Начало / Любопитно / Земята и хората / Телепатията вече не е мистерия за науката
Човешкият мозък е единствения орган от нашето тяло, които все още е доста тъмно петно в науката
Човешкият мозък е единствения орган от нашето тяло, които все още е доста тъмно петно в науката

Телепатията вече не е мистерия за науката

Телепатия – да можеш да усетиш от разстояние чувствата или мислите на друг човек – това е психически феномен, който вълнува учените и психолозите от както свят светува. Съществува ли феноменът телепатия или просто си въобразяваме под действието на силни емоции в моменти на стрес?

Историята познава много случаи на мистериозни телепатични усещания между еднояйчни близнаци от много големи разстояния. В повечето случаи става въпрос за спонтанно проявила се връзка при критична ситуация, която засяга един от двамата близнаци. Обяснението се търси в еднаквата честота, на която работят техните мозъци.

Освен при близнаците, за телепатия се съобщава и от други хора като наблюденията са, че при жените се среща значително по-често. По-голямата емоционалност на женската личност може би обяснява този факт. Телепатичните сигнали се явяват под различни форми  /елементи от мисли, сънища, видения, халюцинации/, но винаги са свързани със силен емоционален момент, следствие от критична ситуация.

Съществува ли обаче феномена – телепатия. Наистина ли човешкият мозък е способен да приема такива сигнали от разстояние и да ги разпознава. Много учени през годините работят и провеждат експерименти по въпроса.

През 1885 година в САЩ се основава Американското дружество за психични изследвания, чиято цел е именно да разгадае подобни феномени като телепатия на основата на научни изследвания. Човешкият мозък е единствения орган от нашето тяло, които все още е доста тъмно петно в науката. Какви и колко са неговите възможности е все още загадка за нея.

През последните години учените в САЩ успяват да декодират мозъчните вълни с помощта на много сложна и модерна апаратура. Целта на изследването е, доказвайки съществуването на телепатия и други способности на човешкият мозък, да може да се работи върху усъвършенстването му и хора, които имат говорни увреждания или мозъчни травми, да могат да комуникират със своите мисли.

Чрез импланти и сложна компютърна програма, в Калифорнийският университет  учените са успели да обработят електрически сигнали изпратени до различни части на мозъка и са ги превърнали в някаква форма на език и думи. След това са създали модел на човешкия мозък, който ясно включва всичките негови части и групите от неврони, откликващи при възбуждане чрез определени стимули. Очакванията на учените са тази схема, създадена чрез компютърна програма, да успее след време да визуализира успешно идеи, мечти и мисли. Визуализацията би трябвало да се покаже на монитор, свързан с компютър и да стане неопровержимо доказателство за съществуването на телепатия и възможностите на човешкия мозък да изпълнява подобни функции.

С помощта на „мозък-машина“ и мониторинг на дейността човешкия мозък, учените са постигнали много добри резултати като дори са успели да предвидят действия на човек. При анализиране сигналите от различните зони на мозъка, е възможно да се предскажат намеренията и евентуални действия на този, който е изследван. Изтъкват се много ползи от това откритие – дори предвиждането на планирано престъпление и предотвратяването му.

Телепатия и способностите на човешкия мозък
Телепатия – какъв ще бъде ефекта върху човечеството?

Дали обаче тези открития могат само да ни бъдат полезни и ако човешкият мозък отключи и развие телепатия или други подобни способности, какво би се случило с нас? А ако започнем непрекъснато да долавяме усещанията, мислите и чувствата на тези около нас?

Потоци от информация непрекъснато ще връхлитат нашият мозък и ще го затрупват от информация, която не винаги ни интересува. Това може да претовари и съсипе нервната ни система.

Прочетете също

Мълнията може да достигне и засегне до над 15км далеч извън границите на буреносния облак

Чести гръмотевични бури – какво да правим?

Знаем ли всичко за гръмотевиците и мълниите и какво трябва да предприемем за да се предпазим. Какво да бъде поведението ни ако гръмотевичната буря ни изненада далеч от дома

Вашият коментар

==============================
Do you like our website?
Subscribe to our newsletter
Receive our new articles on your email once per month.
SUBSCRIBE

Абонамент за Радост вкъщи

Получавайте най-новите ни публикации на пощата си
АБОНИРАНЕ

Happy At Home Newsletter

Get our latest articles directly on your email account.
SUBSCRIBE NOW
Real Time Web Analytics