Начало / Жената днес / Дамска мода / Умението на жената да се облича
Стил на обличане
Всяка жена има свой индивидуален стил на обличане

Умението на жената да се облича

От умението на всяка жена да се облича подходящо зависи до голяма степен и целия й живот. Звучи малко абсурдно, но всъщност си е точно така. Сама по себе си жената винаги е по своему красива, но тази красота до голяма степен зависи от начина по който я подчертава и дали умее да го прави. Някои жени просто го умеят и няма нужда да полагат каквито и да е било усилия, но някои правят сериозни грешки при подбора на дрехите си и начина на обличане и това  винаги се отразява на личния им живот. Понякога проблемът  с лошо подбраните цветове и тип дрехи се корени дълбоко в самият характер на жената и нейната психологически поглед върху околния свят. В тези случаи грешките се преодоляват доста по-трудно и не са достатъчни само съвети от приятели и познати.

Безспорно всяка жена има свой стил на обличане и в повечето случаи той доста отговаря на  стила й на живот и нейният характер. Всеки стил има своите особености и какъвто и да е, жената може да изглежда много красива в него ако отговаря на възрастта, фигурата й и цветовото съчетание е подходящо. Модата и нейните непрекъснати промени също дават отражение  върху този индивидуален стил, но като цяло почти винаги той се запазва.

Умната жена винаги гледа в огледалото реално и знае всичките си недостатъци така, че да съумее по възможно най-удачния начин да ги прикрие. Дори да не умее да го прави добре, може да се научи оглеждайки се и наблюдавайки други жени около себе си, които имат същите недостатъци. Дори да няма добре изграден вкус, с времето може сама да си го създаде ако се учи от успешните жени около себе си. Безспорно добре облечената жена е винаги по-успешна и в кариерата и в личния си живот.

Много жени правят огромната грешка, смятайки, че модните тенденции са само за младите момичета и с години не променят моделите в своя гардероб. Така те преждевременно остаряват и това сериозно се отразява на самочувствието им и техния живот. Другата крайност е когато жената трудно приема, че годините си казват своето и продължават да се обличат като тинейджъри до доста по-зряла възраст. Така често стават дори смешни в очите на околните.

Всяка възраст има своята красота и умението на жената да се облича подходящо за възрастта си и същевременно да е в крак с модата наистина е умение. Всяко умение може да се придобие когато се спазват някои основни правила, съобразени с нейната фигура, която в повечето случаи с годините се променя.

Високите и слаби жени могат да си позволят повече волности с модели и цветове, но все пак трябва да се има в предвид, че прекалено тесните и дълги поли, които удължават фигурата в някои случаи могат да са прекалени. Не бива да се прекалява много и с черния цвят като е добре ако е желан да бъде комбиниран с нещо по-свежо, съчетано с цвета на косата и грима. По-широките и разкроени поли и едрите шарки са това, което може да си позволите смело, а те не са за всяка фигура. Другият плюс на тази фигура е, че може да си позволи и напречни райета, но с тях винаги трябва да се внимава ако се комбинират – винаги с едноцветна дреха, в цвят съдържащ се в някое от райетата.

Ниските и слаби жени винаги е добре да направят опит визуално да издължат фигурата си и по-дългите поли го правят успешно. Ако обичате да носите костюми е добре и двете части на костюма да са в един цвят, а роклите с висока талия и без големи и много широки ръкави. Надлъжните райета също са много подходящ вариант, но пак много внимателно съчетани с допълнителните аксесоари и други дрехи. Полите не бива да са много широки, а прави или съвсем леко разкроени. Широките колани не са за предпочитане, а високите токчета са почти задължителни.

Високите и по-закръглени жени също могат да бъдат много добре облечени  и елегантни ако спазват някои основни правила.Най-подходящ е избора на дрехи, които са от две части – едноцветен костюм или пола и блуза. Горната част трябва да бъде винаги по-дълга и да пада свободно върху полата. Прекалено тесните дрехи са неподходящи, а много широките – още повече. Подбирането на блузи и пуловери с остро деколте придава по-голяма елегантност. Същото се отнася и за раверите, които трябва да бъдат издължени и в никакъв случай много широки. Не бива да се прекалява с аксесоарите, а дрехите да бъдат изчистени и без много украшения и допълнителни детайли като къдрици, джувки и др. подобни. Напречните райета са направо изключени, особено ако бюста е едър.

Стил на обличане
Подбора на кройката на дрехата е изключителна важност, а много ярките цветове е по-добре да се избягват

Ниските и закръглени жени са с най-много ограничения, но при добре подбрани тоалети също могат да бъдат модерни и елегантни. Едноцветните тоалети са най-добрият приятел на този тип жени като по-тъмните цветове са за предпочитане. Дължината на полите трябва да бъде малко над глезените и да бъдат или прави или съвсем леко разкроени. Надлъжните райета могат да удължат и фигурата и да дадат илюзията за елегантност, но в никакъв случай не трябва да бъдат в ярки цветове.  Подходящи са по-дълги сака с тесни и удължени ревери и блузи, които се разкопчават отпред или са с остро деколте.

Дрехите не бива да бъдат тесни и впити, а  дори и да са вталена кройка, свободно да стоят по тялото като се комбинират с елегантни обувки на средно висок ток. Шарените десени, особено с едри шарки са изключени като вариант, напречните райета също.

Жена в огледало

Когато една жена търси най-добрият стил на обличане за себе си и подбира подходящите десени и кройки, трябва да се съветва преди всичко с огледалото. Огледалото е най-добрият приятел на добре облечената жена. Съветите на други жени е най-добре да бъдат визуални, наблюдавайки ги, а не словесни. А до съвети от мъже е по-добре да не се стига.

Прочетете също

Жена с обеци

Обеци, които са подходящи за лицето ни

Хубаво е да знаем какви обеци отиват на формата на лицето ни и така по-лесно ще изберем най-подходящия модел, който ще ни отива и дори ще коригира визуално някои малки недостатъци, които имаме.

Real Time Web Analytics