Кожени дрехи са моден хит през есен – зима 2014 година

Естествена кожа и дрехи от нея

Тази година отново на мода се връщат дрехите от естествена кожа. Големите модни дизайнери вече представиха своите колекции от кожени костюми, рокли, поли и панталони. Кожата ще бъде хит през модният сезон есен-зима 2014 година дори за вечерните облекла. Разбира се кожената модна линия при тях става значително  по-елегантна и по-строга. Елегантна и стилна дълга рокля, следваща линиите на тялото  и ушита от релефна кожа  ще бъде зашеметяващ хит през есенно – зимния сезон за вечерен тоалет.

Кожена рокля

Кожата ще бъде във всичко – поли, панталони, рокли, палта, аксесоари, но най-интересни ще бъдат модните кожени блузи, които до сега не са били познати, а от тази есен ще бъдат много популярни, особено в младежките среди.

Мъжка мода

Мъжете също ще погледнат към кожените панталони като към всекидневна алтернатива

Разнообразие на цветове и кройки при всички дрехи и за всички възрасти, но задължително от кожа – това ще бъде хита на есен-зима 2012-2013 година. На модните подиуми вече свои кожени колекции  представиха Живанши и Мошино, Спортмакс, Симонета Равиза, Айсберг и Роберто Кавали. Кожата във всичките и варианти и с различен релеф и дължина на косъма ще бъде желана и от дамите и от мъжете. Топла и практична, кожената материя вече дава много възможности.

Кожена рокля

Черната пола или рокля от естествена кожа ще бъде една от най-желаните дрехи през тази есен за  дамите. А коженият костюм ще бъде предпочитан от бизнес дамите дори за по-специални моменти.

Интересът към облеклата от кожа винаги е бил противоречив. От безумно красиви и практични до наличието на нотка вулгарност, кожените дрехи са били предпочитани от всеки тип вкус през годините.

Кожен костюм

Кожената дреха не се пере и не се глади, но също изисква поддръжка и трябва да знаем някои основни неща. Не е за пренебрегване факта, че дрехите от естествена кожа не са евтини и затова грижата за тях е важна. Ето няколко съвета:

  • Хубаво е след като купите кожена дреха още преди да започнете да я носите, кожата да бъде обработена със специален препарат, който пази кожата от зацапване от дъжд. Подобни препарати се предлагат в магазините. Хубаво е периодично поне 1 път месечно да обработвате дрехата с подобен препарат като или я напръсквате, или  намазвате кожата с него в зависимост от формата му. Така кожената дреха ще бъде винаги като нова и се запазва по-дълго.
  • Необходимо е да съхранявате кожените дрехи на закачалка и в проветриво помещение като не е желателно да бъдат покрити с найлон. Това важи за цялата година.
  • Кожените дрехи не са подходящи за мокрене и затова не е желателно да се носят по време на дъжд, но ако все пак се случи е добре хубаво да ги подсушите след това к мека кърпа на стайна температура. След като сте сигурни, че са напълно сухи, ги напръскайте с препарат против дъжд.
  • В никакъв случай не сушете кожа на силно слънце или със сушоар или други уреди, защото естествената кожа е чувствителна на топлина и ще съсипете дрехата си.
  • Периодичното почистване трябва да става според указанията на етикета, особено когато става въпрос за дрехи, които не са връхни и трябва често да се почистват, но е най-добре да се дават на химическо чистене, където се третират по специален начин и професионално.

Естествената кожа е особен вид материал, който всъщност е обработена животинска кожа, която диша и е мека и удобна за носене, пази от вятър и топли много. Не случайно мотоциклетното защитно облекло е от естествена кожа.

Етикети: , , .

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

*


*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Current day month ye@r *