Овен

21 март – 20 април

ЕЛЕМЕНТ - огън
УПРАВЛЯВАЩА ПЛАНЕТА – Марс
ДЕВИЗ – „Аз съм“
КЛЮЧОВА ДУМА – действие
ЦВЯТ  – червен
ДЕН - вторник
МИНЕРАЛИ – аметист, топаз, диамант, сардоникс
МЕТАЛ – желязо
ЩАСТЛИВИ ЧИСЛА – 5 и 9
СЪДБОНОСНИ ГОДИНИ – 4, 11, 18, 25, 32 и т.н. през 7 години
БРАК – по-принцип се допълват с Везните. Пълна хармония с Лъв и Стрелец. Много добро разбирателство с Близнак и Водолей.
ОБИЧАТ – опасността, риска, бързото решение, скока напред
МРАЗЯТ – страхливостта, несигурността, колебанието, интригата, дипломацията
СИЛАТА им е в тяхната динамичност и вярата им
СЪВЕТ – постарайте се да постоянствате в нещата, които предприемате и не изпускайте сигурното заради несигурното
СЪДБА – щастието ще е променливо

Овен през  2016 година

Годината като цяло ще бъде доста противоречива за Овните . Ще се редуват добри и не толкова добри периоди като те непрекъснато трябва да лавират между многото работа и голямата любов.  Тези от тях, които успеят, ще се радват на много добри финансови резултати, но ще има и такива, за които голямата любов няма да е споделена. Хубавото е, че ще се чувстват в добро здраве и силните характери от зодията към края на годината ще преодолеят всички трудности и ще завършат годината успешно.

Овен през месец януари 2016 година

Януари е белязан от много нови контакти и запознанства. Ще се справите чудесно в резултат на много добрата си комуникативност.  Много от представителите на знака още през този месец ще срещнат интимната си половинка, от която до голяма степен ще зависят успехите му през годината. Възможно е и започване на нова работа или бизнес.

Овен през месец февруари 2016 година

Месецът е много добър за обучение и допълнителна квалификация. Не пропускайте такава възможност ако Ви се отдаде. Освен това някои от Овните е възможно да попаднат на отдавна забравени документи, които да изиграят важна роля в бъдещи начинания. Не се плашете от струпването на много ангажименти за кратко време. Планирайте добре дните си и направете всичко възможно да не оставяте днешна работа за утре. От това как ще се справите през този месец, зависят много неща през следващите.

Овен през месец март 2016 година

Ще бъдете настроени спортсменски. Изпитвате непреодолимо желание да се докажете както в работата така и пред близките си. Прилив на енергия и оптимизъм ще бъдат характерни за март, въпреки, че много хора ще се оплакват около Вас от пролетна умора и меланхолия. Използвайте оптимизма си за отхвърляне максимално на работа и ангажименти, но не пренебрегвайте близкия човек до себе си, защото може да станете жертва на необоснована ревност и скандали.

Овен през месец април 2016 година

През април  започва период на професионално благополучие. Месецът е подходящ за сключване на бизнес договори или започване на нова работа. Внимавайте обаче да не прекалявате в приказките и особено премервайте изказванията си пред колеги, защото може да бъдете неправилно разбрани и това да доведе до проблеми. Възможно е в края на месеца да бъдете изправени пред труден избор между кариерата и любовта.


Овен през месец май 2016 година

Май ще бъде много богат на събития. Нови срещи с  бъдещи партньори или конкуренти е възможно да Ви натоварят значително поради необходимостта да съчетавате работата и личния живот. Вероятни са командировки и пътувания дори зад граница. Ще приключите месеца с много положителни емоции и удовлетворение от свършената работа. Накрая ще почувствате и доста умора. Добре е да се погрижите за здравето си и да промените начина на хранене.

Овен през месец юни 2016 година

През този месец ще довършите много неща и то доста успешно. При много от представителите на зодията ще се появи идеята да променят кардинално живота си. Ще се чувствате малко хазартно настроени с желание за рискове, които не са много типични за Вас. Тези които са силно влюбени, ще бъдат готови дори да напуснат работа и жилище за да продължат живота си по друг начин заради половинката си. Възможни са и грешки в тази насока. Не прибързвайте, а обмислете постъпките си за да не съжалявате. Балансът между работа и любов е ключът към успехите Ви тази година

Овен през месец юли 2016 година

През юли  тези от Овните, които са успели да  подредят делата си, ще се радват на сериозни финансови постъпления. Ще бъдете доволни от себе си и ще започнете да планирате една заслужена отпуска. Спокойствието от финансова гледна точка, ще даде възможност на много Овни да обърнат  повече внимание на любовния си живот и да се отпуснат. Възможни са обаче разочарования и  неприятни изненади от страна на половинките Ви.

Овен през месец август 2016 година

Финансова стабилност ще бележи месеца. Постъпленията започнали през юли ще продължат. Ще бъде добър месец за почивка, защото ще сте приключили доста от делата си и просто ще се радвате на резултатите. Възможни са далечни пътувания  и нови запознанства. Отпуснете се, забравете всичко друго и се отдайте на заслужена почивка. Внимавайте обаче с алкохола и шофирането ! Съществуват рискове и вероятност от инциденти на пътя.

Овен през месец септември 2016 година

Септември ще бъде месецът, през който Овена ще бъде домошарски настроен. Много от Вас ще мислят за ремонти и нови мебели. Други направо ще сменят дома си с нов – по-хубав и по-голям. Битови проблеми ще запълват ежедневието на Овена този месец. Много от представителите ще вземат решение да заживеят семейно или да сключат брак. Семейният уют ще Ви зареди с нова енергия и ще се чувствате сякаш имате криле.

Овен през месец октомври 2016 година

Заразени от промените у дома, през октомври ще започнете промени и на работното място. Тези, които са шефове е възможно да променят обстановката на работното място и дори персонал. Настроени сте за промени и затова внимавайте да не изхвърлите нещо или да  загубите някой важен човек, за което впоследствие ще съжалявате. В края на месеца са възможни разочарования от приятели, на които сте вярвали.

Овен през месец ноември 2016 година

Възможни са депресивни състояния и носталгии към минали хора и събития. Ще бъдете неуравновесени и склонни към взимане на неправилни решения. Внимавайте! Не предприемайте нищо преди да се консултирате с хора, на които вярвате. Животът ще Ви се вижда глупав, а хората около Вас дребнави и досадни. Опитайте се да се отървете от тези настроения с разходки на чист въздух и обърнете повече внимание на децата около Вас. Те ще Ви заредят с нова доза оптимизъм и ще Ви помогнат за завършите успешно годината.

Овен през месец декември 2016 година

Тези от Овните, които са работили неуморно през годината и са успели да съчетаят работа и личен живот, ще се радват на спокоен месец и празници в приятна домашна атмосфера с любими хора. Ако обаче не сте сред успешните и сте загубили любимия човек или работата си, трябва да се отдадете на равносметка през този месец. Животът е във Вашите ръце. Нужно е да отчетете съвсем реално грешките си и да си обещаете, че няма да ги повтаряте. След това прекарайте празниците с приятели, на които вярвате и се настройте оптимистично за следващата 2016 година.

Класически хороскоп на Овен

Хората, родени под този знак по правило притежават необикновен характер и са забележителни с тяхната предприемчивост, с блясъка на ума. Тези пролетни натури се отличават с голяма памет, притежават едно прозрение относно задачите и отговорността си. Те работят за истината и много бързо схващат лукавството на другите. Когато веднъж сте загубили доверието им, рядко можете да си го възвърнете. Рядко хранят ненавист дори и към най-върлите си врагове, като казват:“Върви по пътя си, аз ще вървя по своя“.
Те са блестящи хора на бизнеса. Своеволни, нетърпеливи, небрежни към даваните съвети, вършат работа за себе си и настояват да я изпълнят докрай по свой собствен маниер. Ако те са поставени под контрол, губят всякакъв интерес към този вид работа. Те са добри в планирането, но не обичат да се занимават с дребнавости. Хората от този зодиакален знак имат силно желание за командване и ръководство. Вървят смело към избраната цел. Те не позволяват никакви убеждения да разколебаят тяхната амбиция. Притежават учудващо остроумие и проницателен ум. Винаги са готови с отговор. Като събеседници нямат равни на себе си. Преди всичко обичат свободата. Каквото научат имат дарбата да го обясняват и предават на другите.
Основните им недостатъци са нетърпение, гняв, самомнителност, глупава щедрост, променливост на целите в живота. Те не са отмъстителни, но забравят много бавно. Себевеличаенето е друга грешка, която много често ги подтиква да говорят много за себе си, за това което притежават и което правят. Склонни са към необмислени деяния, недовършване на нещата, преувеличаване, крайности.
Родените под знака Овен трябва да култивират дух на истинска любов. Трябва да се научат да контролират мисълта си, да я концентрират. Най-голямата им сила е мисленето. Винаги са готови да дадат съвет, утеха и да намерят изход от безизходно положение. Тези хора обичат продължителната промяна, новото, романтичното, спекулативното. Имат фина способност за наблюдение. Импулсивни и щедри. Понякога им липсва необходимата дискретност и прилежание. Овните са ловци, които си извоюват съществуването с физическа сила. Те повече от всички други зодии имат тази агресивна живост и авантюристична енергия. Обикновено пристигат в последния момент, не толкова защото не им е стигнало времето, а защато не обичат да чакат. Да чакаш, това значи да не правиш нищо, а за тях това е почти невъзможно. Често са музикални, като предпочитат да са диригенти. Жената Овен има повече мъжки качества в сравнение с останалите жени. Тя е по-активна, по-смела, по-решителна, поради което обикновено тя има успех точно при този тип мъже, които не могат да понасят меките, тихите, повече или по-малко срамежливите.
Най-доброто качество на Овните е куражът, техният идеал е постижението, тяхното оръжие – усилието, най-голямата им победа е превъзмогването на собственото „аз“.
Овенът е импулсивен, спонтанен, обича промените, динамиката и предизвикателствата той е индивидът на действието. Чувства се добре в шумни компании, силен е сред останалите, често победител заради манията си за надмощие, но и капризен. Често не се съобразява с другите хора и мнения. В същия момент не понася някой да се държи така с него – не понася тирани, нито съвети, дори приятелски. Инат е, нетърпелив и не обича да чака. Пламенната му натура няма много общо с понятия като стратегическо изчакване или търпение. Марс е войнствена планета и не му дава мира. Червената планета е внушила и особено отношение към червеното. Това е любимия цвят на повечето Овни. Предпочитат го за колите си, за косата си (нежния пол), за виното, за дрехите, за бельото си, особено това на приятелките си (това пък мъжкия пол).

И двата пола по правило изглеждат добре, грижат се за себе си и остаряват късно. Могат от инат да са вегетарианци или пък да спазват някаква откачена система за здравословен живот. Имат воля и често успяват в повечето си професионални (и сексуални) начинания. Властта ги опиянява, решават че няма други стени за пробиване с рогата. Като началници водят добре отбора си, имат хъс за победители, но подчинените им не винаги споделят мнението им, че цената за тази победа си е струвала жертвите.

Овенът е честен и добър приятел. Ако ви е обещал, че ще събори еди кое си с рога, определено ще го свърши възможно най-бързичко, може да прегази нещо нетактично по пътя си, но какво да се прави, не може без жертви.

Не е добре да се заяждате с тях – никак не е здравословно. Закриля ги не кой да е, а богът на войната. А те знаят да воюват. Да не кажете, че не сте били предупредени. Съвсем не е невъзможно да забележите летящи чинии по време на някой скандал с Овен – съвсем истински – не от Марс, а от порцелан. И като нищо може да притичвате на зиг-заг около кухненската маса – да това е същата кротичка овчица, която до преди малко много ви е обичала. Добре, ама сте сгазили лука и сега яростта му е взела връх, а тази ярост може да е доста неуправляема.

Етикети: , , , .

Коментари към тази публикация (4)

  1. kiril kirilov каза:

    Da taka si e za ovnite. Hah obicham si se takyv kKyvto sym si.

  2. Деяна Николова каза:

    Е от това по точно …да аз съм това

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

*


*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Current day month ye@r *