Начало / Жената днес / Дамска козметика / Цветовете на лятото в красивия маникюр
Красив маникюр

Цветовете на лятото в красивия маникюр


Лятото винаги е цветно – свежи цветове навсякъде около нас, цветни дрехи, свежи аксесоари, слънчеви лъчи в косите. В допълнение на всичко това е важно да се погрижим и за маникюра си, който несъмнено е сериозно допълнение към цялостната ни визия. Ако в студените зимни дни ръкавиците са били част от облеклото ни и не сме обръщали особено внимание на маникюра си, то е време да се погрижим сериозно за ноктите си, защото ръцете на една жена говорят страшно много. Ръцете са тези, които са най-много на показ, особено през лятото.

Откъде да започнем?

Като начало ако сте занемарили известна степен кожата на ръцете си, то това е грешка, която веднага трябва да поправите. Крема за ръце е нещото, което трябва да присъства във всяка дамска чанта и да се използва при всеки удобен момент.

Ще кажете…….трудно е, защото непрекъснато сте на мивката и непрекъснато нещо правите в кухнята. Това не е оправдание! Всичко е въпрос на навик и е нужно само желание. Никога не си лягайте без да намажете ръцете си с крем за ръце и никога не излизайте на работа без да го направите. При всеки удобен случай когато имате възможност, използвайте крема и то без да го пестите.  Дори да не сте го правили до сега, никога не късно да започнете, а резултатите ще ви удивят и доста бързо.

След като сте започнали грижи за кожата на ръцете е добре да си набавите  хубава хартиена пила и дървена избутвачка за кожичките.

Оформянето на ноктите с хартиената пила е много важно и можете да направите и сами като това трябва да стане когато те са сухи и лесни за обработване.  Не натискайте агресивно с пилата, защото това разцепва ноктите. Леко и търпеливо ги изпилете във формата, която желаете.

След това е добре да накиснете ръцете си в купичка с вода за да омекнат кожичките . Използването на специални гелове за омекотяване на кожичките не е за препоръчване. Леко топлата вода е най-доброто средство за подготовка на ноктите и кожичките.

След  3 до 5 минути накисване с вода, с  дървената избутвачка нежно и внимателно избутайте кожичките  за се открие  и оформи нокътя. Ако е наложително може да изрежете кожичките, но само ако е наложително и стърчат.

Следващата процедура е една ексфолиране на кожата на ръцете, което може да направите със ексфолиант за ръце или ако нямате такъв, то смесването на крем за ръце с малко захар, ще свърши същата работа. Така се премахват всички мъртви клетки от кожата на ръцете и след измиването, тя става мека, а ръцете –красиви.

И така вече би трябвало да сте готови за нанасяне на лак и влагането на цялият си творчески нюх за създаването на един красив летен маникюр. Добре е да се погрижите за ноктите си като положите основа преди лака. Тя прави нокътя по-гладък и така лакът е по-траен и същевременно го  предпазва от агресивното му въздействие. Важно е да имате предвид, че по-агресивните лакове често са по-трайни, но действието им върху ноктите  е доста пагубно. Затова е по-добре да сложите първо основа и след това не толкова здрав лак, отколкото здрав и траен лак направо върху нокътя.

За да имате траен, красив и здрав маникюр, е нужно да се грижите за ноктите си.

И сега нека проявим малко творчество и да се спрем на дизайна и цветовете.

Като начало е добре да огледате летния си гардероб, цветовете в него и аксесоарите, които смятате да добавите към него. Набавете си поне 3-4 лака в различни свежи цветове, близки до тези на дрехите . Не е нужно лаковете да са много скъпи, но е добре да са от една марка. Може  между тях да има и брокатени ако дрехите Ви го допускат. Не забравяйте, че един добре направен маникюр може да издържи до 10 дни.

Допълнителни важни съвети:

  •      За да не пожълтяват ноктите е добре да почивате и на всеки 10 дни вместо лак да слагате само основа и няколко дни ноктите да почиват.
  •     Не сушете никога пресно нанесен лак на парното или на печката принудително, защото лакът омеква. Духането също не помага, а прави балончета и маникюра е нетраен.
  •     Изчаквайте търпеливо да изсъхнат различните слоеве когато ги нанасяте. Това е много важно за издържливостта на лака. Внимавайте всеки слой да бъде тънък и добре да запечата и върха на ноктите.
  •   С памуче напоено със зехтин може да натривате ноктите ежедневно. Това заздравява маникюра и го прави по-траен.

Ето някои идеи, които ще бъдат супер актуални това лято и не са трудни за изпълнение:

Разноцветен маникюр
Различните цветове за всеки нокът са много модерно и актуално решение. Същевременно подходящо за повечето тоалети.
Маникюр в лила
Сравнително лесно творчество, даващо доста възможности за комбинация
Тъмен маникюр с брокат
Брокатът е много шик, особено за вечерните тоалети
маникюр - розово и брокат
Цветове, които отиват на всеки тоалет
Маникюр - бордо
Елегантно и стилно решение, което също е доста лесно за изпълнение
Маникюр- розово и черно
Нежно розово и черно с красота и стил
Маникйр в преливащи цветове
Преливащите цветове могат да бъдат в най-различни варианти и са много подходящи за лятото

Прочетете също

Жена и грим

Правила и умения за перфектен грим

Всяка жена трябва да научи сама за себе си кой е перфектния грим за нея и как да го поставя и поддържа за да бъде лицето й винаги свежо и да изглежда добре. Гримирането само по себе си е вид изкуство и трябва да се придобият някои основни умения.......

Вашият коментар

Хареса ли ви уеб сайтa ни?
Абонирайте се за нашия безплатен онлайн бюлетин
Получавайте нашите статии на пощата си веднъж месечно.
АБОНИРАНЕ
Създайте профил в "Радост вкъщи". Коментирайте, изпращайте семейни снимки и истории.
РЕГИСТРАЦИЯ
НОВО!

Абонамент за Радост вкъщи

Получавайте най-новите ни публикации на пощата си
АБОНИРАНЕ

Happy At Home Newsletter

Get our latest articles directly on your email account.
SUBSCRIBE NOW
This is the English version of "Happy at Home" website. All our articles are originally written in Bulgarian. We are currently in process of translating them in English. We have already translated more than 100 of our articles, but most of them still need some attention from our editor.

We apologize if some of the articles are not in proper English. We are working on making them better every single day. Soon all our texts will be in perfect shape.

Thank you for your patience!