Начало / Моят дом / Нови тенденции във вътрешния интериор
Топлина, екологичност и много уют в новите тенденции за интериорен дизайн
Топлина, екологичност и много уют в новите тенденции за интериорен дизайн

Нови тенденции във вътрешния интериор

Точно както и в модата с дрехи и бижута, в обзавеждането и вътрешния интериор също има модни тенденции, които непрекъснато се променят. Така ако искаме да сме в крак с времето е нужно да ги следим и когато правим дори козметичен ремонт у дома, да ги следваме. Това ще подобри самочувствието ни и усещането за уют синхронизиран с времето, в което живеем.

Всеки, който държи на модните тенденции по принцип, се съобразява  и с тенденциите в интериора и дизайна на дома. Нека се спрем на някои от  най-важните модни тенденции в обзавеждането и вътрешният интериор.

По отношение на цветовете

Комбинацията между ярки контрастни цветове с меки и неутрални тонове е много актуално. Кремаво, сиво и бежаво ще контрастират с с тъмно червено и бордо, кралско синьо и дори индиго.

Получените комбинации от топло и студено придават огромна индивидуалност на дома наситена с уют и свежест. Добре е ако мебелите са в топли и меки тонове, да заложите на по-контрастни стени, а защо не и тавани.

Таваните стават все по-важни в интериора на дома. Новите технологии в строителството предлагат невероятен избор от решения, но най-актуални ще бъдат т.нар. опънати тавани, които дават възможност да развихрите фантазията си и да превърнете тавана в помещението като част от една приказка в дома. Ефекта обикновено е невероятен, а практичността им относно начин на почистване и акустика са невероятни. Все повече дизайнери залагат на опънати тавани като много умело ги вписват в интериора.

Опънатите тавани се монтират съобразено с осветлението и трябва добре да се помисли и за него. LED  осветлението е много актуално.

 

По отношение на подовите настилки

Традиционните ламинати и паркети, отстъпват място на практичните и противоалергични подове от коркови плоскости и бамбук. Много предпочитан напоследък поради своята здравина и лесна поддръжка е декинг. Той е подходящ  дори за настилки с много голяма натовареност.

Тези естествени материали стават все по-предпочитани, а тяхната красота и екологичност ги тласка напред в развитието на вътрешния дизайн и ги прави хит, особено за новите типове  екологични  пасивни домове.

По отношение на вратите

Предпочитани и изключително модерни са белите врати, които  контрастират много приятно на всичко останало. Те умело  разделят пространството, особено в по-малките помещения и визуално  дават илюзия за по-голямо жилище. Белите врати се съчетават идеално с ярки мебели и меки цветове на стените и придават известна аристократичност в тази комбинация.

Спалня в бордо и бяло
Спалнята е невероятно красива в комбинация на бяло и червено

В кухнята цветовете си остават ярки

Тенденцията през последните години за цветово разнообразие в кухнята остава и ще се радваме на цялата палитра в кухненски шкафове от цикламено до оранжево, но в повечето случай комбинирани с бяло.

Лъскаво огледални повърхности и плотове от естествен камък са най-предпочитаната комбинация в кухненското обзавеждане.

 

Модните тенденции в дизайна на домовете ни за 2017-2018 година ще бъдат възприети бързо и ще останат трайно през следващите няколко години, като ще се променят само детайли като аксесоарите и тяхното подреждане. Спокойно може да пристъпим към обновяването на дома си за да бъде модерен, уютен и оригинален както за нас, така и за нашите гости, които няма как да не забележат това.

Прочетете също

Сглобяема къща през зимата

Сглобяемите къщи стават все по-предпочитани

Строителството на сглобяеми къщи става много популярно и все повече хора се спират на него, комбинирайки бързина, енергийна ефективност и икономия на средства като важни предпоставки за избор.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Real Time Web Analytics