Начало / Моят дом / Интериор в малко жилище ?
С повече фантазия, дори малкото жилище може да бъде удобно и функционално
С повече фантазия, дори малкото жилище може да бъде удобно и функционално

Интериор в малко жилище ?

Знаете ли че над 50 % от закупуваните жилища са двустайни, а при недостиг на средства оптималната възможност и най – лесно достижима е гарсониерата. Това  неминуемо ни изправя пред нелеката задача да овладеем всяко свободно пространство за събирането на цялата покъщнина, и тази която несъмнено ще натрупаме впоследствие.

Как да направим едно малко жилище уютно и функционално?

Ясно е, че стаите ще бъдат в светлата гама да не кажем категоричното “бяло” предоставящо една пространственост на стаята и визуалната измама за окото, че стаята ни е повече от 20 кв. м. Но като всеки развълнуван собственик на нов апартамент, макар и не толкова просторен  ни се иска да имаме и  цвят и уникалност в творчеството си. Това разбира се е постижимо с леки акценти под формата на добилите вече широка популярност графични фолиа за декориране. Възможно е и  да проектирате лична идея върху стената си. Добре е обаче преди това да скицирате  хрумването си, а може  просто да комбинирате боя с тапет. Пазара разполага с голям набор интересни тапети, релефни или пък съвсем семпли, които може да декорирате сами с подръчни средства, а уникалността е гарантирана! Представете си само морски пейзаж, пясък и истински мидички залепени по стената ви – незаменимо. Но това е само пример…. , а Вие дайте воля на собствената фантазия.

Идея за обзавеждане на малък апартамент
Идея за обзавеждане на малък апартамент

Използвайте комбинацията на цветовете, те ще ви дават тонус и ще създадат неповторимо усещане, че сте в свои “води”. По – интересното е да организирате единствената си стая като място за отдих, спално помещение (тук разбирайте задължително “спалня”. Все пак кой желае да прекарва нощите си върху неудобно разтегателно диванче, водещо до изкривяване и неприятното усещане сутрин, че изобщо не сте мигнали.) и детска стая. Какво е дом без детски истеричен писък и хаос?

Ето вариант: “спалня в чекмедже”! Виждали сте онези детски легла с чекмедже под него създаващо илюзията, че там ще  подреждате детските дрехи. Е…това е  всъщност  легло, което да издърпвате при нужда и след това да прибирате през светлата част на денонощието.

Домашен уют и индивидуалност в едно малко жилище
Домашен уют и индивидуалност в едно малко жилище

Ами това е!!! Вечер ще измъквате спалнята си изпод подиума, върху който ще разположите малка масичка, където да поставите чаша кафе. Детето ще заспива на двуетажно легло монтирано на стената.  Така ще има доста място и за него за да играе.

 

Може да прекарвате някой от вечерите си на причудлива светлина  върху меки възглавници на пода – прекрасна интимна обстановка не мислите ли?!

А…..да, забравихме за кухнята! Ето идея и за нея!

 

Прекрасна малка кухня, която включва всичко необходимо
Прекрасна малка кухня, която включва всичко необходимо

 

Прочетете също

Сглобяема къща през зимата

Сглобяемите къщи стават все по-предпочитани

Строителството на сглобяеми къщи става много популярно и все повече хора се спират на него, комбинирайки бързина, енергийна ефективност и икономия на средства като важни предпоставки за избор.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Абонамент за Радост вкъщи

Получавайте най-новите ни публикации на пощата си
АБОНИРАНЕ

Happy At Home Newsletter

Get our latest articles directly on your email account.
SUBSCRIBE NOW
Real Time Web Analytics