Начало / Жената днес / За красотата на женската походка
Книгата се слага на главата и се пристъпва като се внимава, тя да не падне от главата.
Книгата се слага на главата и се пристъпва като се внимава, тя да не падне от главата.

За красотата на женската походка

Особен чар има всяка жена с красива походка. Красивата походка е ритмична и лека с правилно телодържане.

От физиологична гледна точка заседналият живот и обездвижването водят до неправилна стойка, а в отделни случаи и до най-различни деформации. Според някои статистически данни почти всяка жена има гръбначно изкривяване или неправилно телодържане. По-голямата част от тези изменения почти не се забелязват когато човек е млад, но с напредването на възрастта често се превръщат в най-различни деформации.

Неправилната стойка причинява не само здравни проблеми, но може да наруши красотата на женското тяло.

Има жени, които изглеждат красиви, докато не станат и не започнат да се движат. Прегърбването, патешкото ходене и клатушкането  могат да провалят естетическото въздействие  и на най-хармоничната  телесна структура.

Начинът, по който държим отделните части на тялото си, определя нашето телодържане. Тъй като структурата на тялото може да се управлява много по-добре от която и да е машина, всяка жена може да усвои механизма на съвършеното телодържане, въпреки че това е твърде сложно.

След трениране на съответните мускули- на първо място на гръбната мускулатура – със силови и разгъващи упражнения няма да бъде трудно. Правилната стойка изисква от всяка жена да свикне да държи главата си изправена, да изтегля раменете си назад, да изправи гръбначния стълб, да прибира корема, а да разхлабва мускулатурата около тазобедрените стави.

Едновременно с това телодържането става по-балансирано.

В страните, в които жените носят тежести върху главите си, телодържането и походката на девойките и жените са съвършени и хармонични. Особен чар има онази жена, чиято походка е ритмична и лека. Цялата й външност излъчва жизненост и младост.

Жена с чанта
Жена, чиято походка е ритмична и лека, излъчва жизненост и младост

 

Нека все пак да кажем няколко думи за красивата походка. Преди всичко тя се характеризира с леки, свободни и хармонични движения. Ходилата трябва да са обърнати напред и при стъпването  кракът да се придвижи напред с меко поставяне на петата. Ръцете трябва да са близо до тялото и свободно да следват ритъма на движението.

Едно много полезно упражнение, което може да доведе до поразителен ефект при всяка жена и да и помогне да поправи своята походка е ходенето с книга на главата. Книгата се слага на главата и се пристъпва като се внимава, тя да не падне от главата. Упражнението иска усилия и постоянство, на докато го правите винаги си мислете колко красиви са стойката и походката на жените, които носят тежки предмети върху главите си.

Жена с книги на главата
Ходенето с книги върху главата е упражнение, което може да направи чудеса с походката Ви

Без особена подготовка, но с малко критичен усет всеки може да коригира грешките в своята походка. За контрол и наблюдения възможност предлагат много витрини, покрай които минаваме. На тях доста ясно виждаме нашия силует и движенията си и ако не ни харесват, веднага трябва да предприемем мерки и да започнем с  упражнения.

Красотата е като времето. В повечето случаи нямаме време, но когато го имаме, то минава много бързо. Следователно трябва да се стремим да я задържим, докато е възможно.

Прочетете също

Бременната жена има нужда от 0,4 мг. дневно от витамина, за да може детето да се развива правилно

Недостига на фолиева киселина е опасен за младите жени

Един от най-важните и най-неустойчиви витамини за бременната жена и плода е фолиевата киселина - Витамин В9. Този витамин не се произвежда от нашия организъм и освен това той няма способността да го складира, както прави с другите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Real Time Web Analytics