Начало / Любопитно / Бизнес / Парите и кариерата на мъжа
Зад всеки успял мъж, седи една силна жена
Зад всеки успял мъж, седи една силна жена

Парите и кариерата на мъжа


Мечтата на всеки мъж е да работи нещо, което му доставя удоволствие, носи му високи доходи и му оставя достатъчно време за любимата жена и семейството. Тази мечта, разбира се силно се доближава  и до най-желания мъж в женските очи, което свидетелства, че в крайна сметка жената е голям стимул в живота на един мъж. Не случайно е казано, че „ зад всеки успял мъж, седи една силна жена”.

По принцип мъжете изпитват удоволствие от печеленето на пари и обичат да демонстрират висока класа. Несъмнено това привлича и повечето жени. Малко жени, обаче си дават сметка, че за да разполага с желаните пари, мъжът трябва да работи повече, съответно да се уморява повече и да пренебрегва вниманието, за  което те също копнеят. Или следователно пълно щастие почти няма! Едното почти винаги е за сметка на другото. Внимание или пари? Жените са си все недоволни, защото никога не могат да направят този избор. На тях никога не им е достатъчно нито едното, нито другото. Те винаги искат и двете.

Какво иска съвременния мъж?

Съвременният мъж иска да постигне успехи, да постигне нещо значимо в живота си. Успехът е мечтата на всеки мъж. А какво е успех?

  Днес мерило за успех са парите и властта. Те са взаимно свързани и същевременно доста коварни. Многото власт замъглява съзнанието на мъжа – и то до такава степен, че той се превръща в мъжкар, който взима всичко, което поиска. Нарушава се до голяма степен ценностната му система и той започва да се превръща в това, което и той самия би намразил ако го осъзнаваше. 1/3 от мъжете са готови на всичко заради своята кариера.

Там е и проблема…. Би ли могло в днешния свят, мъжът да има кариера, лична реализация, която да го кара да се чувства значим, да му дава самочувствие и удовлетворение и същевременно да печели достатъчно пари?

За съжаление отговора е – много трудно, почти невъзможно!  Колко мъже, особено в България, работят любимата си работа, печелят добре и им остава време да бъдат грижовни съпрузи и родители?  Изключително малко.

Да трудно е, но все пак е възможно и именно това трябва да основната цел на мъжа в това време на властолюбие и корупция. Успехът, постигнат чрез упорита работа, подкрепян от любяща жена и съпътстван от реализирането на добри доходи за семейството, е голямото предизвикателство пред съвременния мъж.

Как да го постигне?

Всеки умен мъж трябва да знае какво точно иска и съответно да планира как да го постигне. Това е формулата! Изглежда много проста, а и е такава. Просто наистина трябва да знаеш какво искаш.

Прочетете също

Счетоводна кантора

Професия счетоводител

Натрупването на първоначален стаж е много важен момент в кариерата на един млад икономист, решил да се занимава със счетоводство. Това е най-добре да стане в подходяща счетоводна къща, където има опитни счетоводители.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Real Time Web Analytics