Начало / Жената днес / Дамска мода / Пиърсинг – опасен стремеж към индивидуалност
Пиърсинг на езика и ушите
Бижутата са съпровождали човека в стремежа му да задоволи своята суетност от древни времена

Пиърсинг – опасен стремеж към индивидуалност

През лятото  горещините ни карат да се разголваме максимално.  В желанието си да украсят разголените части на тялото си, изразявайки своята индивидуалност  много от тинейджърите се изкушават да прибягнат до Пиърсинг. Искат да са модерни, някак се виждат по-интересни и красиви с бижутата, които трайно закачат по тялото си.

Човекът от древни времена се стреми да украсява по някакъв начин тялото си, но пиърсингът е един доста болезнен и не особено подходящ начин за това. Въпреки това младите хора все по-често са склонни да претърпят болки и да поемат известни рискове за да се почувстват някак различни и може би по-красиви и интересни.

Пробиването на ушите е най-разпространения вид пиърсинг като в миналото ушите на малките момиченца са пробивани в съвсем невръстна възраст и е било масово явление. Огромен процент от жените, а през последните десетилетия и от мъжете прибягват до този тип украса, слагайки обеци. Сякаш това е прието вече и не би направило впечатление на никого като нещо рисково или нередно. Трябва обаче да се знае, че дори пробиването на ушите трябва да се прави от човек, който добре знае как и къде да се направи, защото може да бъдат засегнати биологично активни точки и това да се отрази на здравето на човека. На всяка такава биологично активна точка съответства орган от човешкото тяло и засягането й може да доведе до неприятни последствия за здравето.

Безразборното дупчене по тялото е изключително безотговорно и не бива да се подценяват последствията от него. Младите хора доста прекаляват понякога без да си дават сметка за рисковете от тези манипулации, а статистиката показва, че случаите на инфекции и кожни заболявания са много чести. Понякога дори се стига до усложнения, засягащи организма по кръвен път, които водят до трудно преодолими кръвотечения или други заболявания.

В стремежа си да са актуални, интересни, модерни и оригинални много млади хора прекаляват без реално да си дават сметка за рисковете, които поемат. Правят го обикновено в пубертетна възраст, в която трудно се повлияват от съветите на по-възрастните и родителите си. Това е възраст, в която  са склонни на експерименти, изграждат се като личности и само личният опит и грешка са в състояние да ги убедят в каквото и да било.

 Най-честите и съответно опасни пиърсинги, които за съжаление се срещат доста често при тинейджърите

 

Пиърсинг на ухото

Пиърсинг на ушите – най-масовият и смятан за безопасен. Въпреки, че наистина този начин за украса на ушите и главата като цяло се смята за напълно безопасен, трябва да се има предвид, че трябва да се прилага с мярка. Модата през последните години да се правят по 4-5 и повече дупки и поставяне на обици в тях е неприемлива и опасна за здравето. Всяка дупка на ухото трябва да се прави от специалист, който да съобрази индивидуалните анатомични особености на ушната мида и да съобрази безопасното място, на което може да се направи дупка. Процедурата трябва да се прави, спазвайки съответната хигиена и безопасност от инфекции.

Пиърсинг на носа

Пиърсингът на носа – носа не е място, на  което безопасно  могат да се правят дупки, а самата манипулация е много болезнена.  Последствията са доста неприятни, особено при вирусни заболявания, съпроводени с хрема, които са доста чести през зимния сезон. Това са страдания, които се осъзнават вече при свършен факт и затова трябва предварително да се запознават с тях.

 Пиърсинг на езика и болка

Пиърсингът на езика – в стремежа си за оригиналност много млади хора прибягват до този вид пиърсинг, който също е много болезнен, защото се прави без упойка, а възстановяването е свързано с много неприятни усещания. Последствията са унищжаване на вкусови рецептори и промени в дикцията, а това е известна степен на инвалидизиране, за което рядко младият човек си дава сметка предварително.

пиърсинг на пъпа

Пиърсинга на пъпа – все по-чест при младите момичета. Този тип пиърсинг е много опасен, защото  води най-често да възпалителни заболявания, а възстановяването от тази манипулация е доста дълго и понякога продължава цяла година.

Пиърсинг на зърното

Пиърсинга на зърната и еротични части от тялото – прави с цел постигане на по-добра еротична чувствителност, а митът за това се разпространява от ухо на ухо. Дори и да има нещо вярно, рисковете, които крият подобни процедури на тези доста нежни и чувствителни места на тялото трябва много добре предварително да се обмислят и в никакъв случай не се препоръчват от лекари и специалисти в медицината. Ефектът може да бъде и обратен от подобни стимулиращи  украси, направени по хирургичен път.

Съществуват още много места, на които се посяга за пиърсинг. Пробиват се вежди, устни и какво ли не още и по странен начин се възприема създадената по този начин красота.

Бижутата са съпровождали човека  в стремежа му да  задоволи своята суетност от древни времена, но те могат да бъдат използвани така че да са безопасни за здравето. Пиърсингът е в известна степен варварски и мазохистичен начин за постигане на някаква индивидуалност и красота, който е съпроводен с много рискове за здравето. На младите хора това трябва да се изтъква непрекъснато за да може всеки от тях преди да пристъпи към подобна украса на тялото си, добре да обмисли рисковете и  последствията.

Прочетете също

Жена с обеци

Обеци, които са подходящи за лицето ни

Хубаво е да знаем какви обеци отиват на формата на лицето ни и така по-лесно ще изберем най-подходящия модел, който ще ни отива и дори ще коригира визуално някои малки недостатъци, които имаме.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Абонамент за Радост вкъщи

Получавайте най-новите ни публикации на пощата си
АБОНИРАНЕ

Happy At Home Newsletter

Get our latest articles directly on your email account.
SUBSCRIBE NOW
Real Time Web Analytics