Начало / Жената днес / Дамска мода / Жената и червената рокля
Всяка жена, която иска да бъде забелязана и очарователна, има червена рокля в гардероба си.
Всяка жена, която иска да бъде забелязана и очарователна, има червена рокля в гардероба си.

Жената и червената рокля


Червеният цвят се смята за магически. Още в древността хората са гледали на него и са го смятали за лечебен цвят, способен да дава живот. Съществувало е даже поверие, че ако притискаш рана с червена кърпа, тя по-лесно заздравява. Комбинацията на червено с бяло е жизнеутвърждаваща и предстaвлява могъщество, власт, олицетворява добрите сили. Българската мартеница е типичен пример за това.

В същото време съчетанието на червено с черно има малко зловещ характер. Черното  придава отрицателно значение на червения цвят, магията му става като представител на злите сили. Не случайно това съчетание е присъщо на анархистите.

Червеният цвят сам по себе си е възбуждащ цвят с магическа сила върху мъжете. Той сякаш подчертава женската красота, възбужда интереса на мъжа и чак му спира дъха.

Всяка жена, която иска да бъде забелязана и очарователна, има червена рокля в гардероба си. Червеното е цветът на страстта и емоциите, а жената в червено е символ на сексапил и женственост. Рокля в червено избират момичета и жени, които са самоуверени, предизвикателни и обичат да привличат мъжките погледи.

Червеното е цвят, който едновременно и забранява и позволява. Именно тази загадъчна комбинация придава на червената рокля толкова силно влияние върху мъжкия пол. Пазете се, спрете, знак „стоп“, червена светлина! Но едновременно с това, елате по-близо…

Облечена в червена рокля, жената изглежда силна, недостъпна и много красива.
Облечена в червена рокля, жената изглежда силна, недостъпна и много красива

Червеният цвят е символ на сексапил и сексуална предизвикателност. Сам по себе си той може да предизвика ярост, както например, червената кърпа може да подлуди бика.

Червеното е символ на  гняв, малко агресия, но и на  дързост, сила и храброст. Тези ли качества трябва да търсим в една жена , облечена в червена рокля? Не винаги!!!

Но червената рокля винаги е необикновено предизвикателна – даже на закачалката тя изглежда ефектно, внушително и съблазнително. Тя е сигнал за независимост, сила и дързост, така както никоя друга дреха. Дори  високите, ултра тънки токчета са много умерени като ефект, отколкото червената рокля. А когато се комбинират, жената е направо умопомрачаваща.

Не случайно най-красивите и известни жени обичат да се обличат в червена рокля:

Червена рокля1

Прочетете също

Кожените поли са хит при младите момичета

Кожените дрехи са отново модерни

Тази есен трябва отново да погледнем към естествената кожа и да си припомним начините за поддръжка и съхранение на дрехите ушити от нея. Поли, рокли, панталони и дори блузи от естествена кожа ще бъдат абсолютен хит през ...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Абонамент за Радост вкъщи

Получавайте най-новите ни публикации на пощата си
АБОНИРАНЕ

Happy At Home Newsletter

Get our latest articles directly on your email account.
SUBSCRIBE NOW
Real Time Web Analytics