Начало / Жената днес / Дамска козметика / Правила и умения за перфектен грим
При избора си на руж, спазвайте правилото, че цвета на ружа трябва да бъде същият като цвета на вътрешната част на устната Ви

Правила и умения за перфектен грим

Стремежът на всяка жена да бъде красива е обясним и свързан с нейната природа. В този стремеж често тя стига дори до някои крайности, които могат да й навредят и прекаленият грим не винаги прави жената красива. Затова е необходимо индивидуално да подходим към своето лице и да изберем най-подходящия и перфектен грим, който да подчертае красотата ни и същевременно да прикрие някои недостатъци или следите, които времето оставя.

Красотата на очите е важна, защото дава първото впечатление при среща отблизо с една жена. Именно затова всяка жена се стреми да ги подчертае и да ги направи по-изразителни и красиви.

Има някои правила, които е нужно да знаем за да сме сигурни, че правим най-доброто, когато нанасяме грим на очите си.

Важно е да сме наясно, че гримът ни трябва да бъде в зависимост от случая и да изхождаме от това, че вечерният грим е неподходящ за ежедневието, а ежедневният не е достатъчно ефектен за вечеря в изискан ресторант. Рядко, но за специални случаи е възможно да си позволим и някои екстравагантни варианти с блестящи сенки и брокатени ефекти в зависимост от случая и повода.

Какъв трябва да бъде ежедневния грим?

Първото и най-важно нещо е, че грима се нанася на идеално чиста кожа като не бива да има никакви следи от грима на предния ден.

Ежедневният грим е за предпочитане да бъде лек и да не бие много на очи. Като начало е важно да изравниме тена на лицето си с лек фон дьо тен или цветен хидратиращ крем, за да прикрием несъвършенствата по кожата, които почти всеки има. След това с молив е добре да подчертаем очите и веждите. Подчертаването на веждите с черен молив е добър избор, но трябва да бъде в техните контури и да не бие на очи. Изборът на молив за очи обикновено е според тоалета като цветовете могат да варират от черно до бледо лилав като минат през цялата палитра, но да бъдат добре подбрани с цвета на тоалета и цвета на очите. Ако се ползват сенки, те трябва да бъдат в много светли тонове. Спиралата също не бива да е много напластена, а само да оцвети върха на миглите. От предпочитаното червило или гланц, по-добрият избор е пастелно червило. Ако накрая нанесете малко руж върху скулите и под веждите, лицето ще засияе, а тенът ще изглежда по-равен и подчертан.

Не бива да се опитваме да правим корекции посредством грима на контури или да променяме формата на веждите си. Светлината, когато нанасяме грима трябва да е достатъчна, за да не бъдем изненадани от самите себе си, когато се погледнем в някое огледало на улицата на дневна светлина.

Ежедневният грим трябва да бъде лек и само да подчертава леко контурите на очите, скулите и устните и да ни прави свежи и красиви. Ако прекаляваме с него, рискуваме да приличаме на клоун на дневна светлина.

 

Какъв трябва да бъде вечерния грим?

За вечерен грим можем да си позволи малко повече да прекалим с всичко, защото изкуственото осветление прави всички цветове да изглеждат по-светли. Това налага малко по-силен грим, съобразен разбира се цветово с тоалета, който сме избрали за случая.

Перлените сенки в по-тъмни цветове, съчетани с молив в същия цветови тон, могат да подчертаят очите, а добре подбрано червило и молив за устни, да създадат очарователен ефект от грима. При изкуствено осветление, гримът трябва да бъде изразителен и да привлича погледа. До известна степен той дори би могъл да бъде и атрактивен, но задължително съобразен с тоалета и стила на мястото, където ще бъдете. Използването на изкуствени мигли също е допустимо и има своето очарование, особено ако става въпрос за по-специален случай. Спиралата придава дълбочина на погледа и го прави възхитителен. Не е нужно тя да бъде много напластена, особено когато използвате изкуствени мигли.

Кога може да си позволим екстравагантен грим?

Екстравагантният грим е за по-специални случаи като абитуриентски бал, посрещане на Нова година и други балове и празници, които са придружени обикновено с други допълнителни екстравагантни ефекти, в които може да се впише този тип грим.

Обикновено това е доста силен, с нестандартен вид грим и често се прави от професионални гримьори, но ако умеем може да се справим и сами. Екстравагантния грим е фрапиращ, блестящ или тъмен и драматичен, но задължително привлича доста вниманието на околните. С него целта е да се почувстваме различни от всекидневието и да отбележим специалният повод подобаващо. По свой начин искаме да бъдем зашеметяващи и екстравагантни.

Правила за траен и свеж грим?

Грим се нанася винаги на чиста кожа. Няма нищо по-лошо от размазан грим с остатъци от предният ден, които са коригирани неуспешно. Почистването на грима  трябва да се прави всяка вечер като това става с подходящи за това средства за да не се изсушава прекомерно кожата. Един път седмично задължително се ползва ексфолиант за лице, който да отстранява нежно мъртвите клетки. Ползването на кремове подходящи за възрастта също е много важно.

Обикновено от топлият въздух в помещението, кожата около носа и брадичката се изпотява и започва да лъщи. Затова не е лошо винаги да имате кърпички и пудра в себе си за да може за забършете мястото и да нанесете малко пудра. Така правите лесна и бърза корекция на грима си и го освежавате.

Фондьотенът е подходящ за всякакви случаи, защото придава равен тен на лицето и предпазва кожата от прах и вредни влияния. Много по-добре се нанася ако се смеси с крема, който ползвате и се разнесе равномерно. Не бива да се забравя, че най-добрата основа за грим е винаги добре поддържаната кожа.

Когато искате да нанасяте мазни сенки, е добре предварително да сложите малко пудра, за да не се събират след това на очите и да не се налага да се чудите как да ги оправяте.

Спиралата дава дълбочина и изразителност на очите и е важна част от грима, но не бива да я напластявате прекалено, за да може ако се наложи да я освежите като напластите малко по краищата само.

При избора си на руж, спазвайте правилото, че цвета на ружа трябва да бъде същият като цвета на вътрешната част на устната Ви. Просто обърнете устната си, погледнете там и сравнете. Ако имате бял цвят на кожата, светлите розови цветове са по-подходящи и може да се комбинират с малко подобен цвят сенки с блестящи частици, които се нанасят точно над скулите.

За да бъдат плътни обемни устните Ви е добре да използвате молив за устни, близък на цвят с червилото, но малко по-тъмен. С него направете контур на устните си и след това нанесете червилото. Течните червила допускат и добавяне на малко силикон, което в някои случаи има доста добър ефект.

И не забравяйте за индивидуалността на Вашето лице. Не се опитвайте да копирате грима на друго лице, а опитайте много пъти на своето, докато намерите най-подходящият за Вас вариант. Дори професионалните гримьори правят пробен грим, защото не винаги са сигурни в ефекта и резултата на това, което са замислили. Пробвайте, пробвайте, докато останете доволни  от това което виждате в огледалото- това ще бъде Вашият стил на гримиране.

Прочетете също

обемни устни

Красиви и чувствени устни

Нека опитаме да направим своите устни красиви и обемни, използвайки средства от природата или съвременната козметика. Да оставим естетичната хирургия за по-напреднала възраст и то само ако е съвсем наложимо.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Real Time Web Analytics