Начало / Любопитно / Бизнес / Умни очила ще заменят смартфоните

Умни очила ще заменят смартфоните

Едно от най – новите постижения на Гугъл, което впечатли феновете му и любителите на мобилните нововъведения са супер очила с камера и вграден микрофон, които разпознават гласови команди. Умните очила /Google Glass/ са с функции на смартфон  и са най-новият продукт на гиганта и са част от неговия проект „стъкло”. Те са в състояние да ви предупредят, че сте получили SMS и даже да отговорят на него по ваша команда. Могат да изпълняват ролята и на навигатор с картографската услуга Google Maps като не допускат да се отклоните от пътя. Дават възможност докато пътувате спокойно по набелязания маршрут, да слушате музика, да правите снимки и да ги изпращате на приятелите си по Интернет.

Това са футуристични очила, които сърфират в Интернет с гласова команда и се различават на външен вид от обикновените само по това, че имат едно стъкло – екран с камера и микрофон. Очилата ще работят с операционна система “Андроид” на “Гугъл” и целта им е да бъдат полезни когато имаме нужда от някаква информация, а след като я получим, да бъдат просто обикновени такива. Когато са в действие, те ще получават информацията чрез 3G или 4G мобилна интернет връзка. От тях може да се информираме за прогнозата за времето, както и за задръствания или други проблеми по маршрута си. Те ще бъдат в състояние да разпознават всичко което гледаме и да могат да ни дадат съответната информация, която искаме, а когато нямаме нужда от нея, ще се изключват за да не пречат при шофиране. Именно затова всички менюта ще бъдат разположени в зрителното ни поле и ще бъдат управлявани гласово.

Стремежът на инженерите на Гугъл е да усъвършенстват максимално устройството преди да бъде пуснато на пазара, за да бъде полезно на своите потребители.

До този момент има готови и тествани такива очила от служители на ИТ гиганта като даже съществуват различни модели, но Гугъл не бърза с масовото производство с цел максимално подобряване и оптимизиране на системата.

Друг проект – хладилници, които да могат да си поръчват хранителни продукти от магазина, когато те свършат по рафтовете им, е следващата изненада за потребителите, която Гугъл подготвя.

Прочетете също

Сенна хрема в градски условия

Ако страдате от сенна хрема, има неща за които не знаете и в тази статия, може да ги научите. Защо в градовете хората по-често страдат от сенна хрема, отколкото тези по селата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Real Time Web Analytics