Начало / Жената днес / Дамска козметика / Какъв трябва да бъде летния грим
Летен грим
Цветният молив е много подходящ за лятото, защото свежо подчертава погледа и очите

Какъв трябва да бъде летния грим

Целта на всеки грим по принцип е да подчертае женската красота и да прикрие някои несъвършенства. Лятото обаче и съпътстващите го горещини е сезон, който е враг на грима и затова трябва да бъдем много внимателни. Свеждането на грима до минимум през летните дни е задължително условие за да  изглеждаме добре и да не се налага непрекъснато да вадим огледалцето и да проверяваме дали не е размазан. Няма нищо по-грозно от размазан грим и точно това не бива да допускаме.

Разумният летен грим е този, който е така поставен, чеда подчертава чертите на лицето, а същевременно почти да не личи.Това съвсем не е лесна задача, особено ако до скоро сте ползвали доста по-силен и ярък грим. Самото самовъзприемане често пречи на разумното поведение при гримиране през летните месеци. Навикът създаден през другото време да се слага много грим пречи за преминаване към по-лека версия и това често изиграва лоша шега на повечето жени.

Добре е предварително да се подготвим психически, че силният грим не е подходящ за горещините и отрано да се погрижим за кожата си.Още през първите пролетни месеци, когато трябва да проконтролираме и излишните качени през зимата килограми, да помислим и за своята кожа. Подходяща е диета богата на витамини и много течности. Тя се отразява много благоприятноосвен на линията и на тена на кожата. Организма се прочиства от тежките храни през зимата, а ако се приема по-голямо количество вода, това става значително по-бързо и ефективно.Добре е да се пие минерална вода подправена с лимонов сок. Забравете пържените храни  и силните кофеинови напитки поне за 1-2 месеца. Спрете сладкишите за този период за дасе изчисти кожата от несъвършенства и пъпки.

Резултат няма начин да няма. Тенът след такива мерки става по- равен, кожата с по-свеж вид, аизлишните килограми се стопяват.

За много млади жени тези мерки са достатъчни за да изглеждат добре и въобще да не се налага грим. Ако все пак смятате, че това обаче за Вас не е достатъчно и не се харесвате съвсем без никакъв грим, може да използвате съвсем лек такъв, който да подчертава очите и устните, но без да се прекалява с количеството.

За лятото най-подходящи са тонираните кремове, които придават добър и равен тен на кожата и същевременно я хидратират. Доре е да са и със слънцезащитен фактор.Коректор използвайте само ако е крайно наложително за прикриване на тъмни кръгове под очите.

Червилото или гланца трябва да бъдат лекии със светъл цвят. Нежно розовото и кораловото са най-добрите цветове за лятото. Добре е първода очертаете устните и след това да запълните с подходяща четка. Със сълфетка попийте излишното количество за да може да постигнете по-траен ефект. Допълнително може да поставяте лек гланцза по-голяма обемност.

Око с лек грим
Понякога използването само на спирала прави окото да изглежда съвсем естествено

Очите са най-важната част от грима.Най-добро решение за летен грим на очите е водоустойчиватаспирала, която дава изразителност на очите, но почистването й вечер е задължително, а не много лесно. Поставянето на спирала си има техника за да изглежда добре и да подчертава по естествен начин очите.

Нанансяне на спирала
Нанасянето на спирала си има техника за да изглежда окото естествено

Нанасянето трябва да бъде на два етапа. Първият слой се нанася и след това се разресват миглите със суха четчица. Изчаква се да изсъхне и след това се нанася втория слой,след който също разресвате миглите. Така очите ще бъдат естествено красиви без да се притеснявате от размазване на грима.

В случаите, когато сте облечени в по-ярки цветове е подходящо да очертаете очите и с цветен молив, подходящ за тоалета. Лекото очертаване на окото с перлено синьо или зелено, а може и с друг цвят подбран в зависимост от цвета на тоалета, придава много приятен и свеж вид, но трябва винаги да имате под ръка огледалце и ако се размаже леко, да го оправяте. 

Перманентен грим
Перманентният грим е стъпка, която много добре да премислите преди да се решите на нея

Напоследък все по-често се прибягва до т. нар. перманентен грим, който е много подходящ за лятото. Тойпредставлява козметична татуировка с минерални оцветители, които проникват в повърхностните слоеве на епидермиса. По този начин се постига подсилване цвета на устните и очертаване на веждите, но трайността е продължителнаи ако не е сполучлив направения перманентен грим, той става проблем, който трудно се коригира.

Летата стават все по-горещи и ако искаме да сме красиви и с перфектен летен грим, просто не трябва да прекаляваме с него. Дори да сте свикнали с повече цвеност по лицето, ще ви бъде необходима само една седмица пред огледалото за да стигнете до извода, че и с лекият умерен грим сте точно толкова красива, а дори може би и повече.

Прочетете също

Стил на обличане

Умението на жената да се облича

Всяка жена трябва да се научи да подбира своите дрехи, съобразявайки се с фигурата и възрастта си. Умението на жената да се облича е от изключителна важност за да бъде щастлива.

Вашият коментар

Хареса ли ви уеб сайтa ни?
Абонирайте се за нашия безплатен онлайн бюлетин
Получавайте нашите статии на пощата си веднъж месечно.
АБОНИРАНЕ
Създайте профил в "Радост вкъщи". Коментирайте, изпращайте семейни снимки и истории.
РЕГИСТРАЦИЯ
НОВО!

Абонамент за Радост вкъщи

Получавайте най-новите ни публикации на пощата си
АБОНИРАНЕ

Happy At Home Newsletter

Get our latest articles directly on your email account.
SUBSCRIBE NOW
This is the English version of "Happy at Home" website. All our articles are originally written in Bulgarian. We are currently in process of translating them in English. We have already translated more than 100 of our articles, but most of them still need some attention from our editor.

We apologize if some of the articles are not in proper English. We are working on making them better every single day. Soon all our texts will be in perfect shape.

Thank you for your patience!