Начало / Жената днес / Дамска мода / Чадър, чанта и аз
Дъжд
Да се научим да бъдем практични и красиви едновременно

Чадър, чанта и аз


През есента и през пролетта, а дори и през лятото във всяка дамска чанта е нужно да има чадър, защото капризите на времето са непредсказуеми. Затова когато купуваме този задължителен аксесоар е важно как го избираме. Или може би ще кажете, че спокойно можем да се спрем на китайските еднодневки, които просто често да подменяме. А това всъщност не е проблем, защото те са толкова евтини, че можем да си го позволим. Да но ако сме спрели да купуваме и събираме боклука си в найлонови пликчета за да не замърсяваме природата, защо ще купуваме и хвърляме чадъри тогава. По-доброто решение да си купим качествен чадър, който да ни върши дълго време работа и да може да разчитаме на него дори дъждът да бъде придружен с много силен вятър.

Какъв трябва да бъде чадърът, който винаги е в нашата чанта?

  • Сгъваем и лек – това е много важно за да не ни тежи и да не се налага да го вадим, а знаете, че точно когато го направим, завалява дъжд през деня.
  • От лесно съхнеща материя, защото когато съхне бързо и лесно, рискът да го забравим някъде е по-малък. Материите с тефлоново покритие, които съхнат много бързо са много подходящи. Честото губене на чадъри е характерно за повечето хора именно поради липсата на навик да се грижат за този аксесоар.
  • От здрави материали, за да може да издържа на предизвикателствата на времето и най-вече на силен вятър. Дъждът е най-неприятен когато е съпътстван със силен вятър и каква полза от чадър, който вятърът непрекъснато обръща.
  • С красив външен вид, който винаги да бъде допълнение към тоалета ни. Ако имаме собствен стил на обличане и цветовете му са сравнително ограничени, изборът трябва да бъде съобразен с тях. Черното винаги е добър избор, но е доста подтискащ цвят и подходящ повече за мъжете. Чадърът е добре да бъде в по-весели цветове, които на фона на мрачно дъждовно време, ще действат стимулиращо и на нас и на хората около нас.
  • Достатъчно скъп за да е качествен, но не чак толкова, че да ни е яд много ако все пак го забравим някъде. Спиците трябва да са от такъв материал, че дори при силно огъване да възстановява формата си. Най-добри са металните спици или стоманените с титаново покритие, които не ръждясват. Много предпочитани са и чадърите с конструкция от фибростъкло, защото са изключително леки.
    Ръкохватката също е много важна – гумената е най-практична, защото не се чупи и няма опасност да се изплъзне от ръката. При мокро време и мокри ръце което пластмасовите и дървените ръкохватки са много по-неудобни и се хлъзгат.

И ако сме намерили подходящия чадър за себе си, който е удобен, лек и красив, много важно е да го съхраняваме добре за да ни служи по-дълго време. Затова е необходимо винаги преди да го затворим да го изсушим добре. От време на време не е лошо да го подлагаме вкъщи и на струя чиста вода преди да го сушим и прибираме в чантата.

Чадърът е един много важен аксесоар и когато го избираме, трябва да се съобразяваме с доста неща. Най-важното обаче от тях е да изпробваме дали работи добре, особено ако е със сгъваем механизъм. А ако в чантата винаги имаме елегантен малък чадър, в колата си трябва задължително да подсигурим от чадърите тип – бастун, които са големи и доста здрави и ако дъждът ни изненада и трябва да прекосим разстояние от колата до отдалечено място, той ще предпази тоалета ни най-добре.

И когато в дъждовно време станем и тръгнем нанякъде – да преброим по стар обичай – чадър, чанта и аз!

Прочетете също

обемни устни

Красиви и чувствени устни

Нека опитаме да направим своите устни красиви и обемни, използвайки средства от природата или съвременната козметика. Да оставим естетичната хирургия за по-напреднала възраст и то само ако е съвсем наложимо.

Един коментар

  1. Напълно съм съгласна, че чадъра,който носим в нашите чанти трябва да бъде лек, да бъде лесно сгъваем, тоест с по малки размери, но пък в същото време и да бъде здрав, а не при първият лек ветрец и дъжд,той да и се отвори на обратно и все едно сме без предпазно средство от водата.Тук давате доста практични съвета и се надявам и за на пред да е така.Наскоро разбрах че имало чадъри,които са в различна форма, не само кръгли, но и квадратни, шестоъгълни….

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Real Time Web Analytics