Начало / Жената днес / Дамска мода / Кожените дрехи са отново модерни
Кожените поли са хит при младите момичета
Модерни кожени дрехи

Кожените дрехи са отново модерни


Тази година отново на мода се връщат дрехите от  кожа. Големите модни дизайнери вече представиха своите колекции от кожени костюми, рокли, поли и панталони. Кожата ще бъде хит  дори за вечерните облекла. Разбира се кожената модна линия при тях става значително  по-елегантна и по-строга. Елегантна и стилна дълга рокля, следваща линиите на тялото  и ушита от релефна кожа  ще бъде зашеметяващ хит през есенно – зимния сезон за вечерен тоалет.

Кожена рокля

Кожата ще бъде във всичко – поли, панталони, рокли, палта, аксесоари, но най-интересни ще бъдат модните кожени блузи, които до сега не са били познати, а от тази есен ще бъдат много популярни, особено в младежките среди.

Мъжка мода
Мъжете също ще погледнат към кожените панталони като към всекидневна алтернатива

Разнообразие на цветове и кройки при всички дрехи и за всички възрасти, но задължително от кожа – това ще бъде хит. На модните подиуми вече свои кожени колекции  представиха Живанши и Мошино, Спортмакс, Симонета Равиза, Айсберг и Роберто Кавали. Кожата във всичките и варианти и с различен релеф и дължина на косъма ще бъде желана и от дамите и от мъжете. Топла и практична, кожената материя вече дава много възможности.

Кожена рокля

Черната пола или рокля от  кожа ще бъде една от най-желаните дрехи през тази есен за  дамите. А коженият костюм ще бъде предпочитан от бизнес дамите дори за по-специални моменти.

Интересът към облеклата от кожа винаги е бил противоречив. От безумно красиви и практични до наличието на нотка вулгарност, кожените дрехи са били предпочитани от всеки тип вкус през годините.

Кожен костюм

Кожената дреха не се пере и не се глади, но също изисква поддръжка и трябва да знаем някои основни неща. Не е за пренебрегване факта, че дрехите от естествена кожа не са евтини и затова грижата за тях е важна. Ето няколко съвета:

  • Хубаво е след като купите кожена дреха още преди да започнете да я носите, кожата да бъде обработена със специален препарат, който пази кожата от зацапване от дъжд. Подобни препарати се предлагат в магазините. Хубаво е периодично поне 1 път месечно да обработвате дрехата с подобен препарат като или я напръсквате, или  намазвате кожата с него в зависимост от формата му. Така кожената дреха ще бъде винаги като нова и се запазва по-дълго.
  • Необходимо е да съхранявате кожените дрехи на закачалка и в проветриво помещение като не е желателно да бъдат покрити с найлон. Това важи за цялата година.
  • Кожените дрехи не са подходящи за мокрене и затова не е желателно да се носят по време на дъжд, но ако все пак се случи е добре хубаво да ги подсушите след това к мека кърпа на стайна температура. След като сте сигурни, че са напълно сухи, ги напръскайте с препарат против дъжд.
  • В никакъв случай не сушете кожа на силно слънце или със сушоар или други уреди, защото естествената кожа е чувствителна на топлина и ще съсипете дрехата си.
  • Периодичното почистване трябва да става според указанията на етикета, особено когато става въпрос за дрехи, които не са връхни и трябва често да се почистват, но е най-добре да се дават на химическо чистене, където се третират по специален начин и професионално.

Естествената кожа е особен вид материал, който всъщност е обработена животинска кожа, която диша и е мека и удобна за носене, пази от вятър и топли много. Не случайно мотоциклетното защитно облекло е от естествена кожа.

Прочетете също

Жена с обеци

Обеци, които са подходящи за лицето ни

Хубаво е да знаем какви обеци отиват на формата на лицето ни и така по-лесно ще изберем най-подходящия модел, който ще ни отива и дори ще коригира визуално някои малки недостатъци, които имаме.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Real Time Web Analytics