Начало / Жената днес / Женско здраве / Умората и електрическия масажор
Електрическият масажор е много полезен уред, който да ползваме у дома
Електрическият масажор е много полезен уред, който да ползваме у дома

Умората и електрическия масажор

Работата в офис, пред компютъра, по цял ден на стол, без особено движение се отразява много болезнено на някои хора. Много от тях днес страдат от болки в кръста или гърба, а нямат време, понякога и средства за спортуване или масаж.

Електрическите масажори са едно съвременно решение на проблема. Вие можете да ги намерите във всевъзможни разновидности – те могат да бъдат вградени в цял стол, възглавница, могат да са компактни размери като ръчни масажори или пък масажори за стъпала, има масажори дори и за лице или пък такива, които са комбинирани и вие можете да използвате за цялото тяло. Представете си удоволствието, което ще изпитате при внезапното облекчение на схванатите мускули след един подобен масаж. Много от компактните ръчни масажори са снабдени с няколко приставки, от които вие можете да избирате според индивидуалните си нужди.

За дамите те предлагат дори масажираща приставка против целулит. Освен за отпускане на схванатите мускули, съвременните електрически масажори помагат и за отпускането на вените и артериети, с което подобряват циркулацията на кръвта и оросяването на тъканите. Това лекува умората и болките в гърба, кръста и крайниците. Освен това е доказано, че масажът в областта от врата до кръста подобрява не само кръвообръщението, но също така и метаболизма и повишава имунитета на човешкия организъм. С ръчния електрически масажор можете да се масажирате сами, тъй като той е удобен за лична употреба, но можете да помолите и друг да ви масажира, защото в легнало положение мускулите по цялото тяло са най-отпуснати и това мога за постигане на по голям ефект.

Съвременните масажори предлагат възможност за няколко степени на сила в зависимост кои зони масажирате и от какъв по-точно масаж се нуждаете. Масожорите са и добро решение за подарък, тъй като са практични и приложими в ежедневието на всеки човек.

Прочетете също

Необходимо е да се изследват две последователни серумни проби за антитела в интервал от най-малко 14 дни

Бременност и рубеола

Рубеолата е вирусно заболяване, което е много опасно в първите месеци на бременността и ако бременната жена е била в контакт с дете или болен от рубеола е необходимо да се направят изследвания, които да докажат, че няма увреждане на плода.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Real Time Web Analytics