Начало / Любопитно / Бизнес / Счетоводно обслужване на високо ниво предлагат счетоводните къщи
Счетоводната къща и договора с нея предлага целогодишно счетоводно обслужване и го осигурява, защото иначе би загубила своите клиенти.
Счетоводната къща и договора с нея предлага целогодишно счетоводно обслужване и го осигурява, защото иначе би загубила своите клиенти.

Счетоводно обслужване на високо ниво предлагат счетоводните къщи

Всеки, който някога се е занимавал с бизнес, знае, че коректното и професионално счетоводно обслужване на фирмата е половината от гаранциите му за успех. Подценяването на тази важна част от самото проектиране на бизнес плана му, винаги води до негативни последици. Счетоводното и данъчно управление и планиране  на всяка фирма е огромна част от гаранциите й за успех. Наемането обаче на счетоводител, който да се грижи за него и то успешно, винаги е доста скъпо , а  когато бизнеса е още малък, абсолютно неоправдан разход.

Не случайно през последните години на пазара се наложиха счетоводни къщи, които предлагат абонаментно счетоводно обслужване за бизнеса. Това обикновено са счетоводни фирми, които поддържат екип от квалифицирани счетоводители и предлагат счетоводни услуги на високо професионално ниво. Тясно специализирани в своята дейност и следейки всички промени и новости в законодателството, счетоводните къщи стават един много надежден партньор за всяка фирма и бизнес. Във всяка от тях непрекъснатото обучение и професионално усъвършенстване на екипа е от първостепенна важност, защото от това зависи оцеляването й. Конкуренцията и в този сектор изиграва своята прогресираща роля.

Същевременно бизнеса и особено средните и по-малки предприятия имат възможност да оптимизират разходите си. Разчитайки на счетоводни кантори, те не е необходимо да поддържат собствени счетоводни отдели, скъп счетоводен софтуер и  да откриват работни места, за които трябва да отделят много повече средства.

Факт е също, че в счетоводните отдели и на най-големите компании трудно се постига толкова богат опит и професионализъм за счетоводителите, колкото в една специализирана счетоводна къща.

Така на една много добра цена, всяка фирма получава качествено счетоводно обслужване и бързо може да постигне финансови резултати и да се развие.

Същевременно всяка счетоводна къща носи отговорност като такава и така гарантира коректно спазване на всички срокове за подаване на справки, Годишна данъчна декларация, финансови отчети  и др. документи пред институциите. Това спестява много главоболия и дава възможност на всеки предприемач да се съсредоточи върху своите конкретни бизнес ангажименти, без да мисли за счетоводната отчетност на фирмата си.

Друго много важно предимство е, че при сключен договор на една фирма за счетоводни услуги от счетоводна къща, то те наистина са гарантирани. Не съществува риск в един момент поради болнични или напускане на счетоводител, фирмата да остане без счетоводно обслужване. Не е нужно и да се планира годишен отпуск на собствения счетоводител, с който дейността трябва да се съобразява. Счетоводната къща и договора с нея предлага целогодишно обслужване и го осигурява, защото иначе би загубила своите клиенти.

Разбира се, поверяването счетоводството на външна счетоводна фирма има и свои недостатъци:

  •  Счетоводителите, които водят счетоводството на фирмата не са Ви подчинени, а са Ваши партньори и няма как да искате от тях нищо извън ангажиментите на договора със счетоводната къща.
  •  От фирмата излиза информация, която може да считате за прекалено конфиденциална и съществува риск тя да попадне при конкуренцията.
  •  Документите в много случаи не са непрекъснато на Ваше разположение за лични справки и статистически обработки
  •   Необходимо е да посещавате своите счетоводители за подписи и доставянето на ежемесечни и други отчетни документи.

Именно поради тези недостатъци е много важен избора на счетоводна къща и създаване на взаимно доверие. Както във всички други сектори, така и при счетоводните кантори, накрая оцеляват само кадърните и коректните.

Някои от счетоводните фирми като Гранд Консулт ЕООД, например, сами взимат документите от офиса Ви и така имате чест директен контакт  със счетоводителя си, което дава възможност  за изграждане на по-голямо доверие и същевременно е голямо удобство.

Като цяло счетоводните къщи са един добър избор за всеки бизнес, защото счетоводното обслужване е отговорно и на високо ниво на компетентност.

Прочетете също

Анализ на Европейската комисия показва, че в Европа повече от половината от стабилните европейски компании са именно семейни.

Семейният бизнес в основата на развитите икономики

Семейният бизнес е бил и ще бъде в основата на развитите икономики по света. Всяко семейство, което избере да направи регистрация на фирма и да започне семеен бизнес трябва да знае, че трябва да отговаря на някои .

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Real Time Web Analytics