Начало / Технологии / Мерцедес отново на върха на сладоледа
Мерцедес си остава най-желаната марка за любителите на луксозни автомобили.
Мерцедес си остава най-желаната марка за любителите на луксозни автомобили.

Мерцедес отново на върха на сладоледа

През изминалата година Mercedes-Benz отново е номер 1 в продажбите на нови автомобили. Въпреки че конкурентите му от BMW Group не го признават, това е факт. Постигнати са най-добрите за цялата история на компанията Mercedes-Benz,  резултати като ръстът на продажбите е над 12%. Повече от 900 000 нови автомобила са  продадени в само в Европа.

Като най-продавани модели се отчитат Е-Class и моделите в SUV сегмента. През цялата година   всеки месец Mercedes-Benz  пускаше нов модел, което неминуемо  изигра огромна роля в двуцифрения ръст на продажбите. Мерцедес си остава най-желаната марка за любителите на луксозни автомобили.

Новата S класа на Mercedes-Benz, например направо смая любителите на марката. Технологичен и много луксозен, той е и изключително икономичен на гориво. Амбициите на  компанията са  да се постигне разход на гориво под 4 л/100 км при мощност  на двигателя 442 конски сили. Лимузината е истински хит на века  със съвсем нов  двигател. Най-малък ще бъде 3.5 литровия V-образен шест цилиндров двигател с мощност 272 к.с. Нов ще бъде моторът на S 500. Това ще бъде осем цилиндров двигател с мощност 388 к.с. и 530 Nm въртящ момент, постиган при едва 2800 оборота в минута. Той ще позволява на S500 да ускори от 0 до 100 км/ч за 5.4 секунди. Най-мощният 12 цилиндров двигател задвижва S600 и има мощност от 517 к.с. Въртящият момент е впечатляващ – 830 Nm при 1900 оборота в минута.

Новата S класа на Mercedes-Benz е и  със седемстепенна автоматична скоростна кутия.

Мерцедес W221 е девето поколение на S класата
Лукс и удобство лъхат отвсякъде. Купето е голямо и просторно с кожен салон и дърво

Мерцедес W221 е девето поколение на S класата, което олицетворява усещане за лукс, ефективни технологии и интелигентно шофиране.

Кои са новите плюсове и екстри, които правят модела може би най-добрият в света:

  • Той е със значително намалено тегло  и подобрен коефициентът на въздушно съпротивление. И при този модел има възможност на избор на дължина на лимузината между 5206 мм. и  5076 мм. като тези размери са по-големи от предишните и създават повече възможност за лукс и комфорт.
  • Автоматично увеличаване на спирачната сила – на предната броня има сензори, които следят за отстоянието с автомобила отпред и сигнализират при нужда. Всички крушки в автомобила са подменени със светлодиоди, а системата за нощно виждане е на базата на инфрачервена светлина.

Мерцедес W221 е девето поколение на S класата

  • По-добра система на безопасност – сензорите и датчиците са в състояние да подадат сигнал, в резултат на което автоматично се затягат коланите, затварят  отворените прозорци, а въздушните възглавници се подготвят за реакция.
  • Стабилността на автомобила е подобрена с почти 60%. Въздушното окачване е ново, а усъвършенстваният темпомат много по-плавно увеличава и намалява скоростта.
  • Стереокамера сканира и показва на водача обстановката пред и зад автомобила като сигнализира за опасности.

mercedes

Луксозните подобрения в интериора също са значителни. В масажните функции на седалките участват 14 отделно регулируеми възглавнички, които могат да осигурят затопляне в определени зони по желание на водача.

Купето е значително по-просторно, а в интериора му щедро се използвани дърво, естествена кожа и метализираните повърхности. Лукс и удобство лъхат отвсякъде.

Прочетете също

Съвременната оптична технология успява да проследи движението на пръстите на ръцете

Виртуална клавиатура за таблет или смартфон

Виртуална клавиатура, която се проектира чрез малка технологична лазерна джаджа и е във формат на обикновен ключодържател ще ни помага да превърнем всяка гладка повърхност.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Real Time Web Analytics