Начало / Жената днес / Дамска козметика / Ботокс и пристрастяване към него
Botox Facial Injections
Find the right botox clinic to be help you look younger.

Ботокс и пристрастяване към него

На какво ли не е способна съвременната жена за да скрие следите от времето и да се чувства по-дълго млада. Безспорно това е и разбираемо, имайки предвид какво огромно значение в съвременният свят има това как изглеждаш. От това зависи самочувствието не само на жените и не случайно все по-често и мъжете прибягват до подобен вид козметични процедури.

Какво представлява ботокс и какво е важно да се знае!

Ботоксът всъщност представлява вид невротоксин, които се синтезира и отделя от вид анаеробни бактерии. Дефакто този невротоксин, инжектиран в минимални количества в мускулите, блокира импулсите от невроните към мускулните влакна.Така мускулът, в който е инжектиран спира да се съкращава. Получава се едно изглаждане на кожата над този мускул, защото той остава в трайна релаксация. Ефекта е видимо прикриване следите от времето и заглаждане на кожата.

Не забравяте, че:

Ботоксът заглажда само бръчки, които са в резултат на съкращаване на мускула, но не може да изглади отпусната кожа. Отпускането на кожата в резултат на напредване на възрастта предизвиква бръчки, които няма как да бъдат коригирани с ботокс.

Ботоксът е подходящ преди всичко за изглаждане в горната половина на лицето – чело, т.нар. бръчки „Пачи крак“, бръчки между веждите. С ботокс биха могли до някъде да се коригират и отпуснати ъгли на устните, но не винаги.

Какви са рисковете при инжектиране на ботокс?

От изключителна важност е правилната преценка за дълбочината на инжектиране. При грешка се появяват доста нежелани странични ефекти, чието отшумяване продължава с месеци. Дозирането на невротоксина също е много специфична и фина процедура, а мястото на инжектиране често е доста индивидуално и преценката също е много важна.

При предозиране или засягане на по-голяма група мускули би могло да се получи затруднение при говора, затруднена работа на тези мускули и временна загуба на лицевите мимики.

Според последни изследвания това блокиране на мускулите се отразява на състоянието на мозъка и на психиката на човека. Логиката е, че съществува не само права, но и обратна зависимост между човешкия мозък и мускулите. Във вид на специфични сигнали в мозъкът ни постъпва неперкъсната информация за състоянието на всички мускули в нашето тяло. Колкото по-напрегнати и активни са мускулите, толкова повече се активира и мозъка и обратно. Ако мозъкът ни получава по-малко сигнали от блокираните изкуствено мускули, той става по-вял и мързелив. Така изглаждайки бръчките си рискуваме да загубим своята съобразителност и острота на мисълта.

Колко често може и е безопасно да си инжектираме ботокс?

Веднъж изгладили досадните мимически бръчки, повечето от жените направо се пристрастяват към ботокса. Според повечето от лекарите, които се занимават с тези процедури допустимото поставяне на ботокс в една и съща мускулна група е 6-7 пъти, но при определено условие: Винаги да се изчаква напълно преминаване и изчерпване действието на предишната доза. Наслагването  и предозирането може да доведе до проблеми и т.нар. восъчно лице – бледо, лишено от мимики и далеч по-грозно от нормалните бръчки.

Обикновено след първото инжектиране ботоксът действа около 3-4 месеца, а следващите са вече с по-голяма трайност като тя винаги е индивидуална. Всеки организъм по различен начин и с различна скорост разгражда ботокса.

Веднъж обаче свикналата жена с изгладените си бръчки, когато действието на ботокса отзвучи, тя е направо ужасена от вида си е готова отново и отново да се подложи на процедурата. Това е вид пристрастяване, което обаче може да премине в сериозни последствие ако здравият разум отстъпи на женската суетност. След определена възраст, когато кожата се отпусне, ботоксът не е в състояние да предизвиква желания ефект.

Ако все пак искате да изгладите бръчките си с ботокс, не забравяйте:

  • Поне 4 часа след процедурата не бива да лягате, а да сте в седнало или изправено положение. Причината е, че ботокса е възможно да се резорбира в неправилна посока ако легнете.
  • Никога не пипайте и не масажирайте зоните, където са Ви инжектирали ботокс.>
  • Не ползвайте никаква козметика и кремове поне 72 часа след инжектирането.
  • Винаги изчаквайте напълно да премине ефекта от предишната доза преди да се решите на следваща.
  • Избирайте добре специалиста, който ще Ви инжектира ботокса и проврете какъв е препарата. Жертвите на евтини процедури станаха прекалено много!

Прочетете също

Кожата Ви страда през зимата и от Вас зависи да се погрижите за нея

Как действа студа на кожата ни

Зимата и характерните за нея ниски температури са много опасни за нашата кожа ако не полагаме специални грижи за нея. Резките температурни разлики на времето навън и тези у дома също вредят на кожата ни .

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Real Time Web Analytics