Начало / Жената днес / Дамска козметика / Цветовете на лятото в красивия маникюр

Цветовете на лятото в красивия маникюр

Лятото винаги е цветно – свежи цветове навсякъде около нас, цветни дрехи, свежи аксесоари, слънчеви лъчи в косите. В допълнение на всичко това е важно да се погрижим и за маникюра си, който несъмнено е сериозно допълнение към цялостната ни визия. Ако в студените зимни дни ръкавиците са били част от облеклото ни и не сме обръщали особено внимание на маникюра си, то е време да се погрижим сериозно за ноктите си, защото ръцете на една жена говорят страшно много. Ръцете са тези, които са най-много на показ, особено през лятото.

Откъде да започнем?

Като начало ако сте занемарили известна степен кожата на ръцете си, то това е грешка, която веднага трябва да поправите. Крема за ръце е нещото, което трябва да присъства във всяка дамска чанта и да се използва при всеки удобен момент.

Ще кажете…….трудно е, защото непрекъснато сте на мивката и непрекъснато нещо правите в кухнята. Това не е оправдание! Всичко е въпрос на навик и е нужно само желание. Никога не си лягайте без да намажете ръцете си с крем за ръце и никога не излизайте на работа без да го направите. При всеки удобен случай когато имате възможност, използвайте крема и то без да го пестите.  Дори да не сте го правили до сега, никога не късно да започнете, а резултатите ще ви удивят и доста бързо.

След като сте започнали грижи за кожата на ръцете е добре да си набавите  хубава хартиена пила и дървена избутвачка за кожичките.

Оформянето на ноктите с хартиената пила е много важно и можете да направите и сами като това трябва да стане когато те са сухи и лесни за обработване.  Не натискайте агресивно с пилата, защото това разцепва ноктите. Леко и търпеливо ги изпилете във формата, която желаете.

След това е добре да накиснете ръцете си в купичка с вода за да омекнат кожичките . Използването на специални гелове за омекотяване на кожичките не е за препоръчване. Леко топлата вода е най-доброто средство за подготовка на ноктите и кожичките.

След  3 до 5 минути накисване с вода, с  дървената избутвачка нежно и внимателно избутайте кожичките  за се открие  и оформи нокътя. Ако е наложително може да изрежете кожичките, но само ако е наложително и стърчат.

Следващата процедура е една ексфолиране на кожата на ръцете, което може да направите със ексфолиант за ръце или ако нямате такъв, то смесването на крем за ръце с малко захар, ще свърши същата работа. Така се премахват всички мъртви клетки от кожата на ръцете и след измиването, тя става мека, а ръцете –красиви.

И така вече би трябвало да сте готови за нанасяне на лак и влагането на цялият си творчески нюх за създаването на един красив летен маникюр. Добре е да се погрижите за ноктите си като положите основа преди лака. Тя прави нокътя по-гладък и така лакът е по-траен и същевременно го  предпазва от агресивното му въздействие. Важно е да имате предвид, че по-агресивните лакове често са по-трайни, но действието им върху ноктите  е доста пагубно. Затова е по-добре да сложите първо основа и след това не толкова здрав лак, отколкото здрав и траен лак направо върху нокътя.

За да имате траен, красив и здрав маникюр, е нужно да се грижите за ноктите си.

И сега нека проявим малко творчество и да се спрем на дизайна и цветовете

Като начало е добре да огледате летния си гардероб, цветовете в него и аксесоарите, които смятате да добавите към него. Набавете си поне 3-4 лака в различни свежи цветове, близки до тези на дрехите . Не е нужно лаковете да са много скъпи, но е добре да са от една марка. Може  между тях да има и брокатени ако дрехите Ви го допускат. Не забравяйте, че един добре направен маникюр може да издържи до 10 дни.

Допълнителни важни съвети:

  •    За да не пожълтяват ноктите е добре да почивате и на всеки 10 дни вместо лак да слагате само основа и няколко дни ноктите да почиват.
  •    Не сушете никога пресно нанесен лак на парното или на печката принудително, защото лакът омеква. Духането също не помага, а прави балончета и маникюра е нетраен.
  •    Изчаквайте търпеливо да изсъхнат различните слоеве когато ги нанасяте. Това е много важно за издържливостта на лака. Внимавайте всеки слой да бъде тънък и добре да запечата и върха на ноктите.
  •   С памуче напоено със зехтин може да натривате ноктите ежедневно. Това заздравява маникюра и го прави по-траен.

Ето някои идеи, които ще бъдат супер актуални това лято и не са трудни за изпълнение:

Разноцветен маникюр
Различните цветове за всеки нокът са много модерно и актуално решение. Същевременно подходящо за повечето тоалети.
Маникюр в лила
Сравнително  лесно творчество, даващо доста възможности за комбинация
Тъмен маникюр с брокат
Брокатът  е много шик, особено за вечерните тоалети
Маникюр - бордо
Елегантно и стилно решение, което също е доста лесно за изпълнение
Маникюр- розово и черно
Нежно розово и черно с красота и стил
Червена класика
Червена класика

Прочетете също

обемни устни

Красиви и чувствени устни

Нека опитаме да направим своите устни красиви и обемни, използвайки средства от природата или съвременната козметика. Да оставим естетичната хирургия за по-напреднала възраст и то само ако е съвсем наложимо.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Real Time Web Analytics