Нови тенденции във вътрешния интериор

Всекидневна в лила

Контраста на цветовете придава свежест и красота в дома

Точно както и в модата с дрехи и бижута, в обзавеждането и вътрешния интериор също има модни тенденции, които непрекъснато се променят. Така ако искаме да сме в крак с времето е нужно да ги следим и когато правим дори козметичен ремонт у дома, да ги следваме. Това ще подобри самочувствието ни и усещането за уют синхронизиран с времето, в което живеем.

Всеки, който държи на модните тенденции по принцип, се съобразява  и с тенденциите в интериора и дизайна на дома. Нека се спрем на някои от  най-важните модни тенденции в обзавеждането и вътрешният интериор, които ще бъдат предпочитани през 2013 година.

По отношение на цветовете

Комбинацията между ярки контрастни цветове с меки и неутрални тонове ще бъде много актуално. Кремаво, сиво и бежаво ще контрастират с с тъмно червено и бордо, кралско синьо и дори индиго. Получените комбинации от топло и студено ще придават огромна индивидуалност на дома наситена с уют и свежест. Добре е ако мебелите са в топли и меки тонове, да заложите на по-контрастни стени, а защо не и тавани.

Таваните стават все по-важни в интериора на дома. Новите технологии в строителството предлагат невероятен избор от решения, но най-актуални ще бъдат т.нар. опънати тавани, които дават възможност да развихрите фантазията си и да превърнете тавана в помещението като част от една приказка в дома. Ефекта обикновено е невероятен, а практичността им относно начин на почистване и акустика са невероятни. Все повече дизайнери залагат на опънати тавани като много умело ги вписват в интериора.

Опънатите тавани се монтират съобразено с осветлението и трябва добре да се помисли и за него. LED  осветлението ще бъде много актуално и през 2013 година .

Спалня в сиво-бежаво и синьо

Меките и топли цветове, комбинирани със декорация на стените ще бъде хит през 2013 година

Много актуални през следващата година ще бъдат стикерите за стени. Това е нов тип декорация за стени чрез използването на специални стенни ваденки и стикери, които могат да бъдат в най-различни стилове, съобразени с интериора и мебелите в дома. Много актуални се очаква да бъдат стикерите – огледала, които поставени на подходящо място дават илюзия за повече пространство. Поставянето им е лесно, има разнообразно предлагане, а ако Ви омръзнат, винаги може да ги замените с други, защото и премахването им е лесно. Така винаги може да внасяте известна оригиналност в стаята, която да подобрява настроението.

По отношение на подовите повърхности

Традиционните ламинати и паркети, отстъпват място през следващата 2013 година на практичните и противоалергични подове от коркови плоскости и бамбук. Тези естествени материали стават все по-предпочитани, а тяхната красота и екологичност ги тласка напред в развитието на вътрешния дизайн и ги прави хит, особено за новите типове високотехнологични домове.

Всекидневна с корк на пода

Подът от корк е много предпочитан поради своите изолационни качества и здравина

По отношение на вратите

Ще бъдат предпочитани и изключително модерни белите врати, които ще контрастират много приятно на всичко останало. Те умело ще разделят пространството, особено в по-малките помещения и визуално ще дават илюзия за по-голямо жилище. Белите врати се съчетават идеално с ярки мебели и меки цветове на стените и придават известна аристократичност в тази комбинация.

Спалня в бордо и бяло

Спалнята е невероятно красива в комбинация на бяло и червено

Модните тенденции в дизайна на домовете ни за 2013 година ще бъдат възприети бързо и ще останат трайно през следващите няколко години, като ще се променят само детайли като аксесоарите и тяхното подреждане. Спокойно може да пристъпим към обновяването на дома си за да бъде модерен, уютен и оригинален както за нас, така и за нашите гости, които няма как да не забележат това.

Етикети: , , .

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

*


*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Current day month ye@r *