Везни

24 септември – 23 октомври

ЕЛЕМЕНТ  – въздух
УПРАВЛЯВАЩА ПЛАНЕТА – Венера
ДЕВИЗ – „Аз се колебая“
КЛЮЧОВА ДУМА – хармония
ЦВЯТ  – розово, небесно-синьо, индигово
ДЕН - петък
МИНЕРАЛИ – изумруд, аквамарин, сардоникс
МЕТАЛ НА ЗНАКА – мед, бронз, месинг
ЩАСТЛИВИ ЧИСЛА – 6
СЪДБОНОСНИ ГОДИНИ – 6, 13, 20, 27, 34 и т.н. през 7 години
БРАК – по принцип се допълват с Овен, пълна хармония с Близнаци и Водолей. Добре се разбират с Лъв и Стрелец
ОБИЧАТ – спокойствието, разбирателството, комплиментите, добрите маниери, музиката, танците, собствения си глас, собственото си отражение в огледалото, добрия вкус, украшенията, нежността, флирта, кокетството, сладостите, развлеченията, красноречието
МРАЗЯТ – успеха на всяка цена, невъздържаността, бруталността, лошите маниери, непохватността, насилието, изгубеното положение
СЪВЕТ – не бъдете толкова безгрижни и реагирайте на чуждите влияния, за да не се оставите да властват над вас

Везни през 2016 година

2016 година ще бъде противоречива за повечето родени под знака на Везни.  Някои ще постигнат върха на своята кариера през тази година или ще станат много известни, а други ги очаква спад.  Възможно е и да се сблъскате и с двете в рамките на годината.Не бива обаче да се самозабравяте от успехите или да се отчайвате от неуспехите, защото така може да провалите всичко, за което сте се борили и работили през миналата година. За вас прекалените успехи и известност са малко опасни и променят  отношението Ви към околните.  Тази Ви слабост може да стане причина за спад след големите успехи.

Везни през месец януари 2016 година

В първият месец на 2016 година ще бъде много натоварени и малко песимистично настроени. Умората ще си каже думата във втората половина на месеца и е възможно дори да се разболеете от грип или подобно заболяване характерно за зимата. Имунната Ви система има нужда от укрепване и затова помислете за по-добро хранене и почивка.

Везни през месец февруари 2016 година

Работата Ви ще започне да дава резултати и това ще ви хареса и стимулира. Ще се почувствате изпълнени с енергия, а  някои от Вас допълнително ще бъдат стимулирани от необикновено щастлива нова любов. Късметът вече започва да Ви се усмихва, а това ще Ви хареса. Помнете, че не бива да се самозабравяте.

Везни през месец март 2016 година

Много пътувания и разнообразни преживявания и срещи изпъстрят месеца. Възможни запознанства с много влиятелни в бранша Ви личности.  Добре е внимателно да обмислите поведението си през този месец предварително. Не допускайте да загубите стари приятелства.

Везни през месец април 2016 година

Ще се радвате на много внимание от своите близки. Възможни са нови и незабравими преживявания в любовния си живот. Доверете се на  сърцето си и се отдайте на силни и неповторими преживявания, защото месеца е вълшебен за Вас.

Везни  през месец май 2016 година

Обърнете повече внимание на външният си вид. Пазете се от необмислени реакции.  Очаква  ви свобода, която до сега не сте имали и  това ще се окаже влияние на поведението Ви. Ако сте обвързани, не позволявайте да бъдете съблазнени, защото може после да съжалявате за постъпките си.

Везни  през месец юни 2016 година

Не пренебрегвайте приятелите си, защото те имат нужда от Вас . Скоро може и Вие да имате нужда от тях. Ще бъдете заобиколени от  много хора и може  да откриете ново приятелство някъде около Вас. Ще се чувствате самоуверени и с добро здраве. Възможно е неразумно да пренебрегвате или подцените  опасност. Не прекалявайте с рисковете. Изострете вниманието си. Не се доверявайте на хора, които малко познавате.

Везни  през месец юли 2016 година

Очаква Ви  сериозен проблем, който  ще ви накара да се  замислите за поставянето на едно ново начало.  Ще изразявате свободно чувствата си и ще имате нужда от верни приятели до себе си.  Към края на месеца може да се подлъжете да се  присъедините към една прекалено дръзка компания. От познанството си с тези хора ще загубите повече, отколкото ще спечелите.

Везни  през месец август 2016 година

Ще имате нужда от усамотяване и спокойствие, за да премислите следващите си стъпки. Възможни са грешки и затова потърсете съвет от по-възрастни свои близки или родители. Накрая обаче нека окончателното решение си е само Ваше.

Везни  през месец септември 2016 година

Внимавайте да не бъдете използвани от хитри хора. Отношенията с партньора ще бъдат много важни за вас, но може да са източник на разочарование и чувство на безсилие. Заради силния ви оптимизъм и честите ви успехи, Вие не можете да понесете евентуално осуетяване на плановете Ви. Впускате се в ново приключение, но без да сте научили ценните уроци от предишния неуспех. Внимавайте с кръвното налягане и черния дроб.

Везни  през месец октомври 2016 година

Октомври ще бъде сравнително спокоен месец. Спокойствието ще Ви зареди с  необикновена вътрешна сила и енергия. Конкуренти  ще се опитат да ви извадят от равновесие, но вие ще ги победите. Владеете положението,но са възможни проблеми в любовните отношения.

Везни  през месец ноември 2016 година

През ноември отново ще се развие типичната за 2016 година динамика около Вас. Много хора ще ви търсят за помощ, но е възможно и Вие да имате проблеми и нужда от съдействие. Внимателно преценявайте контактите и на кого се доверявате. Възможно е да бъдете излъгани или да пропуснете и недогледате важен елемент от сделка, която да доведе до загуби впоследствие.

Везни  през месец декември 2016 година

През целият месец ще бъдете в очакване на предстоящите празници. Ще имате огромна енергия за работа, силна концентрация и необикновен подход на действие. Добре е да ги използвате.Същевременно в желанието си да зарадвате близките с подаръци ще похарчите доста парии загубите доста време по магазините. Това донякъде ще Ви изтощи и може да помрачи накрая така очакваните празници.

Класически хороскоп на Везни

Везни е седмият знак на Зодиака. Първите шест знака представят индивидуалното развитие, докато другите шест символизират връзката на човека с неговото обкръжение. Везната е първият знак от тази част на Зодиака и съответно първият знак, който се свързва със себеподобните си. Усилията, които Везните полагат основно са за създаване на равновесие между тях и останалите индивиди. Везните символизират брака и асоциациите, най-базисните начини за свързване между хората.

Като седми знак Везните управляват седми дом, домът на общностите. Астрологичният символ на зодията Везни е везната. Както везните, символизиращи правосъдието, така и представителите на зодията се стремят да бъдат обективни и справедливи. Ненавиждат несправедливостта и конфликтите, стремейки се винаги да постигат разбирателство и мир. Понякога се чувстват несигурни в собствените си вярвания и отстъпват пред убежденията на другите. Везните са способни да оценят конфликта и страните в него обективно и изчерпателно. Понякога са толкова склонни да избягват конфликтите, че се признават привидно за победени, въпреки че знаят че те са прави. Дипломатични и кооперативни, лесно развиват групови проекти.

В Зодиака, Везните са противоположен знак на Овена, символът на индивидуалността. Затова Везните са по-скоро общителни, отколкото интровертни. Обикновено са приятелски настроени и са много очарователни, но често желанието им да се харесат на околните ги кара да се съгласяват и приспособяват повече от необходимото. Везните се управляват от планетата Венера: богинята на любовта, красотата и удоволствието. Венера представлява радостта, щастието и оценяването на красивите неща. В отрицателен план, тази енергия показва страст към пищни партита и луксозни предмети, понякога показва алчност и може да е много материалистчно настроен. Венера управлява Везните и Телеца. Везните показват мъжкия аспект на Венера, докато Телецът символизира женската част. И двата знака притежават силен стремеж към красотата. Но докато Телецът цени красотата на предметите, Везните повече се интересуват от красотата у хората и в техните взаимоотношения. Везните са най-щастливи в лоното на личните си отношения. Атрактивни са и прелъстителни, фини и културни хора са. Удоволствието, което изпитват към общуването им помага да вземат участие в светския живот. Поради склонността им да се социализират, могат да изглеждат суетни и празноглави или да са силно зависими от одобрението на околните. Много хора, родени под този знак са привлечени от изкуството, стилни са и изтънчени. Също така могат да са мързеливи, когато се отегчават. Обикновено са рационални и се самоконтролират успешно, но понякога са големи егоисти.

Тъй като усилията им са по-скоро ментални, отколкото емоционални, Везните са доста разсъдливи. Успешни са при изпълнението на дипломатически мисии и обществени каузи. Тъй като избягват конфронтациите, родените под знака Везни са по-лесно внушаеми, любезни и адаптивни, но понякога могат да изглеждат студени и манипулиращи. Обичат да работят в екип. Умеят добре да реализират замислите си, когато са в група от хора, но сами ли са стават несигурни в собствените си способности. Винаги внимателни и либерални, те са лоялни, защото се поставят на мястото на другия човек. Очароват се от дебата, но не от спора. Разликата е много важна за Везните. Рядко показват гнева си. Ако трябва да си отмъстят ще премислят добре най-ефикасния начин за отпор срещу нахлуването в територията им.

В свободното си време Везните изразходват много по-малко енергия, отколкото другите знаци. Обичат да лентяйстват. Предпочитат да четат и да излизат с приятели. Ако правят някакви упражнения, то те трябва да са вплетени в социален контекст. Въпреки това някои Везни се наслаждават на дейности, свързващи ги с майката Природа, като язденето и плуването.

В любовните си отношения са забавни и романтични.Голямата сила на Везните е в умението им да създават мир и хармония. Умението им да търсят равновесие и сътрудничество между различни общности няма аналог при останалите знаци.


Етикети: , , , .

Коментари към тази публикация (1)

  1. Leni каза:

    Naistina Xarakteristikata kato cqlo za moqta zodiq otgovorq to4no na moq xarakter vkus i istun4enost.!!!!

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

*


*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Current day month ye@r *