Начало / Жената днес / Дамска козметика / Дълга коса със свободно падащи къдрици
Дългата коса има нужда от грижи, подхранване и често подстригване на краищата
Дългата коса има нужда от грижи, подхранване и често подстригване на краищата

Дълга коса със свободно падащи къдрици

Трябва да се признае, че всяка дълга коса е богатство, което не може да се придобие лесно и за кратко време. Косата расте обикновено  с около 1-2 см на месец и ако искаме да сме с дълга коса, се налага да проявим търпеливост, грижи и постоянство. За тези, които са успели да постигнат желаната дължина, тази година предлага много възможности да се почувстват женствени и сексапилни.

Дългата коса е богатство за жената, което винаги е на мода. След като няколко години чисто правата дълга коса беше супер модерна, идва времето на свободно падащите и безгрижни къдрици, които придават невероятна женственост.

За да постигнете страхотни и безгрижни къдрици може да използвате по-голяма маша, а ако ги направите различни, те ще изглеждат още по-естествени. Задължително използвайте протектор, който ще защити дългата коса от машата. Със стилизиращ крем след това ги разделете и накрая можете да ги фиксирате с подходящ спрей.

Ако вашата дълга коса е малко по-суха или сте прекалили с боите през последните месеци, не е подходящо къдриците да се оформят с маша. Препоръчително е да се използват меки ролки за да се щади косъма от топлинна обработка. Никога не  сушете косата си със сушоар, особено ако е  много дълга.  Той  е неин враг.

Прическа 3
Използването на подходящ балсам е задължително при дългите коси.

За да е здрава и жизнена косата Ви, винаги разреждайте шампоана преди да го използвате. Така на косата попада по-малко количество и я предпазвате от премиване и изсушаване на косъма. Използването на подходящ балсам е задължително при жени с дълга коса. Балсамът подпомага разресването на къдриците и подхранва косъма.

 

Не забравяйте, че и една дълга коса трябва да бъде подстригвана толкова често, колкото и късата. Честото подстригване на краищата я прави по-жизнена и стимулира растежа й.

Предлагаме Ви няколко варианта на модерни прически, подходящи за всеки случай, в зависимост от вкуса Ви:

Комбинацията на дълга коса с къдрици  ще бъде изключително актуална това лято.

Прически
Независимо от цвета, който сте избрали за косата си, къдриците винаги са красиви

Всяка дълга коса е много уязвима и склонна към изсушаване през лятото и трябва да бъде предпазена от силните слънчеви лъчи. Използвайте подходящи предпазващи спрейове, които я овлажняват и пазят. Балсамите без отмиване също са подходящи.

Прически
Използвайте подходящи предпазващи спрейове през летните месеци

Прочетете също

Летен грим

Какъв трябва да бъде летния грим

През лятото парещото слънце не позволява да си позволяваме прекаляване с грима. Той лесно се размазва и вместо да ни прави по-красиви, в някои случаи дори загрозява. Затова летния грим трябва да бъде лек и премерен.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Real Time Web Analytics