Начало / Любопитно / Земята и хората / Телепатията вече не е мистерия за науката
Човешкият мозък е единствения орган от нашето тяло, които все още е доста тъмно петно в науката
Човешкият мозък е единствения орган от нашето тяло, които все още е доста тъмно петно в науката

Телепатията вече не е мистерия за науката

Телепатия – да можеш да усетиш от разстояние чувствата или мислите на друг човек – това е психически феномен, който вълнува учените и психолозите от както свят светува. Съществува ли феноменът телепатия или просто си въобразяваме под действието на силни емоции в моменти на стрес?

Историята познава много случаи на мистериозни телепатични усещания между еднояйчни близнаци от много големи разстояния. В повечето случаи става въпрос за спонтанно проявила се връзка при критична ситуация, която засяга един от двамата близнаци. Обяснението се търси в еднаквата честота, на която работят техните мозъци.

Освен при близнаците, за телепатия се съобщава и от други хора като наблюденията са, че при жените се среща значително по-често. По-голямата емоционалност на женската личност може би обяснява този факт. Телепатичните сигнали се явяват под различни форми  /елементи от мисли, сънища, видения, халюцинации/, но винаги са свързани със силен емоционален момент, следствие от критична ситуация.

Съществува ли обаче феномена – телепатия. Наистина ли човешкият мозък е способен да приема такива сигнали от разстояние и да ги разпознава. Много учени през годините работят и провеждат експерименти по въпроса.

През 1885 година в САЩ се основава Американското дружество за психични изследвания, чиято цел е именно да разгадае подобни феномени като телепатия на основата на научни изследвания. Човешкият мозък е единствения орган от нашето тяло, които все още е доста тъмно петно в науката. Какви и колко са неговите възможности е все още загадка за нея.

През последните години учените в САЩ успяват да декодират мозъчните вълни с помощта на много сложна и модерна апаратура. Целта на изследването е, доказвайки съществуването на телепатия и други способности на човешкият мозък, да може да се работи върху усъвършенстването му и хора, които имат говорни увреждания или мозъчни травми, да могат да комуникират със своите мисли.

Чрез импланти и сложна компютърна програма, в Калифорнийският университет  учените са успели да обработят електрически сигнали изпратени до различни части на мозъка и са ги превърнали в някаква форма на език и думи. След това са създали модел на човешкия мозък, който ясно включва всичките негови части и групите от неврони, откликващи при възбуждане чрез определени стимули. Очакванията на учените са тази схема, създадена чрез компютърна програма, да успее след време да визуализира успешно идеи, мечти и мисли. Визуализацията би трябвало да се покаже на монитор, свързан с компютър и да стане неопровержимо доказателство за съществуването на телепатия и възможностите на човешкия мозък да изпълнява подобни функции.

С помощта на „мозък-машина“ и мониторинг на дейността човешкия мозък, учените са постигнали много добри резултати като дори са успели да предвидят действия на човек. При анализиране сигналите от различните зони на мозъка, е възможно да се предскажат намеренията и евентуални действия на този, който е изследван. Изтъкват се много ползи от това откритие – дори предвиждането на планирано престъпление и предотвратяването му.

Телепатия и способностите на човешкия мозък
Телепатия – какъв ще бъде ефекта върху човечеството?

Дали обаче тези открития могат само да ни бъдат полезни и ако човешкият мозък отключи и развие телепатия или други подобни способности, какво би се случило с нас? А ако започнем непрекъснато да долавяме усещанията, мислите и чувствата на тези около нас?

Потоци от информация непрекъснато ще връхлитат нашият мозък и ще го затрупват от информация, която не винаги ни интересува. Това може да претовари и съсипе нервната ни система.

Прочетете също

Мълнията може да достигне и засегне до над 15км далеч извън границите на буреносния облак

Чести гръмотевични бури – какво да правим?

Знаем ли всичко за гръмотевиците и мълниите и какво трябва да предприемем за да се предпазим. Какво да бъде поведението ни ако гръмотевичната буря ни изненада далеч от дома

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

==============================
Do you like our website?
Subscribe to our newsletter
Receive our new articles on your email once per month.
SUBSCRIBE

Абонамент за Радост вкъщи

Получавайте най-новите ни публикации на пощата си
АБОНИРАНЕ

Happy At Home Newsletter

Get our latest articles directly on your email account.
SUBSCRIBE NOW
Real Time Web Analytics