Начало / Аз детето / Детско здраве / Бабини рецепти, които лекуват синуит
Синуити, които се обострят повече от три пъти годишно изискват лечение от специалист
Синуити, които се обострят повече от три пъти годишно изискват лечение от специалист

Бабини рецепти, които лекуват синуит

Синуитът представлява остро или хронично възпаление на околоносните кухини. Възпалителният процес преминава от носната кухина в кухината на синуса. Синуитът може да бъде както остро възпаление, така и хронично, продължаващо във времето заболяване, с периоди на затихване или обостряне на симптоматиката. За хроничен се приема синуитът, когато гнойното възпаление продължава в рамките на повече от 3 месеца.

Представяме 10 изпитани домашни рецепти за лечение на синуит:

1. Да се смуче смола от черешово дърво.
!ВНИМАНИЕ! – Да не се прилага при високо кръвно налягане и кървене от носа!

2. Взема се бучица краве масло колкото царевично зърно и се поставя в едната ноздра. Следващата вечер – в другата.

3. Настъргва се лук и сокът му се прецежда през двойна марля. Сутрин и вечер с капкомер се капват по 2 капки във всяка ноздра. Когато сокът премине в устата се изплюва. Лечението трае 2 седмици и напълно изчиства гнойта.

4 . Разбъркват се добре 1/4 чаена лъжичка мед и 1/4 чаена лъжичка лимонов сок. Вечер преди лягане във всяка ноздра се слагат по 2 капки от сместа.

5. Смесват се и се разбъркват внимателно по 50г цвят от лайка, стръкове от бял равнец и листа от живовлек. 2 чаени лъжички от сместа се заливат с 300г. кипяща вода. Врат 5 минути на тих огън. Вдишват се парите!

6. 2-3 дни поред по един път на ден 6 двете ноздри да се капват по 2-3 капки сок от настъргана грудка на билката ботурче – ЦИКЛАМА/дива/.

7. 1 с.л прясно смян черен пипер (задължително прясно смлян), защото ако си го купите готов смлян няма да има такъв ефект. ; 1с.л брашно; 1с.л домашна ракия, по-добре гроздова. А  може и някаква купена да е, който каквато има важното да е силна. Всичко  се омесва за да стане тесто. Слага се тази смес на челото като преди това се намазва със някакъв мазен крем  или олио, нещо мазно да е. Държи се така 30 минути.

8. 10 капки зехтин, 10 капки от алое /пресен/, 10 капки  3%-тов спиртен извлек на прополис. Капките се разбиват до хомогенна смес. Всяка сутрин от тях се капва по 1 капка във всяка ноздра, като се лежи 10 мин. Лечението продължава 5 дни.

9. Хвойна 50 г., хвощ-20 г. и  хмел 30 г. се смесват и 1 с.л. от сместа се поставят в 300 мл.вряща вода. Престоява 30 мин. Прецежда се, подслажда  се и се  пие 3 пъти на ден по 30 г.преди ядене. Схемата на лечение е следната: пие се 2 дни, почива се 3 дни, пие се 5 дни, почива се 5 дни, пие се 3 дни, почива се 2 дни

10. Слагат се 5 счукани конски кестена в 250 г.  камфоров спирт и престояват 50 дни на тъмно. /може 1 кестен на 50 г камфоров спирт/. Прецежда се. За деца по 1 капка в ноздрите на ден. За възрастни : сутрин и вечер по 1 капка в ноздрите. Лечението продължава 15 дни. След почивка от 15 дни се повтаря.

Синуити, които се обострят повече от три пъти годишно изискват следния подход:

  • изясняване на причината за нарушен дренаж и вентилация на околоносната кухина (изкривена носна преграда, анатомични особености и др.)
  • грижи за имунната система
  • откриване и премахване на хроничните източници на инфекции (хронично възпаление на сливиците, кариозни зъби и др.)

Прочетете също

Болно дете

Скарлатина – детска шарка, която повтаря

Какво не знаем за детските шарки и защо скарлатината не е никак безобидна детска шарка и трябва да пазим много децата от нея. Какво и как причинява скарлатината и как да я познаем.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Real Time Web Analytics