Начало / Жената днес / Дамска козметика / Здрави нокти и красив маникюр
Меките и красиви ръце с поддържан маникюр са приятна гледка за всяко око
Меките и красиви ръце с поддържан маникюр са приятна гледка за всяко око

Здрави нокти и красив маникюр

Ръцете на жената и това как са поддържани са важен елемент от нейната красота и издават до голяма степен отношението й към себе си като цяло. Всяка жена, която държи да бъде привлекателна, се грижи за своите ръце и маникюр толкова колкото и за бръчките си.

Ръцете ни привличат вниманието на хората, с които общуваме понякога даже повече отколкото нашето лице. Често чрез ръкуване или по друг начин, с ръцете си влизаме в много по-пряк контакт с околните.

Тази грижа обаче също си има тънкости и изисква усилия и постоянство.

Първо правило

Никога не използвайте домакински препарати без ръкавици. Препаратите са най-големия враг на ръцете и ноктите. Колкото са по-ефективни по своето предназначение те, толкова са по-вредни за кожата. Изсушават я и я увреждат в дълбочина, което се възстановява много бавно дори с много усилия после.

Второ правило

Винаги слагайте на нощното си шкафче богат на глицерин крем за ръце и никога не заспивайте преди да намажете обилно ръцете си с него.  Хубаво е да имате и тубичка в чантата си. Добрата хигиена изисква често миене на ръцете, а сапуните също изсушават кожата и е необходимо минимум два пъти на ден да подхранвате кожата на ръцете си и то с не много мазен и ароматизиран крем за ръце.

Трето правило

Включвайте в храната си богати на витамини продукти, особено през пролетта. Ако забележите, че ноктите са по-чупливи от обикновено или са започнали да се цепят, е удачно да приемате поне две седмици и комбинирани витамини като спазвате стриктно указанията в опаковката. Включете в храната си храни богати на калций като сирене, извара, мляко и др.

Четвърто правило

Купувайте си само обогатени с витамини лакочистители и си създайте навик да почиствате старият лак вечер, след което да масажирате ноктите и кожата около тях с бадемово масло или просто със зехтин. Може и да ги редувате. Новият лак нанесете на следващият ден. Ползвайте трайни лакове за да третирате възможно по-рядко ноктите си с лакочистител.

Пето правило

Не оставяйте ноктите си много дълги. Красивият маникюр не означава много дълъг маникюр. Хубаво е да поддържате дължината им с подходяща хартиена пила и редовно.Ноктите се поддържат по-лесно здрави когато са лакирани, но когато се лакирате нанасяйте първо основа –  най-добре заздравител за нокти.

Красиви женски ръце

Меките и красиви ръце с поддържан маникюр са приятна гледка за всяко око и дават невероятно самочувствие на притежателя им. Когато маникюрът е с естествена красота, той предизвиква възхищение в околните и говори за здраве, чистота и младост.

Прочетете също

обемни устни

Красиви и чувствени устни

Нека опитаме да направим своите устни красиви и обемни, използвайки средства от природата или съвременната козметика. Да оставим естетичната хирургия за по-напреднала възраст и то само ако е съвсем наложимо.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Real Time Web Analytics