Начало / Моят дом / Домашен комфорт / Нови тенденции във вътрешния интериор
Спалня в бордо и бяло
Спалнята е невероятно красива в комбинация на бяло и бордо

Нови тенденции във вътрешния интериор


Точно както и в модата с дрехи и бижута, в обзавеждането и вътрешния интериор също има модни тенденции, които непрекъснато се променят. Така ако искаме да сме в крак с времето е нужно да ги следим и когато правим дори козметичен ремонт у дома, да ги следваме. Това ще подобри самочувствието ни и усещането за уют синхронизиран с времето, в което живеем.

Всеки, който държи на модните тенденции по принцип, се съобразява  и с тенденциите в интериора и дизайна на дома. Нека се спрем на някои от  най-важните модни тенденции в обзавеждането и вътрешният интериор, които ще бъдат предпочитани през 2013 година.

По отношение на цветовете

Комбинацията между ярки контрастни цветове с меки и неутрални тонове ще бъде много актуално. Кремаво, сиво и бежаво ще контрастират с с тъмно червено и бордо, кралско синьо и дори индиго. Получените комбинации от топло и студено ще придават огромна индивидуалност на дома наситена с уют и свежест. Добре е ако мебелите са в топли и меки тонове, да заложите на по-контрастни стени, а защо не и тавани.

Таваните стават все по-важни в интериора на дома. Новите технологии в строителството предлагат невероятен избор от решения, но най-актуални ще бъдат т.нар. опънати тавани, които дават възможност да развихрите фантазията си и да превърнете тавана в помещението като част от една приказка в дома. Ефекта обикновено е невероятен, а практичността им относно начин на почистване и акустика са невероятни. Все повече дизайнери залагат на опънати тавани като много умело ги вписват в интериора.

Опънатите тавани се монтират съобразено с осветлението и трябва добре да се помисли и за него. LED  осветлението ще бъде много актуално и през 2013 година .

Спалня в сиво-бежаво и синьо
Меките и топли цветове, комбинирани със декорация на стените ще бъде хит през 2013 година

Много актуални през следващата година ще бъдат стикерите за стени. Това е нов тип декорация за стени чрез използването на специални стенни ваденки и стикери, които могат да бъдат в най-различни стилове, съобразени с интериора и мебелите в дома. Много актуални се очаква да бъдат стикерите – огледала, които поставени на подходящо място дават илюзия за повече пространство. Поставянето им е лесно, има разнообразно предлагане, а ако Ви омръзнат, винаги може да ги замените с други, защото и премахването им е лесно. Така винаги може да внасяте известна оригиналност в стаята, която да подобрява настроението.

По отношение на подовите повърхности

Традиционните ламинати и паркети, отстъпват място през следващата 2013 година на практичните и противоалергични подове от коркови плоскости и бамбук. Тези естествени материали стават все по-предпочитани, а тяхната красота и екологичност ги тласка напред в развитието на вътрешния дизайн и ги прави хит, особено за новите типове високотехнологични домове.

Всекидневна с корк на пода
Подът от корк е много предпочитан поради своите изолационни качества и здравина

По отношение на вратите

Ще бъдат предпочитани и изключително модерни белите врати, които ще контрастират много приятно на всичко останало. Те умело ще разделят пространството, особено в по-малките помещения и визуално ще дават илюзия за по-голямо жилище. Белите врати се съчетават идеално с ярки мебели и меки цветове на стените и придават известна аристократичност в тази комбинация.

Спалня в бордо и бяло
Спалнята е невероятно красива в комбинация на бяло и червено

Модните тенденции в дизайна на домовете ни за 2013 година ще бъдат възприети бързо и ще останат трайно през следващите няколко години, като ще се променят само детайли като аксесоарите и тяхното подреждане. Спокойно може да пристъпим към обновяването на дома си за да бъде модерен, уютен и оригинален както за нас, така и за нашите гости, които няма как да не забележат това.

Прочетете също

Ремонт у дома

Ремонтите у дома

Ремонтите у дома винаги правим през лятото, но е добре предварително добре да ги премислим и пресметнем нужните средства. Дали сами ще се нагърбим с тази задача или ще наемем строителна фирма е въпрос....

Вашият коментар

Хареса ли ви уеб сайтa ни?
Абонирайте се за нашия безплатен онлайн бюлетин
Получавайте нашите статии на пощата си веднъж месечно.
АБОНИРАНЕ
Създайте профил в "Радост вкъщи". Коментирайте, изпращайте семейни снимки и истории.
РЕГИСТРАЦИЯ
НОВО!

Абонамент за Радост вкъщи

Получавайте най-новите ни публикации на пощата си
АБОНИРАНЕ

Happy At Home Newsletter

Get our latest articles directly on your email account.
SUBSCRIBE NOW
This is the English version of "Happy at Home" website. All our articles are originally written in Bulgarian. We are currently in process of translating them in English. We have already translated more than 100 of our articles, but most of them still need some attention from our editor.

We apologize if some of the articles are not in proper English. We are working on making them better every single day. Soon all our texts will be in perfect shape.

Thank you for your patience!