Начало / Технологии / Едни от най-добрите автомобили на съвремието ни
Изложението в Женева показа модели, които не са по джоба на всеки
Изложението в Женева показа модели, които не са по джоба на всеки

Едни от най-добрите автомобили на съвремието ни

Автомобилното изложение в Женева се превърна в столица за феновете на високите скорости.

Някои от най-добрите автомобили представени и подбрани от CNBC:

Bentley EXP 9F

Bentley решиха да пуснат нещо по-пикантното от кухнята и показаха първия си високо проходим автомобил. Новият модел  се нареди до Mulsanne и Continental. Производителят обещава, че това ще е автомобил, с който ще можеш да препускаш по плажните дюни и тесните планински пътеки, но освен това ще е първият, който да притежава достатъчна мощност за безкрайните аутобани.

Bentley EXP 9F
Цена: приблизително 250 000 долара

Porsche Boxter S

От Porsche описват новия си модел Boxter S като най-всеобхватната смяна на поколенията в историята на компанията. Двуместният кабриолет е с напълно ново олекотено тяло и напълно обновено шаси. Новият Boxster тежи по-малко от предходното поколение и има по-дълга колесна база.

Новият Boxster също така е с до 15% по-икономичен от предишните модели. Автомобилът е с 3.4-литров двигател с максимална мощност 315 конски сили, или с пет повече от преди.

Porsche Boxter S
цена: 70 000 долара

Aston Martin V12 Zagato

Нивото на сложност и детайлите зад V12 Zagato са свидетелство за щателния процес на изработка, който отнема около 2 000 човекочаса.

Предният капак, покривът и вратите са направени от ръчно изработен алуминий, докато калниците, праговете на вратите и капака на багажника са от въглеродни нишки. Към автомобила са добавени и редица други отличителни компоненти като страничните стъкла, задният прозорец и новата предна решетка.

Колата разполага с 6.0-литров V-образен 12 цилиндров двигател с максимална мощност 510 конски сили. Моделът се предлага в четири различни цвята.

Aston Martin V12 Zagato
Цена: приблизително 519 400 долара

Mercedes A Класа

Mercedes представи в Женева новата си компактна кола, като компанията планира значително да разширява дейността си в този сегмент от пазара в следващото десетилетие.

На въпрос дали новата A Класа е насочена към по-младия клиент, главният изпълнителен директор на Mercedes-Benz Дитер Цетше казва „Ние сме много доволни от клиентите, с които разполагаме днес. Искаме обаче да растем и по тази причина трябва да се насочим и към нови сегменти клиенти. Затова искаме да разширим дейността си и към по-млада клиентска база, а новата A Класа е идеално оръжие за тази битка.“

Mercedes A Класа

Bugatti Veyron Grand Sport Vitesse

Мощността на двигателя на новия Bugatti Grand Sport Vitesse е увеличена до 1 200 конски сили, което е напълно ново измерение за кабриолетите.

“Бързият успех на Super Sport ни убеди да увеличим мощността роудстъра. За пореден път нашите инженери работиха здраво, за да покажат, че Bugatti е способна постоянно да променя границите на техническите възможности,” казва Волфганг Дюрхаймер, който е президент и на Bugatti.

Bugatti Veyron Grand Sport Vitesse
Цена: 2 247 398 долара

BMW M6 купе

От BMW са се концентрирали върху дизайна на новия модел M6.

Автомобилът достига скорост от 0 до 100 км/ч за 4.2 секунди и разполага със същия 4.4-литров V-образен 8-цилиндров двигател като M5, но с 20 допълнителни конски сили до 560. Колата също така е с 30% икономична от предшественика си, благодарение на 7-степенна скоростна кутия с двоен съединител.

 BMW M6 купе
Цена: 148 388 долара

Range Rover Evoque Cabrio концептуален автомобил

Jaguar Land Rover показа своя концептуален автомобил Range Rover Evoque Cabrio в Женева.

На въпрос дали колата е насочена към китайския пазар Ралф Спет, главен изпълнителен директор на Jaguar Land Rover, казва: “Китай е много важен пазар за Jaguar Land Rover. Ние имаме успех в Китай и нашите марки се справят много добре там. Така че за китайския клиент един кабриолет, особено в сегмента SUV, ще предложи нова възможност.

 Range Rover Evoque Cabrio
Цена: приблизително 55 000 долара

Maserati Gran Turismo Sport

Новият Maserati Gran Turismo Sport, представен в Женева, има елегантен нов дизайн, подчертаващ спортния му характер. Колата разполага с иновативна предна броня, която оптимизира въздушните потоци за охлаждането на двигателя и спирачките.

Предните фарове използват LED технология а задницата има нови стопове в по-елегантен тъмен тон. Интериорът на автомобила също е обновен. Gran Turismo Sport идва с 4.7-литров V-образен 8-цилиндров двигател с максимална мощност 460 конски сили.

Maserati Gran Turismo Sport
Цена: приблизително 160 000 долара

Audi A3

Новото поколение Audi A3, представено в Женева, се базира на предните модели, но с леки промени в дизайна. Колата също така е по-лека от предшествениците си. Хечбекът е много важен модел за Audi. За времето на производството си моделът A3 е съставлявал над 20% от общите продажби на Audi.

Audi A3
Цена: приблизително 30 000 долара

Rolls Royce Phantom Серия II

Rolls-Royce представи своя Phantom Серия II в Женева. Автомобилът представлява най-голямото обновление за серията Phantom от повторното й пускане през 2003 г.

Rolls Royce Phantom Серия II
Цена: приблизително 400 000 долара

Ferrari F12 Berlinetta

Новият модел на Ferrari F12 Berlinetta е най-мощният уличен автомобил на компанията в историята.

Колата разполага с V-образен 12-цилиндров двигател с максимална мощност от 740 конски сили. F12 може да вдигне скорост от 0 до 100 км/ч само за 3.1 секунди и от 0 до 200 км/ч само за 8.5 секунди.

Въпреки по-голямата мощност от Ferrari са намалили разхода на гориво и вредните емисии.

Ferrari F12 Berlinetta
Цена: приблизително 3.9 млн. долара

Lamborghini Aventador J

Lamborghini Aventador J е единична концептуална кола. Тя беше продадена на колекционер за около 2.8 млн. долара. С тази кола не се търсят масови продажби и дизайнът й няма да бъде повтарян при никоя друга, което я прави уникална.

Автомобилът достига максимална скорост от 300 км/ч.

Колата няма покрив, нито предно стъкло. Те са заменени от приспособления за отклоняване на въздушната струя, които пречат на вятъра да брули лицето ви, докато карате по пистата. Въпреки това Lamborghini Aventador J законно може да бъде каран и по пътищата.

Lamborghini Aventador J
Цена: продаден приблизително за 2.8 млн. долара

Прочетете също

Ролята на Facebook в живота ни

Facebook ли е мястото където вече се чувстваме най-добре, какво търсим и какво намираме там. Защо социалните мрежи изместиха реалното общуване и до каква степен вече владеят живота ни?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Real Time Web Analytics