Красиви и весели в новогодишната нощ

 

Снежанка

Съществува поверие, че от това как ще посрещнем Нова година и от самочувствието ни в Новогодишната нощ зависи до голяма степен дали тя ще бъде успешна. Затова е важно предварително да се погрижим да бъдем красиви и със самочувствие в празничната вечер, а когато стрелките на часовника започнат да се събират, бързо да намислим какво точно искаме най-много да ни се случи в предстоящата година.

За да бъде всичко перфектно на празника е добре да планираме предварително всичко като отрано се погрижим за своят външен вид и добре премислим как точно искаме да изглеждаме за да се чувстваме неотразими.

Като начало най-важното е да изберете къде и с кого ще прекарате Новогодишната нощ, защото колкото красиви и неотразими да сте, ако не сте с подходящите хора и на подходящото място, посрещането на Новата година може да бъде провалено от неща, които не зависят в този момент от Вас. Затова е добре още в първите дни на декември, а дори и по-рано да премислите и да решите къде и с кого искате да бъдете в тази важна нощ.

Като правило Коледните празници се прекарват у дома със семейството и най-близките роднини, но Новата година може да посрещнете на по-екзотично място и с приятели.

След като вече сте наясно и сте организирали мястото и компанията, е време отрано да се погрижите за външния си вид. Затворете очи и си представете как точно искате да изглеждате…

След като сте изградили своя собствен образ в съзнанието си, започнете детайлната му подготовка и то веднага. Ако сте се изпуснали и по увлякли със сладките изкушения около Вас, сега е момента да си ги забраните за 2-3 седмици и да се освободите от излишните 1-2 килограма, а това ще спомогне гарантирано и за изравняване на тена на лицето. Избягвайте задимени помещения и не прекалявайте с кафето.

Празничният тоалет

Добре е предварително да решите и набавите тоалета си за празника след като добре го обмислите за бъде не само красив, но и удобен. Това е от изключителна важност за самочувствието, а то има огромно значение за визията и излъчването Ви през Новогодишната нощ. И най-скъпият и красив тоалет се обезличава ако е неудобен и влияе негативно на това как се чувствате. Самочувствието и приятното излъчване е половината от красотата Ви в Новогодишната нощ – не го забравяйте.

Погрижете поне две седмици по-рано за кожата и косата си.

1. Ексфолирайте с подходящ ексфолиант кожата и то не само на лицето си и я подхранете с хидратантен крем. Добре е да изберете защитен зимен крем, който да не позволява поражения от студения зимен вятър. Ако прецените, че кожата Ви има нужда от по-професионална намеса на козметик, отделете време и средства за това. Съобразете се със съветите, които той Ви даде и ако е нужно подменете крема за лице, който сте използвали до вчера. Поне една седмица преди Нова година експериментирайте с грима за да може да сте сигурни, че е най-подходящия.

2. Независимо дали ще променяте прическата си, отрежете краищата на косата си и я подхранете няколкократно с маска за коса преди празника. Ако сте решили да променяте цвета на косата си, добре го обмислете и се посъветвайте с доверен човек. Не рискувайте с цвят, който до този момент не сте ползвали, защото това може да помрачи цялата подготовка. Грешката дори да може да се поправи, резултатът пак ще е негативен по отношение на състоянието на косата. Тя трябва да има блясък и да е красива и ефектна, а затова е нужно да не бъде прекалено третирана с бои и обезцветители. С прическата експериментирайте също поне една седмица предварително за да сте сигурни, че точно тя е най-подходящата и е точно тази, която искате.

Вашите ръце и маникюр

Маникюрът е тази част от подготовката, която не бива да пренебрегвате. Особено ако ще разчитате на естествен. Погрижете се за оформянето на ноктите си и тяхното подхранване. Задължително си набавете зимен защитен крем за ръце и го нанасяйте винаги, когато имате възможност. Особено нощно време като може да използвате и да спите с овлажняващи ръкавици. От това, дори да сте позанемарили малко ръцете си, те ще омекнат и ще се подобри вида им. Не бива да забравяте, че вашите ръце ще са на преден план през цялата нощ – на масата. Колкото и да сте добре облечени и с красива прическа, ако ръцете Ви не са перфектни, това може да скапе окончателно самочувствието ви. Достатъчно е да видите, че жената срещу Вас се е погрижила за маникюра си, а Вие сте го подценили като значим детайл. Ако не умеете, доверете се на професионален маникюрист, но в никакъв случай не го забравяйте.

Бодри и отпочинали

Последните дни на декември винаги са доста напрегнати въпреки украсата и предпразничните настроения навсякъде около нас. Дори обикалянето по магазините в подготовка на празниците и набавяне на подаръците за близките ни хора е доста уморително. Затова е много важно така да организирате ежедневието си, че задължително да си осигурите един здрав 8 часов сън. Добре е в дните преди празниците ако е възможно да изместите часовете за лягане по-късно за да може да не Ви се доспи точно в Новогодишната нощ и така да нарушите собствения си комфорт. Същевременно не бива да се преуморявате прекалено в подготовката, а единствената рецепта за това е доброто планиране на всичко. За целта подходящо е да седнете един ден още в първата седмица на месец декември и систематично да направите график за всичко, което мислите че е нужно за перфектният Ви вид в Новогодишната нощ. След това трябва да запишете часовете за козметик или фризьор и да си набавите всички козметични продукти за 2-3 седмици напред.

Може би наистина от това как ще посрещнем Нова година, зависи късметът ни и това какво ще ни се случи през нея. Може би не случайно от векове хората така тържествено и с толкова емоции посрещат всяка Нова година.

Етикети: , , .

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

*


*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Current day month ye@r *