Начало / Любопитно / Земята и хората / Мистериозната болест Моргелонс
Бъдещето вероятно тепърва ще ни изненадва с нови болести, резултат от ГМО
Бъдещето вероятно тепърва ще ни изненадва с нови болести, резултат от ГМО

Мистериозната болест Моргелонс

През последните години ново заболяване, непознато за учените хвърли в паника здравните среди в САЩ. Новото заболяване си появи мистериозно със симптоми,които не са типични за никое друго. Става дума за усещането на пълзящи насекоми под кожата, придружено със сърбеж. По тялото се появяват малки топченца, обриви и ранички, от които излизат различни на цвят власинки, които се движат. В някои случаи разноцветните власинки наподобяват малки червейчета, които излизат от кожата.

Страдащите имат и неврологични оплаквания – нарушена концентрация и пълно мозъчно объркване – мозъчна мъгла.

Мистериозността на заболяването става причина в началото оплакващите се да бъдат упреквани в измисляне и преувеличаване на симптомите, но по-късно учените започват да приемат насериозно проблема и да работят върху него.

Направените проби от от власинките и раничките на страдащи от заболяването, се установява, че болестта наистина съществува. За съжаление пробите показват, че става дума за нещо съвсем непознато на науката до момента.

Изследващите стигат до извода, че заболяването е свързано с ГМО и успяват да извлекат ДНК от две проби от власинките. Резултатите показват, че ДНК – то е на вид гъбичка. Един от най-известните професори  по биохимия Витали Ситовски, стига до извода, че власинките съдържат и една бактерия, позната на учените като Agrobacterium Tumafaciens. Тази бактерия се смята за причинител на туморни образувания по растенията и професора стига до извода, че е способна генетично да променя не само растения, а и хора.

Установено е, че способността на тази бактерия да пренася ДНК е изключително експлоатирана от биотехнологиите при внасяне на чужди гени в растенията.Възможностите за модифициране на човешки клетки също доказани в лабораторни условия.

Допуска се, че мистериозната болест нар. Моргелонс може да е резултат на химикалите, които се разпръскват от самолети върху растенията. Някои изследователи твърдят, че е намерена силна прилика между пробите взети от власинките на болестта Моргелонс и тези, които са взети след подобно разпръскване.Заключението до този моменте е, че тези нано-червейчета във вид на власинки при болните от Моргелонс са нова форма на живот и са с чертите на трите биологични надцарства на бактерии еукариоти и археи.

Подозрението за мистериозното им появяване пада върху DARPA (американска правителствена агенция с главен приоритет нови технологии), която се опитва да развие безсмъртни изкуствени организми.

Причината се търси в т.нар. проект  BioDesign, който има за цел да премахне „случайността на природно-еволюционното развитие. Във връзка с него DARPA има намерение  да инвестира милиони долари за синкретично – биологична програма и програма за  „десетократно увеличение на скоростта, с която подреждаме, анализираме и преправяме клетъчни геноми“.

Преосмислянето на експериментите в областта на генното инженерство е наложително, защото опасността от подобни заболявания го налага.

Прочетете също

Има ли черни дупки и на Земята

Черните дупки все още представляват загадка, а вероятността те да не са само в Космоса, а да съществуват и на Земята е голямо предизвикателство за учените, които са убедени, че....

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Real Time Web Analytics