Начало / Вкусно / Тиквени семки в нашето меню
Тиквени семки и тиква
Суровите тиквени семки лекуват паразитни заболявания по-добре от повечето лекарства

Тиквени семки в нашето меню


Колко често всеки от нас посяга към тиквени семки? Тиквените семки не са особено предпочитани и отстъпват по популярност на слънчогледовите, но трудно можем да си отговорим защо. Просто така… когато ни се люпят семки, си купуваме слънчогледови!

А тиквените семки са храна, която задължително трябва да присъства в менюто ни защото:

  1. Тиквеното семе влияе много добре на функционирането на нашите бъбреци като не допуска образуването на камъни в тях и дори лекува цистит.
  2. Тиквеното семе е едно от най-ефикасните средства за унищожаване на всякакви паразити в стомашно-чревния тракт. Чревните паразити са много коварни и често доста късно се откриват, когато вече са нанесли сериозни поражения в организма. Редовната консумация на тиквени семки, особено когато се приемат и сурови са гаранция, че дори да станем жертва на паразити, те ще бъдат унищожени. Дори тенията би могла да бъде изхвърлена и излекувана чрез консумация на сурови тиквени семки. Приемат се сутрин на гладно, съвсем сурови.
  3. Тиквените семки имат невероятно благоприятно въздействие върху кожата ни. Богати на ценни хранителни вещества, те поддържат кожата свежа и еластична като олиото в тях се грижи за мембраните на клетките.
  4. Тиквените семки влияят на нивата на холестерола в организма ни като понижават нивата на лошия холестерол и повишават тези да добрия.
  5. Тиквените семки са естествен стимулант на  кръвоносната, храносмилателната, репродуктивната, опорно-двигателната система и подпомагат доброто зрение. Това се дължи на богатото съдържание в тях от витамини, минерали и други полезни вещества.Те са много богати на цинк, витамин С, витамини от В групата, калциеви, калиеви, магнезиеви, фосфорни соли и други.
  6. При мъжете тиквените семки са изключително важни, защото профилактират доброкачествената хиперплазия на простатата, която се проявява при повечето от тях след 50 годишна възраст и е доста неприятен проблем.
  7. Майките кърмачки не е нужно да се наливат с боза за да имат достатъчно кърма, а просто да включат в менюто си тиквени семки заедно с друга пълноценна храна и да приемат повече вода.

За да ни бъдат толкова полезни, обаче тиквените семки трябва да се консумират редовно и често да ги опитваме съвсем сурови. Ако са печени е най-добре да си ги  приготвяме сами като не бива да ги печем повече от 20 минути. Освен това трябва да се знае, че приема на готови печени и обелени семки в пликче, купено от магазина, почти няма ефект. Доказано е, че едни от най-полезните вещества в тиквените семки се намират точно в граничната ципичка между люспата и самата ядка. Освен това люспата, която обикновено се изхвърля, запазва качествата на ценните съставки.

Прочетете също

Полезните храни

Да ускорим метаболизма си вместо да гладуваме

Как да променим храненето си за да ускорим обмяната на веществата и метаболизма си като цяло. Да заменим смело постоянният си глад и диети с храни, които са полезни и спомагат изгарянето на повече калории.

Вашият коментар

Хареса ли ви уеб сайтa ни?
Абонирайте се за нашия безплатен онлайн бюлетин
Получавайте нашите статии на пощата си веднъж месечно.
АБОНИРАНЕ
Създайте профил в "Радост вкъщи". Коментирайте, изпращайте семейни снимки и истории.
РЕГИСТРАЦИЯ
НОВО!

Абонамент за Радост вкъщи

Получавайте най-новите ни публикации на пощата си
АБОНИРАНЕ

Happy At Home Newsletter

Get our latest articles directly on your email account.
SUBSCRIBE NOW
This is the English version of "Happy at Home" website. All our articles are originally written in Bulgarian. We are currently in process of translating them in English. We have already translated more than 100 of our articles, but most of them still need some attention from our editor.

We apologize if some of the articles are not in proper English. We are working on making them better every single day. Soon all our texts will be in perfect shape.

Thank you for your patience!