Овен

21 март – 20 април

ЕЛЕМЕНТ – огън
УПРАВЛЯВАЩА ПЛАНЕТА – Марс
ДЕВИЗ – „Аз съм“
КЛЮЧОВА ДУМА – действие
ЦВЯТ – червен
ДЕН – вторник
МИНЕРАЛИ – аметист, топаз, диамант, сардоникс
МЕТАЛ – желязо
ЩАСТЛИВИ ЧИСЛА – 5 и 9
СЪДБОНОСНИ ГОДИНИ – 4, 11, 18, 25, 32 и т.н. през 7 години
БРАК – по-принцип се допълват с Везните. Пълна хармония с Лъв и Стрелец. Много добро разбирателство с Близнак и Водолей.
ОБИЧАТ – опасността, риска, бързото решение, скока напред
МРАЗЯТ – страхливостта, несигурността, колебанието, интригата, дипломацията
СИЛАТА им е в тяхната динамичност и вярата им
СЪВЕТ – постарайте се да постоянствате в нещата, които предприемате и не изпускайте сигурното заради несигурното
СЪДБА  щастието ще е променлива величина

Овен през 2017 година

За Овен годината ще бъде много успешна. Много от представителите на знака ще постигнат големи успехи и ще се радват на финансови постъпления. Тези, които ще имат успехи в любовта, в повечето случаи ще бъдат ощетени по отношение на развитието в работата и обратно. Но…..пълно щастие няма. Като цяло годината ще бъде добра и без сътресения нито в професионален, нито в личен план. В живота на Овена ще цари спокойствие и равновесие, на което те всъщност не са свикнали.

Овен през месец януари 2017 година

Ще се чувствате сигурни в себе си и тази увереност няма да бъде преувеличена. Здравето Ви е стабилно, а емоционално сте устойчиви. Времето е подходящо да предприемете важни стъпки, които отдавна замисляте, но не Ви достига смелост. Действайте.

Овен през месец февруари 2017 година

Възможно е да придобиете имот или наследство през този период. Ще бъде доста неочаквано за Вас и няма да може да се зарадвате особено. Обърнете внимание на семейството си и не го пренебрегвайте, защото това ще наруши отношенията у дома. Не бъдете прекалено взискателни към околните. Никой не е съвършен, Вие също.

Овен през месец март 2017 година

Пролетта Ви носи само хубави моменти, но за съжаление не се чувствате доволни. Обзел Ви е песимизъм и трудно понасяте някои обстоятелства, които обаче не зависят от Вас. Вземете се в ръце и си спомнете някои основни мъдрости, на които държите. Вникнете в техния смисъл и това ще Ви помогне да излезете от депресията, в която изпадате. Животът е хубаво нещо и всяко зло е за добро!

Овен през месец април 2017 година

През този период ще изпитвате желание за власт. Липсва ви постоянство в усилията в една посока, повече градивност или продуктивност във финансовата сфера. През този месец ще бъдете доста разсеяни и мислите ви ще бъдат несвързани. Несъмнено ще мислите революционно. Има вероятност да бъдете нетърпеливи и да се държите необичайно. Ще се опитвате да избягате от действителността по всякакви начини и е възможно да се проявят пороци от всякакъв вид. Препоръчително е да си направите медицински преглед, за да избегнете развитието на болести.

Овен през месец май 2017 година

Възможна е цялостна и съществена промяна на посоката на живота на някои от Овните. Богата творческа и продуктивна амбиция. Ще се издигнете и ще имате власт. Ще имате пълен контрол над вътрешните ви ресурси, емоционални, физически и понякога духовни. Може да бъдете принудени от икономически интереси да направите ограничения на професията ви, но знаете, че накрая ще постигнете каквото искате. Ще бъдете в хармония с партньора ви.

Овен през месец юни 2017 година

През този период ще бъдете склонни да преувеличавате и да бъдете надменни или да се държите арогантно. Плановете ви изглеждат изпълними, опитайте се да бъдете реалисти и не се отнасяйте извънредно победоносно. Възможни са разногласия с хора, които са ви като учители. Бъдете умерени и скромни и няма да имате проблеми. Ваш приятел или близък човек ще се отдръпне от вас, защото се държите зле. Внимавайте да не го загубите за винаги.

Овен през месец юли 2017 година

Ще се стремите към самоусъвършенстване и ще получите признанието на висшестоящите и възхищението на хората, които са ви равни по обществено положение. За партньора си вие ще бъдете идеалния придружител на всяко светско събитие. Въпреки това ще трябва да внимавате и да не се поддавате на стрес. Опитайте се да разнообразите интелектуалната работа с други дейности.

Овен през месец август 2017 година

През този месец ще бъдете завладяни от чувства на благодарност, любов и задоволство към заобикалящият Ви свят. Ще преоткриете духовното си начало, ще отдавате голямо значение на духовността и тя ще бъде вашата движеща сила през този период.

Овен през месец септември 2017 година

През този месец трудно ще въздържате чувствата си, а в себе си ще усещате, че възможностите Ви се поднасят на тепсия. Важно е да осъзнаете, че не винаги се получава така. Внимавайте да не се възгордеете и да не се държите надменно, защото това ще мотивира хората, които искат да ви свалят от „гребена на вълната.“ От високо се пада много лесно и бързо.

Овен през месец октомври 2017 година

Ще бъдете бдителни и ще действате методично. Месец на непрекъснато личностно развитие и триумф. Тайната на успеха е да действате спокойно и разумно във всяка ситуация. Ще сте интроспективни, наблюдателни и аналитични. Партньорът ви ще е притеснен от вашето равнодушие. Включете го в проектите си и му покажете, че чувствата ви не са се променили.

Овен през месец ноември 2017 година

През този месец съществува вероятност да се появят отново проблеми от миналото. Кавги, които сте мислели за приключени, отново ще ви напомнят за себе си. Във взаимоотношенията си избягвайте да правите неуместни сравнения, това няма да бъде прието добре от отсрещната страна. Семейно събиране ще остави у вас неприятно чувство.

Овен през месец декември 2017 година

Ще трябва да се изправите срещу собствените си задръжки и ограничения, както и срещу тези наложени ви от обстоятелствата. Може би ще искате да отхвърлите изцяло всички ограничения и да разширите сферата си на дейност, да посетите нови места и да правите неща, с които не сте се занимавали досега. През този месец също е възможна смяна на работното място или местожителството, както и прекъсване на взаимоотношения.

Класически хороскоп на Овен

Хората, родени под този знак по правило притежават необикновен характер и са забележителни с тяхната предприемчивост, с блясъка на ума. Тези пролетни натури се отличават с голяма памет, притежават едно прозрение относно задачите и отговорността си. Те работят за истината и много бързо схващат лукавството на другите. Когато веднъж сте загубили доверието им, рядко можете да си го възвърнете. Рядко хранят ненавист дори и към най-върлите си врагове, като казват:“Върви по пътя си, аз ще вървя по своя“.
Те са блестящи хора на бизнеса. Своеволни, нетърпеливи, небрежни към даваните съвети, вършат работа за себе си и настояват да я изпълнят докрай по свой собствен маниер. Ако те са поставени под контрол, губят всякакъв интерес към този вид работа. Те са добри в планирането, но не обичат да се занимават с дребнавости. Хората от този зодиакален знак имат силно желание за командване и ръководство. Вървят смело към избраната цел. Те не позволяват никакви убеждения да разколебаят тяхната амбиция. Притежават учудващо остроумие и проницателен ум. Винаги са готови с отговор. Като събеседници нямат равни на себе си. Преди всичко обичат свободата. Каквото научат имат дарбата да го обясняват и предават на другите.
Основните им недостатъци са нетърпение, гняв, самомнителност, глупава щедрост, променливост на целите в живота. Те не са отмъстителни, но забравят много бавно. Себевеличаенето е друга грешка, която много често ги подтиква да говорят много за себе си, за това което притежават и което правят. Склонни са към необмислени деяния, недовършване на нещата, преувеличаване, крайности.
Родените под знака Овен трябва да култивират дух на истинска любов. Трябва да се научат да контролират мисълта си, да я концентрират. Най-голямата им сила е мисленето. Винаги са готови да дадат съвет, утеха и да намерят изход от безизходно положение. Тези хора обичат продължителната промяна, новото, романтичното, спекулативното. Имат фина способност за наблюдение. Импулсивни и щедри. Понякога им липсва необходимата дискретност и прилежание. Овните са ловци, които си извоюват съществуването с физическа сила. Те повече от всички други зодии имат тази агресивна живост и авантюристична енергия. Обикновено пристигат в последния момент, не толкова защото не им е стигнало времето, а защото не обичат да чакат. Да чакаш, това значи да не правиш нищо, а за тях това е почти невъзможно. Често са музикални, като предпочитат да са диригенти. Жената Овен има повече мъжки качества в сравнение с останалите жени. Тя е по-активна, по-смела, по-решителна, поради което обикновено тя има успех точно при този тип мъже, които не могат да понасят меките, тихите, повече или по-малко срамежливите.
Най-доброто качество на Овните е куражът, техният идеал е постижението, тяхното оръжие – усилието, най-голямата им победа е превъзмогването на собственото „аз“.
Овенът е импулсивен, спонтанен, обича промените, динамиката и предизвикателствата той е индивидът на действието. Чувства се добре в шумни компании, силен е сред останалите, често победител заради манията си за надмощие, но и капризен. Често не се съобразява с другите хора и мнения. В същия момент не понася някой да се държи така с него – не понася тирани, нито съвети, дори приятелски. Инат е, нетърпелив и не обича да чака. Пламенната му натура няма много общо с понятия като стратегическо изчакване или търпение. Марс е войнствена планета и не му дава мира. Червената планета е внушила и особено отношение към червеното. Това е любимия цвят на повечето Овни. Предпочитат го за колите си, за косата си (нежния пол), за виното, за дрехите, за бельото си, особено това на приятелките си (това пък мъжкия пол).

И двата пола по правило изглеждат добре, грижат се за себе си и остаряват късно. Могат от инат да са вегетарианци или пък да спазват някаква откачена система за здравословен живот. Имат воля и често успяват в повечето си професионални (и сексуални) начинания. Властта ги опиянява, решават че няма други стени за пробиване с рогата. Като началници водят добре отбора си, имат хъс за победители, но подчинените им не винаги споделят мнението им, че цената за тази победа си е струвала жертвите.

Овенът е честен и добър приятел. Ако ви е обещал, че ще събори еди кое си с рога, определено ще го свърши възможно най-бързичко, може да прегази нещо нетактично по пътя си, но какво да се прави, не може без жертви.

Не е добре да се заяждате с тях – никак не е здравословно. Закриля ги не кой да е, а богът на войната. А те знаят да воюват. Да не кажете, че не сте били предупредени. Съвсем не е невъзможно да забележите летящи чинии по време на някой скандал с Овен – съвсем истински – не от Марс, а от порцелан. И като нищо може да притичвате на зиг-заг около кухненската маса – да това е същата кротичка овчица, която до преди малко много ви е обичала. Добре, ама сте сгазили лука и сега яростта му е взела връх, а тази ярост може да е доста неуправляема.

Прочетете също

Стрелец

В края на годината ще Ви бъде много напрегнато. Ще се наложи да приключите много неща наведнъж и то за кратко време. Това е възможно да Ви изнерви и да станете сприхави.

5 коментара

  1. Da taka si e za ovnite. Hah obicham si se takyv kKyvto sym si.

  2. Деяна Николова

    Е от това по точно …да аз съм това

  3. По-точен хороскоп не съм чела до сега за тая фантастична зодия, неслучайно застанала в началото на всички зодии!
    Благодаря!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

==============================
Do you like our website?
Subscribe to our newsletter
Receive our new articles on your email once per month.
SUBSCRIBE

Абонамент за Радост вкъщи

Получавайте най-новите ни публикации на пощата си
АБОНИРАНЕ

Happy At Home Newsletter

Get our latest articles directly on your email account.
SUBSCRIBE NOW
Real Time Web Analytics