Начало / Любопитно / Бизнес / Регистрация на фирма и започване на собствен бизнес
Започване на бизнес
Започването на бизнес е голяма отговорност и всеки, който се реши на тази крачка

Регистрация на фирма и започване на собствен бизнес

Свободата и финансовата независимост, които дава собствения бизнес често стават много примамлив мотив много хора да се решат на тази стъпка. Започването обаче на свой собствен бизнес и регистрация на фирма трябва много добре да бъдат предварително обмислени. Необходима е специфична подготовка и в много случаи компетентни съвети от специалист за да не се направят сериозни грешки още преди така мечтания бизнес да е стартирал.

Започването на бизнес е голяма отговорност и всеки, който се реши на тази крачка трябва да бъде наясно със себе си доколко може да я поеме. Способността да се взимат самостоятелни решения е много важно качество, което трябва да притежавате, а взимането на решения винаги е свързано с носенето на отговорност за тях.

Нужни са и организаторски способности, които ще гарантират успех на дейността ви, а тя безспорно ще бъде доста изтощителна, защото в собствения бизнес спазването на работно време е почти невъзможно. Личният Ви живот ще биде доста ощетен и може би ще се наложи да се лишите от доста неща, включително и от време за близките си хора и семейството. Работа по 12 часа на ден, 7 дни в седмицата, особено в първите години, е задължително условие за успех и това го знае всеки предприемач. Ще имате нужда от безусловната подкрепа на близките си.

Друго  важно качество, което трябва да притежавате е – комуникативност. За да развиете бизнеса си ще се налага да общувате непрекъснато с много и най-различни хора. Налага се да умеете да намирате поход към тях, а за това са нужни търпение, уравновесеност и до голяма степен опит в работата с хора. Трябва да си дадете сметка дали сте подготвени за това.

И не на последно място имате нужда от много силна мотивация и хъс за работа и то такава работа, от която разбирате и ще работите с желание и неуморно.

След като добре обмислите и прецените своите възможности, способности и желания, може да пристъпите към този нов етап от живота си и да започнете откриване на фирма и стартиране на собствен бизнес.

Всяка регистрация на фирма е свързана с подготовка на документи за вписване в Търговския регистър. Необходимо е да помислите много добре за името на своята фирма и правната форма, под която искате да извършвате дейността си – ЕТ, ООД или ЕООД. Добре е предварително да подготвите няколко варианта за име на фирмата, защото проверявайки в търговския регистър може да установите, че някой вече ви е изпреварил и под така желаното име вече има регистрирана друга фирма. Фирмата Ви трябва да има и точен адрес и предмет на дейност.

За да премине гладко и без проблеми регистрирането на дейността Ви е много важно да знаете точно какво правите и как да го направите. Обикновено за да не се губи много време и да се поемат излишни рискове, е добре за самата регистрация да се обърнете към фирма с такава дейност, която бързо и компетентно ще подготви всички документи и ще извърши регистрация на фирмата Ви. От нея може да получите и много компетентни съвети, свързани със стартирането на фирмата и правната й форма. Обръщайки се към компетентни професионалисти, Вие научавате много неща и избягвате риска поради грешка да Ви бъде отказана регистрация на фирма и това да се отрази неприятно на ентусиазма и амбициите Ви. Същевременно един отказ може да увеличи разходите и да Ви загуби ценно време.

Прочетете също

Закон и ред

Когато имаме нужда от добър адвокат

Понякога колкото и да не ни се иска, се налага да прибегнем до услугите на адвокат и разбира се е важно да намерим най-добрият, който да ни помогне да решим възникналия проблем. Често обаче не знаем как да го намерим и какви са критериите, по които да го търсим..

Real Time Web Analytics