Начало / Моят дом / Домашен комфорт / Аквариум с рибки у дома – красота и релаксация
Аквариумът е красота, която би могла да даде страхотен уют на дома
Аквариумът е красота, която би могла да даде страхотен уют на дома

Аквариум с рибки у дома – красота и релаксация

Един красив аквариум ще внесе много живот и красота във всеки дом. Съвсем не е истина, че поддържането на аквариум е много трудоемко и е свързано с много време, разходи, честа подмяна на водата и почистване. Необходимо е само предварително да се поинтересувате от къде да започнете и как да организирате аквариума си за да не направите куп грешки, които после трябва да поправяте и това да убие желанието Ви за него. Аквариумът е красота, която би могла да  даде страхотен уют на дома Ви и да отпусне опънатите Ви през деня нерви за много кратко време. Плуващите в него рибки действат успокояващо и възстановяват изключително бързо душевното равновесие. Красотата може да бъде удивителна ако положите малко повече творчество и старание при създаването му.

Красота и живот у дома
Красотата на аквариума е невероятна, когато е съобразена с интериора

От къде трябва да започнете?

Първо трябва да решите колко искате да бъде голям и къде искате да го поставите. Заблуждавате се ако си мислите, че малкият аквариум по-лесно се поддържа от големия. Важно обаче е аквариума да се постави на място, което не е изложено на пряка слънчева светлина за да се запазят стъклата чисти. В противен случай по стъклата на му се образува зеленикав слой, който е неприятен. Изберете мястото така, че да няма риск и от бутане и евентуално счупване.

Цилиндричен красив аквариум
Мястото, формата и големината на вашия аквариум може да определите предварително при оформянето на интериора

След като сте избрали мястото и големината, а съответно и формата, която може да бъде съобразена с интериора у дома, си набавете всичко необходимо за един аквариум като най-добре е това да стане от специализиран за това магазин. В тези магазини има огромно разнообразие и от атрибути за оформяне на дизайна на аквариум по Ваш вкус. Обикновено те са готови направо за подреждането им вътре, но ако решите да сложите в него нещо допълнително, трябва да знаете, че преди това трябва да бъде добре дезинфекцирано.

Красота в аквариума
Добре е вашият аквариум да бъде на сенчесто място, за да бъдат стъклата му чисти

Подредете вашият аквариум както смятате, че е най-добре и най-красиво и то така, че максимално всичко да бъде видимо от всякъде. След като сте сигурни, че това е най-красивият вид на Вашият аквариум, го напълнете с вода от чешмата и включете всички уреди в него за около един час. Трябва да сте сигурни, че всичко работи добре или пък аквариума не тече от някъде и затова е най-добре да изчакате известно време преди да започнете със създаването на азотният цикъл. Азотният цикъл е важно условие за отглеждането на рибки и затова се създава преди да ги пуснете вътре. За целта е необходимо да се отстрани хлора във водата, което може да стане със специален препарат или с лъжичка готварска сол/ 1 ч. л. на 50 л. вода/. След това се добавя стрита храна за рибки, чиято цел е да набави необходимото количество амоняк. Така аквариумът трябва да престои около 20 часа и след това най-добре с тестери да се провери водата за нивото амоняка, което трябва да бъде около 5 ppm. След като сме постигнали тази среда, вече може да сложим вътре желаните рибки. Когато избирате рибки е много важно предварително да се осведомите дали тези, които сте си харесали, могат да съжителстват помежду си. Често се правят грешки в това отношение.

Хубаво е предварително да сте наясно какви декоративни рибки сте решили да отглеждате и да се информирате максимално за тях. Може да попитате и в магазина когато ги купувате.

Аквариум и интериор
Предварително трябва да решите какви рибки искате да отглеждате и да се информирате за тях

Ако успеете да създадете добра среда във вашия аквариум и спазвате основни правила при подбора на рибки и тяхното отглеждане, поддръжката  му у дома не е трудна. Същевременно красотата му, наподобяваща  морско дъно е неизмерима и действа релаксиращо.

Аквариум в хола
Подредете аквариума както смятате, че е най-добре и най-красиво

Красивите рибки, които игриво плуват пред погледа правят чудеса и са наслада за душата и очите. Добре осветеният аквариум е невероятна гледка и красив кът във всеки дом и може да допълни незаменимо интериора му.

Осветен аквариум
              Осветлението на аквариума е много важно за да бъде  красив

Прочетете също

Монтаж на климатик

Как може сами да си монтираме климатик

Да си монтирате климатика сами не е толкова трудно, стига да имате основни технически познания. Лесно е и може да ви спести известни средства.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Абонамент за Радост вкъщи

Получавайте най-новите ни публикации на пощата си
АБОНИРАНЕ

Happy At Home Newsletter

Get our latest articles directly on your email account.
SUBSCRIBE NOW
Real Time Web Analytics