Начало / Жената днес / Дамска козметика / Красиви и чувствени устни
обемни устни
Вместо да се подлагаме на тези страдания, които ще ни струват много скъпо, просто да опитаме по прост и природен начин да придадем свежест и красота на своите устни

Красиви и чувствени устни

Стремежът на жената  към съвършената красота и да привлича внимание съществува от древни времена. Във всички времена  определението за красота е различно и обикновено се диктува от модата и известни личности, издигани понякога на пиадестал. Във всички времена, обаче жената е искала да има красиви, обемни и чувствени устни. В миналото подобни несъвършенства са се коригирали чрез единствено познатото тогава червило, чрез което много жени са надчертавали контура на своите устни за да получат визуален ефект на обемност. В днешни времена този ефект се постига много по-трайно и ефектно с помощта на естетичната хирургия. Това кара много жени да прибягват до нея дори когато това не е нужно без да мислят за последствията и подлагайки се понякога на болки и страдания. Хиляди жени по света направо са пристрастени към ботокс, напр.  и дават огромни средства да се преборят с бръчките. Какво ли не може да изтърпи една жена в стремежа си да бъде млада, красива и съвършена!

Въпросът е дали обаче това т.нар. съвършенство й отива или в много случаи  не се получава обратен ефект. Напоследък много рано дори в съвсем невръстна възраст някои девойки съвсем необмислено прибягват до естетическата хирургия и други способи близки до нея. За съжаление често това става и с подкрепата на техните родители с презумцията, че „всички го правят”. Добре е да не се пренебрегват рисковете и  последствията от това , а те не са съвсем безобидни.

Липсата на достатъчно средства понякога става причина да се прибягва до по-евтини и остарели методи на корекция, които осъществени от не добри специалисти, може да бъдат много опасни. Затова ако твърдо сте решили и добре обмислили такава стъпка, е добре да знаете кои са най-съвременните, трайни и успешни методи.

Метод на липоскупториране на устните /липофилинг/

При него в устните се имплантира мастна тъкан, която хирурзите взимат от други части на тялото- корем, вътрешна част на ръката и др. Събирането на тази мастна тъкан изисква голяма прецизност и операцията е доста трудна за този, който я извършва. Необходим е талант и много умения от страна на хирурга. Мастната тъкан се комбинира по сложен начин след специална обработка чрез центруфуга със съединително-тъканни повлекла като се постигат три различни вида тъкани. От трите тъкани за увеличаване на устните се използва само едната, която се състои от хомогенни здрави мастни клетки. Получаването на тази емулсия от здрави мастни клетки е доста прецизно и ако се направи успешно, резултатът е много добър. За съжаление често пъти обаче вместо правилният метод за добиването и, се правят опити за получаването и по опростен начин и резултатът може да бъде неприятен. Наред със здравите мастни клетки се имплантират и наранени такива и мастна емулсия, а това прави нетраен резултата и често ефектът не е този, който може да сте очаквали.

Ако обаче операцията се извърши от добър специалист и с нужните прецизни инструменти, след някои малки неудобства като оток, неразположение и  др., резултатът може да е отличен и то за цял живот. Устните стават меки и гладки, изглеждат съвсем естествено и рискът от алергична реакция е сведен до минимум тъй като става въпрос за тъкан от собственото тяло.

Метод на W-Y пластика за увеличаване на устни

Този метод също е много ефективен през последните години. При него хирургичната намеса се свежда до транспозиция на лигавицата на устната. Правят се съвсем малки и незабележими разрези от вътрешната страна на устните в близост до венците. Това е много трудна и скъпа операция, но с минимални рискове и много добър и траен резултат. След подобна корекция, може допълнително да се приложи липоскупториране след време и така да се постигне съвършенство за цял живот.

Когато не сме доволни от външният си вид подобни постижения на естетичната хирургия изглеждат много съблазняващо и дори главозамайващо, но все пак преди да пристъпим към тях, е добре освен до огледалото да се допитаме и до своите близки. Често подобно на анурексиците не виждаме реално красотата си  и с лека ръка тръгваме на корекции. А дали новите устни ще подхождат на лицето ни и неговият израз …. или ще се наложи след това да продължим с корекциите докато се превърнем в стандартна кукла- манекен и загубим своята индивидуалност.

Червило за устни

А ако вместо да се подлагаме на тези страдания, които ще ни струват много скъпо, просто опитаме по прост и природен начин да придадем свежест и красота на своите устни ?

Ето как да го направим:

  1. Щипка сол в лъжичка зехтин хидратира невероятно устните и ги прави по-обемни. Опитайте като ги намажете със сместа и ще видите, че резултатът е отличен. И това пак ще си бъдат Вашите устни, на Вашето лице.
  2. Използвайте гланцове и червила със силикон.  Изборът е голям
  3. Смесете малко обикновена канела на прах с вода или с етерично масло и я нанесете на устните разтривайки леко. Изчакайте само пет минути. Ще видите как тази смес ще направи чудеса с устните ви. Те стават изключително меки и чувствени.
  4.  Малко количество масло от карамфил, смесено с балсама Ви за устни също е с много добър ефект.

Опитайте първо тези природосъобразни средства за да имате красиви, обемни устни и ако не постигнете желания ефект, чак тогава прибягвайте до скъпите и доста по-сложни процедури, за които после може и да съжалявате.

Прочетете също

Летен грим

Какъв трябва да бъде летния грим

През лятото парещото слънце не позволява да си позволяваме прекаляване с грима. Той лесно се размазва и вместо да ни прави по-красиви, в някои случаи дори загрозява. Затова летния грим трябва да бъде лек и премерен.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Real Time Web Analytics