Начало / Моят дом / Домашен комфорт / Новата мода – хибридно отопление на дома
Хибридната система за отопление работи икономично, ефективно и екологично
Хибридната система за отопление работи икономично, ефективно и екологично

Новата мода – хибридно отопление на дома

Хибридната система за отопление е една нова мода,за която все по често се пише във вестници и списания. Хибридната система за отопление работи икономично, ефективно и екологично. Много собственици на имоти се объркват при толкова много и различни отоплителни системи, които, всъщност, са доста под хибридното отопление, както съобщава немски сайт –News und Trends zur Gebäudetechnik.

Както показа едно скорошно проучване, от 1000 анкетирани собственици на имоти през последната година, 19% подновяват своите отоплителни системи според новите тенденции и това, какъв вид отоплителна система е най-добрата за техния  имот.

Хибридната система за отопление звучи сложно, но единственото, което се има предвид е, че комбинира повече от един източници на топлина. Една хибридна система за отопление, винаги се нуждае от основен източник на топлина, това може да бъде котел, който се захранва с твърдо гориво, газ или от термопомпа.
Котлите са първият избор на много хора. При подмяната на котли човек може да избира между по-стар модел котли или кондензационни котли, които спестяват до 30 % от енергията при загряване на радиатори или подово отопление, а също така и при използването на по-съвременните вентилаторни конвертори.

Хибридната система за отопление, се комбинира с основният източник на топлина, както и други източници на топлина, които са на разположение. Енергия може да се добие, както от слънчеви панели, така и камина. Важно значение при хибридното отопление има буферният съд. Топлинната енергия е на разположение само тогава, когато има нужда от нея. При слънчевите панели се използва факта, че на обяд слънцето грее и предоставя предостатъчно топлина на слънчевите панели. Тази топлина трябва да бъде съхранена в буферния съд, за периодите, в които слънцето е по-слабо. Това  се нарича буферна памет. В късните часове на деня, когато слънцето е слабо, може да се използва акумулираната топла вода от така наречения слънчев резервоар.

Който иска да се сдобие с хибридно отопление в дома си трябва да знае, че хибридното отопление заема доста повече пространство, отколкото един котел.

Прочетете също

Сглобяема къща през зимата

Сглобяемите къщи стават все по-предпочитани

Строителството на сглобяеми къщи става много популярно и все повече хора се спират на него, комбинирайки бързина, енергийна ефективност и икономия на средства като важни предпоставки за избор.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Real Time Web Analytics