Начало / Технологии / Мобилни технологии / Смарт часовниците – моден хит

Смарт часовниците – моден хит

До не много отдавна мобилният ни телефон трябваше да бъде възможно най-малък и лек.  Това време вече отмина и сега е времето на смартфоните, а техните  екрани стават все по-големи . Постепенно  големината им става даже проблем, защото някак вече е трудно да ги държим в джоба си, откъдето лесно и веднага да извадим, когато ни потрябват.

Постепенно телефонът беше изместил по подразбиране старият ръчен часовник като вместо него поглеждахме дисплея на телефона си. Всъщност обикновеният часовник остана в историята и само тези, които са му закостенели привърженици все още го слагаха на ръката си.

Времената обаче се променят и е дошло отново времето на ръчните  часовници, но в много по-модерен,  технологичен  и практичен вариант. Някак огромните смартфони просто имаха нужда от функционално приложение, което да ги подпомага. И така се появиха смарт часовниците……

В момента те са хит и големите компании се надпреварват да предложат на своите потребители нови и нови варианти с възможно повече функции и съответно да печелят много пари от това.

Всъщност да може да провериш смартфона си и да ползваш част от функциите му чрез на глед обикновен часовник, си е доста примамливо удобство. И така….точно поради тази причина смарт часовниците стават все по-популярни – модерен и желан аксесоар.

Какво всъщност може един смарт часовник, освен да ни показва времето

  1. С един поглед към ръката си може да разберете дали някой ви търси, кой е той  и дори дали имате съобщение във Facebook. Така се отървавате от досадното звънене и пиукане на обществени места, което понякога е доста неприятно и за околните. Не е нужно и непрекъснато да бъркате в чантата и да вадите смартфона си.
  2. Със смартчасовника бихте могли да следите данните от спортните си занимания, с GPS да отчитате какви разстояния сте изминали, калориите, които сте изгорили и дори пулса си.
  3. Смарт часовникът до голяма степен пести от батерията на смартфона Ви, което всъщност е голяма предимство. Безспорен факт е, че огромните дисплеи на съвременните смартфони доста бързо изтощават батериите и се налага често да ги зареждаме. Използвайки по-често смарт часовника, няма нужда да включвате непрекъснато смартфона си  за всяка дреболия, което пести от изтощаването на батерията.
  4. Дискретността, която дава един смарт часовник, от който може да проверите дори имейла си или да направите  и  гласово повикване вече е факт при повечето модели. Освен това вече има смарт часовници с цветни дисплеи, а дизайна им е толкова привлекателен, че даже дамите стават запалени фенове на удобството – умен часовник.
смарт часовник
Някои от новите модели са направо моден хит за дамите

Безспорно смарт часовниците са практични и не случайно стават хит, а и вероятно ще останат такъв, поне докато всеки от нас държи в чантата си или в по-големия си джоб 5-инчов смартфон. Вариациите в дизайна и разнообразието във функциите ги прави огромен потенциал за печалба от техните производители. Очакванията са тези т. нар „умни“  часовници непрекъснато да се модернизират и да станат задължителен аксесоар към всеки смартфон.

Прочетете също

Съвременната оптична технология успява да проследи движението на пръстите на ръцете

Виртуална клавиатура за таблет или смартфон

Виртуална клавиатура, която се проектира чрез малка технологична лазерна джаджа и е във формат на обикновен ключодържател ще ни помага да превърнем всяка гладка повърхност.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Real Time Web Analytics