се изчаква напълно преминаванеи изчерпване действието на предишната доза. Наслагването  и предозирането може да доведе до проблеми и т.нар. восъчно лице – бледо, лишено от мимики и далеч по-грозно от нормалните бръчки.

Обикновено след първото инжектиране ботоксът действа около 3-4 месеца, а следващите са вече с по-голяма трайност като тя винаги е индивидуална. Всеки организъм по различен начин и с различна скорост разгражда ботокса.

Веднъж обаче свикналата жена с изгладените си бръчки, когато действието на ботокса отзвучи, тя е направо ужасена от вида си е готова отново и отново да се подложи на процедурата. Това е вид пристрастяване, което обаче може да премине в сериозни последствие ако здравият разум отстъпи на женската суетност. След определена възраст, когато кожата се отпусне, ботоксът не е в състояние да предизвиква желания ефект.

Ако все пак искате да изгладите бръчките си с ботокс, не забравяйте:

  • Поне 4 часа след процедурата не бива да лягате, а да сте в седнало или изправено положение. Причината е, че ботокса е възможно да се резорбира в неправилна посока ако легнете.
  • Никога не пипайте и не масажирайте зоните, където са Ви инжектирали ботокс.>
  • Не ползвайте никаква козметика и кремове поне 72 часа след инжектирането.
  • Винаги изчаквайте напълно да премине ефекта от предишната доза преди да се решите на следваща.
  • Избирайте добре специалиста, който ще Ви инжектира ботокса и проврете какъв е препарата. Жертвите на евтини процедури станаха прекалено много!

Прочетете също

Сглобяема къща през зимата

Сглобяемите къщи стават все по-предпочитани

Строителството на сглобяеми къщи става много популярно и все повече хора се спират на него, комбинирайки бързина, енергийна ефективност и икономия на средства като важни предпоставки за избор.

Вашият коментар

Хареса ли ви уеб сайтa ни?
Абонирайте се за нашия безплатен онлайн бюлетин
Получавайте нашите статии на пощата си веднъж месечно.
АБОНИРАНЕ
Създайте профил в "Радост вкъщи". Коментирайте, изпращайте семейни снимки и истории.
РЕГИСТРАЦИЯ
НОВО!

Абонамент за Радост вкъщи

Получавайте най-новите ни публикации на пощата си
АБОНИРАНЕ

Happy At Home Newsletter

Get our latest articles directly on your email account.
SUBSCRIBE NOW
This is the English version of "Happy at Home" website. All our articles are originally written in Bulgarian. We are currently in process of translating them in English. We have already translated more than 100 of our articles, but most of them still need some attention from our editor.

We apologize if some of the articles are not in proper English. We are working on making them better every single day. Soon all our texts will be in perfect shape.

Thank you for your patience!