Начало / Семейство / Проблеми в семейството / Сексът е полезен ако е успешен
Сексът с любим човек е най-хубавото изживяване, което няма как да бъде описано с думи
Сексът с любим човек е най-хубавото изживяване, което няма как да бъде описано с думи

Сексът е полезен ако е успешен

Осъзнатият и съприживян с удоволствие сексуален живот между мъж и жена, се смята за успешен. Става дума за умен секс или по-точно за осъществяване на полов акт по интелигентен начин, с дизайнерско умение. Такова е определението за успешен секс на съвременните специалисти – сексолози. Ако се погледне на секса елементарно като на прост физически акт, то удовлетвореност също се усеща само на физическо ниво. Човека обаче е по-висше същество и се нуждае от пълно преживяване на близост освен на физическо ниво и на психическо. Нежните любовни ласки имат невероятно влияние върху всеки човек, дори той самият да не го осъзнава напълно.

Пълноценно изживяния оргазъм увеличава отделянето на ендрофини в мозъка и способства човек да се чувства щастлив. Доказано е, че щастливият човек винаги е по-здрав, защото физическото здраве е свързано пряко с психическото такова.

Отдавна лекари и психолози гледат на секса като на лечебно средство, а на липсата му като на причина за много заболявания. Смята се дори, че сексът влияе и на имунната система и податливостта на организма към вирусни заболявания. Сексът с любим човек е най-хубавото изживяване, което няма как да бъде описано с думи. Именно и затова се казва, че той е и най-доброто лекарство за всичко. Така е, но само ако е успешен!

Понякога разликата в самата емоционалност на двата пола става причина, единият от двамата партньори да не е удовлетворен, но да не го показва. Често жените са склонни да симулират оргазъм за да не разочароват партньора си, а това е изключително вредно за тях. Егоизма и недостатъчната взаимност в секса винаги водят да неуспешност. Жената има нужда от повече ласки и повече любовна игра и ако мъжът не се съобразява с тази особеност на женската психика и емоционалност, на нея се лепва етикета – фригидна. Няма фригидни жени и това е факт, който мъжете трябва да приемат. От мъжа зависи, жената да бъде удовлетворена в секса. Неуспешният секс е много вреден за женският организъм. Това е така, защото при възбуда в кръвта на жената се концентрират голямо количество хормони , които се натрупват в половите органи и млечните жлези и при неосъществен оргазъм се получава застой на кръв наситена с естрогени. Такъв застой може да стане причина и да провокира образуване на миоми в матката или мастопатия в млечните жлези на жената. Според статисктики огромен процент жени, които страдат от миома на матката съобщават за непълноценен и неуспешен секс .

За успешният секс е важно да няма предразсъдъци, ограничения и правила. И двамата партньори е важно да освободят психиката си от всичко останало и да проявят взаимност, без капка егоизъм.

Успешният секс прави много по-силна връзката между двамата партньори на всички нива на техните взаимоотношения. Те са по-здрави, с по-голямо самочувствие, по- работоспособни, дружелюбни и общителни. Животът им е по-лесен и по-успешен. Сексът може да направи чудеса, но само ако е успешен!

Прочетете също

Анализ на Европейската комисия показва, че в Европа повече от половината от стабилните европейски компании са именно семейни.

Семейният бизнес в основата на развитите икономики

Семейният бизнес е бил и ще бъде в основата на развитите икономики по света. Всяко семейство, което избере да направи регистрация на фирма и да започне семеен бизнес трябва да знае, че трябва да отговаря на някои .

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Real Time Web Analytics