Начало / Технологии / Интернет технологии / Виртуална клавиатура за таблет или смартфон
Съвременната оптична технология успява да проследи движението на пръстите на ръцете
Съвременната оптична технология успява да проследи движението на пръстите на ръцете

Виртуална клавиатура за таблет или смартфон

Лазерна технология прави възможно проектирането на виртуална клавиатура на всяка гладка повърхност и по този начин допълва функционалността на мобилни телефони, смартфони или портативни компютри без клавиатура.

Във вид на ключодържател и съвсем в удобен формат, малкото технологично чудо е в състояние да интерпретира движенията на пръстите на ръцете и да ги предаде  успешно на PDA (Personal Digital Assistant – малък преносим компютър без собствена клавиатура).

Чрез тази иновативна технологична джаджа всеки може да превърне обикновена маса или бюро, та дори и най-обикновен плот във импровизиран офис и да си свърши работа без да е необходимо да търси допълнителна клавиатура или компютър.

Малките клавиатури на смартфони или iPad не са особено удобни при по-обемни текстове и възможността да се ползва виртуална клавиатура по този начин е много впечатляваща.

Съвременната оптична технология успява да проследи движението на пръстите на ръцете и да се свърже чрез безжична Bluetooth® технология. Създава се временна връзка между устройството и джобния компютър или телефон като настройките са бързи и лесни.

Ключодържател - клавиатура
Устройството се кънектва изключително лесно и бързо, а поради удобният си формат е подходящо за носене по всяко време и навсякъде

Виртуалната клавиатура с размери на ключодържател се кънектва изключително лесно и бързо, а поради удобният си формат е подходяща за носене по всяко време и навсякъде. Литиево-йонните  батерии, с които работи издържат около два часа постоянна работа на клавиатурата без да се зареждат, а към него има  и съответния USB кабел. Цената на практичната джаджа се очаква да бъде около 100 долара

 

 

 

Прочетете също

Ролята на Facebook в живота ни

Facebook ли е мястото където вече се чувстваме най-добре, какво търсим и какво намираме там. Защо социалните мрежи изместиха реалното общуване и до каква степен вече владеят живота ни?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Real Time Web Analytics