Начало / Вкусно / Торти с целувки
Сметаната се разбива със захарта до пухкавост и се ароматизира с ванилията и рома
Сметаната се разбива със захарта до пухкавост и се ароматизира с ванилията и рома

Торти с целувки

Рецепта за торта с целувки и портокали

Необходими продукти:  35 готови целувки, 2 портокала, 2 чаени чаши сметана, 4 супени лъжици пудра захар за разбиването и, 1 пакетче ванилия, 1 супена лъжица ром

Начин на приготвяне:  Сметаната се разбива със захарта до пухкавост и се ароматизира с ванилията и рома. На кръгла чиния се подреждат една до друга половината от целувките като някои може да се поначупят за да се запълнят празнините. Върху тях се изсипва половината от разбитата сметана и се нареждат резенчета от единия портокал. Върху портокаловите резенчета се нареждат останалите целувки и се покриват с останалата сметана.  Отгоре тортата се гарнира с резенчета от втория портокал като може да се включат и парченца киви или друг плот по вкус.

Рецепта за торта с целувки „Таралеж“

Т орта от целувкиНеобходими продукти: 30 целувки, 1 пакетче масло, 3 супени лъжици пудра захар, 3 супени лъжици какао, 3 супени лъжици счукани орехови ядки, 1 чаена чаша сметана, 2 супени лъжици пудра захар за разбиването и, 1 пакетче ванилия, 30 ядки от бадеми, обелени, нарязани и леко запечени.

Начин на приготвяне:  Маслото се разбива с 3- те супени лъжици захар на пухкав крем. Прибавят се какаото, ореховите ядки, разбитата с 2-те супени лъжици пудра захар сметана / лъжица по лъжица/ и ванилията.В получения крем се натрошават целувките .Сместа се разбърква и оформя на правоъгълна,кръгла или друга желана форма торта, върху която се набождат бадемите като бодли на таралеж.Тортата се поднася студена/ до поднасянето и се държи в хладилник/.

Прочетете също

Коледни курабийки

Коледни сладки и красиви празнични сладкиши

Красиви рецепти за Коледа и Нова година, които не изискват много средства, а само желание и малко отделено време. Всеки може да зарадва близките си с тях на празниците.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Real Time Web Analytics