Начало / Жената днес / Може ли да се отслабне с хапчета без диета?
Хапчетата могат да Ви помогнат да намалите бързо теглото си, но от Вас зависи да го запазите след това
Хапчетата могат да Ви помогнат да намалите бързо теглото си, но от Вас зависи да го запазите след това

Може ли да се отслабне с хапчета без диета?

Почти няма жена, която поне от време на време да не спазва някаква диета с цел да бъде елегантна. Диетата не е приятна никога, защото винаги е свързана с ограничения и усещането на глад, а в повечето случаи лишенията са за доста дълъг период и трудни за понасяне. В тази връзка фармацията отдавна търси формула, която да облекчи женските мъки и да направи поддържането на красива фигура по-лесно и достъпно. Вълшебното хапче, което ще свърши своята работа без да трябва да гладуваме е отколешна мечта на всяка жена.

И вече предлагане има! Но може ли хапчето само да свърши тази работа и до колко?

Рекламите направо крещят как ще отслабнем без никакво усилие и без да се лишим от любимите храни. Няма нужда даже да се напрягаме много във фитнес-залата.

Доколко обаче ефекта е траен и какъв е принципа на повечето таблетки, които ни предлагат? Защо след като ги има, все още срещаме дебели хора? Нали никой не иска да бъде с наднормено тегло и би се възползвал от вълшебните хапчета.

Истината е, че повечето от тези таблетки действат като слабително средство или блокират усвояването на въглехидратите и мазнините в организма. Затова докато ги пиете – ефект обикновено има.  Ако действат като слабително, храната бързо преминава през организма и се изхвърля преди той да може да я усвои. Същото става и при блокирането на мазнините и въглехидратите, които се изхвърлят от организма без да бъдат усвоени от организма.

Това обаче става докато пиете хапчетата, но няма как да ги пиете цял живот, защото като всяко нещо , което е продукт на фармацевтичната промишленост и те си имат странични ефекти и няма как да бъдат напълно безвредни. И така в момента, в който ги спрете, Вашият организъм започва да си набавя и даже да се презапасява и с мазнини и с въглехидрати, защото така е устроен. Резултатът в повечето случаи е възвръщане на загубеното тегло, а често и качване на повече.

И все пак ако сме разумни, можем да извлечем известна полза от подобни хапчета за да отслабнем. Не трябва обаче да разчитаме единствено и само на тях. Те не са толкова вълшебни, колкото рекламите обещават. Ето няколко съвета:

  • Повечето от медикаментите от този тип дават повече енергия, която ще ви даде възможност за повече физическо натоварване с цел изгаряне на натрупаните мазнини.Използвайте това.
  • Някои от тях подтискат апетита и така ви помагат да приемате по-малко храна. Използвайте това като подбирате храната, която приемате да бъде по-малко калорична.

Най разумно е подобни хапчета да почнат да се взимат след като вече сте решили и започнали комплекс от диетично хранене и физически упражнения. След загубата на  първите килограми  доста бързо в резултат от този комплекс, обикновено отслабването се забавя. Тогава може да бъдат включени и „вълшебните хапчета” за да нанесете поредната промяна за организма си, да го стресирате и той пак да се откаже от няколко килограма.

Хапчетата могат да Ви помогнат да намалите бързо теглото си, но от Вас зависи да го запазите след това. А ако разчитате само на тях, вероятността  след това да възвърнете килограмите с плюс е 100 % сигурна. За да може след като спрете хапчетата да запазите килограмите си е нужно от самото начало да спазвате режим, който ще продължите и след спирането на хапчетата. Така докато пиете хапчета – ще отслабвате, а след като ги спрете- ще задържите килограмите. А този режим  задължително трябва да включва нискокалорични храни и физически упражнения.

Не трябва да се забравя, че е здравословно да имаме нормално тегло, но самото отслабване като процес почти никога не е здравословен. От нас зависи да го направим минимално вреден за здравето ни.

Прочетете също

Остеопорозата е заболяване, което дълги години протича безсимптомно и именно затова е доста коварно

Остеопороза – заболяване, което тихо ни убива

Остеопорозата е заболяване, което през последните десетилетия засяга все повече и все по-млади хора, което е сериозен проблем за нашето съвремие. Качеството на живот и храненето са сред основните фактори за увеличаване на заболеваемостта и последващи ...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Real Time Web Analytics