Начало / Мъжът днес / Мъжка козметика / Мъжката прическа – важна част от мъжкото его
Главното правило при избора на мъжка прическа е, че за всеки тип коса се взема индивидуално решение.
Главното правило при избора на мъжка прическа е, че за всеки тип коса се взема индивидуално решение.

Мъжката прическа – важна част от мъжкото его

Най – важният инструмент на мъжката визия и успех си остава все пак прическата му и начина на подстригване. Главното правило при избора на мъжка прическа е, че за всеки тип коса се взема индивидуално решение. Това разбира се не винаги може да стане без съвет на професионален фризьор и е много важна част от цялата визия на мъжа, а от там и на неговото самочувствие и успехи.

Кои все пак са основните правила, които трябва да знаем:

Когато имаме не особено гъста коса класическата подстрижка: по – дълго отгоре, а отстрани и отзад по къса. Или съвременният вариант на класиката – когато дължината навсякъде се оставя почти еднаква, например 1 см. Ако подстригването се използва и филажна ножица и бръснач, мъжът ще изглежда модерен и освободен.

Мъжка прическа

Ако косата е къдрава – подходящо е да я пуснете дълга, да я подстрижете средно дълго, покривайки ушите. Или най – лесният класически вариант – съвсем късо, с малко дължина отгоре.

Мъжка прическа за къдрава коса

Ако косата е права и гъстаподходяща е тип “канадска ливада” – много късо отзад и отстрани и два сантиметра коса отгоре, която може да се вдига с гел или гума нагоре като бодли.

Мъжка прическа

Ако косата е гъста и леко вълниста това е косата, подходяща за всякакви прически.
Ако подстрижката носи подчертано небрежен характер, тя ще подчертае мъжествеността. Ако косата е достатъчно гъста и не се омазнява бързо, може да се пусне и дълга до раменете.
Целта на подстрижката трябва да бъде косата да стои мека, блестяща и добре оформена.

Мъжка прическа

При плешивостнай – добрият вариант е бръсната глава.

Мъжка прическа

Прическата е една от най-отличителните черти на мъжа изобщо. Наравно с облеклото, тя e първото нещо, което прави впечатление на една жена. Косата говори изключително много за характера на мъжа: небрежно-рошавата коса е знак за свободен дух и безгрижие, изрядната подстрижка с точно определена форма е за деловите господа, мъжете от екстремен тип пък предпочитат късата коса и наболата брада.

Мъжките прически  предлагат голямо разнообразие на стилове за всички дължини на косата. Мъжът трябва да бъде модерен и със стилна прическа всеки ден, която да го прави уверен, защото вашият външен вид дава първото впечатление.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Абонамент за Радост вкъщи

Получавайте най-новите ни публикации на пощата си
АБОНИРАНЕ

Happy At Home Newsletter

Get our latest articles directly on your email account.
SUBSCRIBE NOW
Real Time Web Analytics