Начало / Жената днес / Дамска козметика / Кислородна терапия на кожата през есента
Чрез кислородната терапия се постига обогатяване на клетките на кожата с кислород, което ги предразполага към по-активно делене и обновяване.
Чрез кислородната терапия се постига обогатяване на клетките на кожата с кислород, което ги предразполага към по-активно делене и обновяване.

Кислородна терапия на кожата през есента

Замърсеният въздух в големите градове, забързаният и стресов начин на живот, често ни карат като погледнем в огледалото да не сме доволни от това как изглежда нашата кожа и да търсим начин да й помогнем. Ако сме били на почивка през лятото и то на чист въздух, веднага ще забележим какви промени ще настъпят във вида на кожата ни като тен, свежест и по – здрав вид, гладкост и сияйност. Това се дължи на кислорода, който се съдържа във въздуха, който дишаме. Кислородът прониква през роговия слой на кожата. Но ако от замърсеният въздух на повърхността й има много мъртви клетки, той не може да достигне до по-дълбоките слоеве, където регенеративните процеси се забавят и кожата ни започва да страда. От това започва да старее, намалява нейната еластичност  и започват дори да се появяват петна.

От няколко години понятието кислородна терапия става все по – популярно в козметиката. След кислородните кремове, които станаха от най-предпочитаните, в козметиката вече се използват специални апарати за кислородна терапия на кожата. Чрез кислородната терапия се получава насищане на тъканите с кислород, който на клетъчно ниво активизира и регулира жизнените функции на кожата ни. Прониквайки във всичките й слоеве, кислородът изпълнява  и функцията и на проводник на нискомолекулярните съставки в козметичните средства и дава добра възможност терапията да се допълни с тях.

Кислородна терапия
Кислородната терапия е много подходяща при лечение на акне

Апаратите за кислородна терапия по прецизен метод създават голям процент кислород /95%/, който е отрицателно йонизиран. Обикновено те са и с накрайници, чрез които  върху кожата се нанасят витамини в комбинация с кислорода. Ефектът е поразителен особено след 3-4 процедури и кожата става мека, с равен тен и изключително еластична. С впръскването на кислород в кожата се подобрява нейното клетъчно дишане, обмяната на веществата и се неутрализират свободните радикали, които атакуват кожата отвсякъде и непрекъснато.

Чрез кислородната терапия се постига обогатяване на клетките на кожата с кислород, което ги предразполага към по-активно делене и  обновяване. Кожата става  значително по-свежа, с по-бистър, равен тен и е предразположена към по-голяма възприемчивост към други  последващи терапии с подходящи кремове или други козметични продукти, които се струпват в дълбочина и образуват депо, което постепенно се разпределя равномерно и храни кожата.

Есента  е много подходящ сезон за кислородна терапия на кожата, защото организма ни има нужда от увеличаване защитните сили и имунитета, а точно кислородната терапия изпълнява тази функция за кожата. Създавайки депо от витамини и антиоксиданти в дълбоките й слоеве, се дава възможност почти през целият зимен сезон  тя постоянно да си набавя равномерно това, от което има нужда. За да сме сигурни в трайният ефект е препоръчително през есента да се направят няколко процедури за да може кислородът да неутрализира почти напълно свободните радикали, които са най-големия враг на кожата ни  и я състаряват най-много.

С впръскването на кислород в кожата се подобрява нейното клетъчно дишане
С впръскването на кислород в кожата се подобрява нейното клетъчно дишане

Кислородната терапия почти няма противопоказания и е полезна за всеки. Ефектът е невероятен и дълготраен – подобрява кръвообращението, подобрява тена на лицето, възстановява увредените клетки на кожата, тонизира. Много важен и не за пренебрегване е и силното положително въздействие върху антибактериалната защита на кожата, което прави кислородната терапия много ефективна при лечение на акне. Освен това тя има и общоукрепващо въздействие върху целия организъм.

Прочетете също

Майка и бебе

Първо раждане след 30 годишна възраст

Добре е да знаем до колко възрастта има значение за нормалното протичане на първото раждане и трябва ли да се съобразяваме с нея. До колко може да си позволим с отлагането му и дали кариерата е по-спешна и важна за нас

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Real Time Web Analytics