Начало / Моят дом / Домашен комфорт / Позитивната енергия в нашия дом
Една добре подредена всекидневна действа отпускащо и освобождава от стрес
Една добре подредена всекидневна действа отпускащо и освобождава от стрес

Позитивната енергия в нашия дом

Всеки от нас има в дома си предмети, които са свързани с някакви спомени или са подарък от близък човек. Всички те са източник на положителни емоции и когато се сетим за тях или ги ползваме, това е в състояние да повлияе положително на настроението ни.Такива предмети са много ценни, защото навяват спокойствие и сигурност в дома. Домът е мястото, където човек трябва да се чувства най-добре, той е нашата крепост.

Подобна роля могат да изиграят и снимките на любимите ни хора. Всъщност доста рядко сме склонни да включим снимки на близките си и любими хора в интериора на дома. А това е чудесен начин да влияем положително настроението си, особено ако снимката напомня за някое  щастливо преживяване. Даже и да не се харесвате как излизате на снимка, все ще намерите снимка, която ви е приятно да гледате. А може и да сложите снимки на хора, които обичате.

Заслужава си  човек да помисли по този въпрос, да включи и  фантазията си, за да обмисли всичко — от рамката до мястото, където една подобна  снимка може да се впише най-добре в интериора на Вашето жилище. Огледалните рамки, например са много подходящи за по-малки снимки или картини, за да не изглеждат прекалено невзрачно в пространството на дома. Ако вземете едно огледало с размер, какъвто решите, че е подходящ и го сложите в рамка, а снимката поставите в средата, ще видите какъв поразителен ефект се постига. Разбира се рамката трябва да е подходяща и да отговаря на стила на дома.

Някои правила, с които е добре да се съобразявате:

  • Когато поставяте снимка на бюрото си, трябва да знаете, че е добре да се използва десният ъгъл, защото това е зоната на взаимоотношенията.
  • Огледалата са много силно средство за промяна на енергийните потоци в дома ни Все пак трябва да се внимава с тях.  Никога не бива да слагате  огледало срещу входната врата,защото  така то ще отразява влизащата енергия в дома. Не е добро решение и ако в огледалото се отразява брачното легло. Особено в малко жилище и в по-малки стаи, огледалото е незаменимо средство за даване на илюзия за по-голяма помещение. Фактически едно огледало удвоява всичко, което се отразява в него. Ако имате цветя например в помещението, те не само стават два пъти повече, но и огледалото им дава повече светлина.
  • Ако сложите огледало срещу прозореца, а гледката през него е красив пейзаж, то Вие вече имате красива картина у дома.
  • Ако в кухнята се сложат огледала, които да дават визуално увеличение на броя на нагревателните плочи на печката-  това е символ на благополучие на семейството.
  • Друг трик на огледалата е, че ако е сложено на подходящо място, както си работите , може да виждате входната врата на помещението, в което сте. Това дава невероятно спокойствие и сигурност в дома.

Ценен източник на позитивна енергия в дома може да бъде всяка вещ, която е изработена от естествени материали. Особено ценна е подобна вещ ако сами сте я изработили или ако този, който я е направил е бил в добро настроение. Когато се прави нещо ръчно е важно този, който го прави да бъде здрав и да работи с желание и удоволствие. Тогава продукта е изключително ценен и зареден с положителна енергия.Така например ако изплетете с огромно желание терличките на своето бебе, то ще бъде много спокойно  и няма да плаче, когато е с тях.

Подобни предмети са много подходящи за дома и неговата енергия.

Друга уникална  форма на живот и енергия са кристалите. Самата честота на излъчване на кристала оказва влияние на човека и обстановката около него. Важно е обаче кристала да бъде естествен и да бъде съобразен с хороскопа Ви, влиянията на планетите и взаимодействието с този кристал. Ако имате в стаята една кристална ваза, която е истинска и подходяща на зодията ви, тя може да влияе много положително на душевното Ви спокойствие и вътрешен мир. Същото се отнася и за малките амулети, които много хора носят в чантата си. Те трябва да бъдат естествени, независимо дали са малки кристалчета или скъпоценни камъни. Няма смисъл от синтетични кристали или камъни, колкото и красиви да са те. Често обаче едно истинско кристалче в ролята на талисман, може да направи чудеса за Вас.

Скъпоценните камъни също имат чудотворна енергийна сила. Нефритът например се е смятал за свещен камък от много източни народи като са му приписвани няколко основни качества, отговарящи на душевните човешки такива: топлият блясък на камъка отговаря на добросърдечието, неговата здравина – твърдост и справедливост, мелодичния звън при почукване се сравнява с отношението на човек към науката и знанието, устойчивата структура на камъка – за мъжество, сила и устойчивост на характера. Нефритът е символ на чистота.Той се среща често в природата и то в голямо количество и при желание всеки може да се сдобие с малко късче истински нефрит ида го има в дома си. Хубаво е да се сложи на североизток.

Минералите са символ на елемента Земя. За да има ефект от тях обаче е добре, кристалът да се закачи на някакво шнурче пред прозореца в централна зона или на югозапад. Планинският кристал или прозрачните кварцови кристали са най-подходящи за тази цел.

 Пирамиди. Ако става въпрос за форма на пирамида, то тя трябва да бъде изработена по правилата на златното сечение и правилно ориентирана спрямо Полярната звезда. Пирамидите излъчват хармония на околното пространство. Около тях се получава ликвидиране или поне смекчаване на отрицателната енергия, действат засилващо на имунитета.Пирамидите имат антистресово въздействие. Ако пирамидата е куха, в нейната кухина е възможно зареждането на кристали, които приемат нейните свойства.

Във всеки дом има и цветя. Те също имат роля за позитивната енергия в дома. Цветята с овални и закръглени форми са за предпочитане. Въпреки това не е необходимо да се отказвате напълно от лианите и кактусите ако ги обичате. Важно е обаче да се грижите добре за тях и да им осигурите достатъчно светлина. Гледайте ги с любов и често им се възхищавайте.  Всички растения са свързани с елемента Дърво, затова е добре да ги поставяте в южната зона на стаите, особено ако искате да засилите елемента Огън .Ако  поставите цъфтящи цветя в югозападната зона, това  ще подобри взаимоотношенията в семейството.

Изкуствените цветя е по-добре да се избягват, защото те почти не влияят на енергията в дома. Подходящо е да бъдат поставяни само на места, където няма естествено осветление .

Аквариум. Един аквариум със златни рибки премахва с голяма сила стреса и действа много отпускащо. Хубаво е той да бъде поставян в такава зона на дома, която има нужда от постоянно и мощно захранване. Златните рибки се смятат за символ на богатството и тяхното постоянно движение създава силно успокояващо въздействие. Размерите на аквариума трябва да бъдат съобразени с фън-шуй отсечките, а водата в него не бива да е по-малко то 10 л. на всяка златна рибка.
Друг важен елемент в дома ни са картините и склуптурите, защото те обикновено излъчват енергия придадена им от художника и склуптура – творец.

Изключително важно е  да можете да усетите чувствата и емоциите, които предизвиква дадено произведение на изкуството и дали вътрешният свят и въображението  на автора не се разминават с Вашите. Пейзажите – били те водни, планини, цветя имат благоприятно въздействие на енергията в дома. Хубаво е да поставяте картините в съответните зони, в зависимост от това какво изобразяват. Ако обичате изображения на хищни животни, не е хубаво да изглеждат страховито и заплашително, а трябва да носят усещането за сила и увереност. За тях най-подходящо е входното антре, като символ на защита на дома, в качеството си на тотем.

Много благоприятни са изображенията на пеперуди в интериора. Те стимулират появата на романтични взаимоотношения, увеличават дохода и са един от символите на магията. Освен това, често пъти те са моден декоративен елемент. Не е хубаво да се използват обаче  препарирани пеперуди, дори да Ви се виждат много красиви.

Ако можете да бродирате, ръчно избродираната пеперуда има невероятни свойства и ако я поставите на няколко места у дома, ще се изненадате от ефекта.

Внимателно се вгледайте в предметите и вещите в дома ви. Освободете се от всичко, което предизвиква отрицателни емоции. Нека всяка вещ в дома ви, бъде любима.

 

Прочетете също

Топлина, екологичност и много уют в новите тенденции за интериорен дизайн

Нови тенденции във вътрешния интериор

Модата засяга не само начина, по който се обличаме, но и това как изглежда нашият дом. Ако искаме да бъдем актуални не само навън, а и у дома, може да променим цвета на стените или да изберем красиви опънати тавани, които....

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Real Time Web Analytics