Начало / Моят дом / Обновяване на дома с алуминиеви композитни панели
Обновен дом
Алуминиевите композитни панели дават много и красиви архитектурни възможности

Обновяване на дома с алуминиеви композитни панели

Със съвременните възможности, които дават новите строителни материали може да дадем нов красив облик дори на стара къща, която сме наследили или купили и времето е оставило върху нея своите следи. Това може да стане лесно като освен новият и красив облик, който ще й предадем, тя ще бъде топло и шумо изолирана.

Така наречените вентилируеми фасади са един много рационален начин да направим една къща като нова, а същевременно да стане по-топла, устойчива на влага  и много по-уютна.

За целта може да се използват изключително популярните през последните години алуминиеви композитни панели.

Какво представляват алуминиевите композитни панели?

Алуминиевият композитен панел е своеобразен панел-сандвич, който се състои от два алуминиева листа между които има полиетиленова сърцевина с високо качество. Обикновено алуминиевият лист, който е от външната страна на панела е с много устойчиво, оцветено с в най-различни цветове покритие, което не се поддава на атмосферни влияния – слънце, дъжд, замърсявания и корозии. Алуминиевите композитни панели са с изключително големи изолационни качества, които ги правят много предпочитани в съвременното строителство.

Обикновено те се монтират върху специални предварително подготвени скари, като така се получава разстояние между стената и самия панел, което дава възможност на стената да диша. Циркулацията на въздуха, която се получава е своеобразна вентилация, която не позволява запечатване и именно затова този нов тип фасада се нарича – вентилируема.  Полиетиленовата сърцевина на алуминиевите композитни панели притежава  топлоизолационни качества и е много добро решение за стари къщи и сгради, които имат нужда от осъвременяване с цел икономия на топлоенергия като същевременно стават много красиви. Богатата гама от цветове и възможности, които дава този тип вентилируема фасада я прави вълшебен метод да направите една стара къща да изглежда като току- що построена и същевременно добре изолирана.

Монтирането на алуминиевите композитни панели е лесно, а външният алуминиев лист винаги е покрит с предпазващо фолио, което не позволява по време на монтажа да бъде повредено покритието му и фасадата да се запази красива въпреки строителните  рискове по време на монтажа.

Вентилируемата фасада от алуминиеви композитни панели може да направи вашият дом неузнаваем, а същевременно да ви осигури повече топлина и уют в него. Тази нова и съвременна технология освен естетически вид на къщата дава:

  • лесно и качествено саниране,
  • шумоизолация и влагоустойчивост,
  • топлина през зимата и хлад през лятото
  • възможност да покриете и най-сложните повърхности
Вътрешна архитектура
Алуминиевите композитни панели дават невероятни възможности за вътрешен дизайн у дома

Изключително лесното съчетание на алуминиевите композитни панели със стъкло и естествена светлина дава допълнителни възможности за усъвършенствате външният вид на дома си, а в много случаи са подходящи за включване и във вътрешния интериор като много и оригинални решения.

Прочетете също

Сглобяема къща през зимата

Сглобяемите къщи стават все по-предпочитани

Строителството на сглобяеми къщи става много популярно и все повече хора се спират на него, комбинирайки бързина, енергийна ефективност и икономия на средства като важни предпоставки за избор.

Real Time Web Analytics