Начало / Жената днес / Дамска мода / Обеци, които са подходящи за лицето ни
Жена с обеци
Обеците са допълващ важен детайл от цялата визия на жената

Обеци, които са подходящи за лицето ни

Обеците са бижу, което жените много обичат, защото то подчертава красотата на грима и обикновено допълва тоалета по съвършен начин. Огромното разнообразие на форми и видове обеци изискват да се съобразим с индивидуалностите на своето лице за да бъде ефекта перфектен. Това не е толкова трудно ако се вгледаме в огледалото и определим формата на лицето си и подберем подходящата форма обеци за него. След това е въпрос на вкус да ги изберем цветово и по ефектност. Ето някои основни насоки:

Ако лицето Ви е с овална форма

Овална форма на лицеОвалното лице дава най-големи възможности, защото на него отиват почти всички видове обеци. Това дава възможност да експериментирате смело пред огледалото и да избирате според своя вкус. Каквато и да е модата в момента, Вие можете да се съобразявате само с нея и своите желания за стил, без да се ограничавате от формата на лицето си.

Кристали

Тюркоазени обеци

Красиви обеци


Кръгла форма на лицето
Кръгла форма на лицето

Ако лицето Ви е с кръгла форма

Кръглото лице също дава много възможности, но трябва да съобразите вашите обеци да не са съвсем кръгли. По-подходящи са висящите и продълговати варианти, които ще издължават леко формата на лицето Ви.

Обеци висулки

Ако лицето Ви е с квадратна форма

Квадратна форма на лицето

Ако имате лице с квадратна форма, обеците които трябва да носите е добре да бъдат с мъниста или камъни, по възможност в нежни форми и с прави линии. Малки халки и  топчета също биха Ви отивали.

Ако имате лице с правоъгълна форма

Правоътълна форма на лицето

Обеците, на които трябва да се спрете трябва да са кръгли и топчести, халки, с формата на капка или цвете, но да не са прекалено дълги. Те смекчават чертите и придават нежност на формите.

Ако имате лице с триъгълна форма

Триъгълна форма на лицето

В такъв случай най-подходящи са обеци, които са тесни отгоре и започват да се разширяват приближавайки челюстта. Късите и широки обеци, дори да Ви изглеждат малко груби, ще Ви стоят добре и може смело да ги носите. Обеци с триъгълна форма също биха ви отивали.

Освен с формата на лицето, обеците се съобразяват и с прическата, но тя в повечето случаи вече е съобразена отново с него, особено ако имате подходящ фризьор.

Прочетете също

Кожените поли са хит при младите момичета

Кожените дрехи са отново модерни

Тази есен трябва отново да погледнем към естествената кожа и да си припомним начините за поддръжка и съхранение на дрехите ушити от нея. Поли, рокли, панталони и дори блузи от естествена кожа ще бъдат абсолютен хит през ...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Real Time Web Analytics