Начало / Жената днес / Дамска козметика / Какъв трябва да бъде летния грим
Летен грим
Цветният молив е много подходящ за лятото, защото свежо подчертава погледа и очите

Какъв трябва да бъде летния грим

Целта на всеки грим по принцип е да подчертае женската красота и да прикрие някои несъвършенства. Лятото обаче и съпътстващите го горещини е сезон, който е враг на грима и затова трябва да бъдем много внимателни. Свеждането на грима до минимум през летните дни е задължително условие за да  изглеждаме добре и да не се налага непрекъснато да вадим огледалцето и да проверяваме дали не е размазан. Няма нищо по-грозно от размазан грим и точно това не бива да допускаме.

Разумният летен грим е този, който е така поставен, чеда подчертава чертите на лицето, а същевременно почти да не личи.Това съвсем не е лесна задача, особено ако до скоро сте ползвали доста по-силен и ярък грим. Самото самовъзприемане често пречи на разумното поведение при гримиране през летните месеци. Навикът създаден през другото време да се слага много грим пречи за преминаване към по-лека версия и това често изиграва лоша шега на повечето жени.

Добре е предварително да се подготвим психически, че силният грим не е подходящ за горещините и отрано да се погрижим за кожата си. Още през първите пролетни месеци, когато трябва да проконтролираме и излишните качени през зимата килограми, да помислим и за своята кожа. Подходяща е диета богата на витамини и много течности. Тя се отразява много благоприятно освен на линията и на тена на кожата. Организма се прочиства от тежките храни през зимата, а ако се приема по-голямо количество вода, това става значително по-бързо и ефективно.Добре е да се пие минерална вода подправена с лимонов сок. Забравете пържените храни  и силните кофеинови напитки поне за 1-2 месеца. Спрете сладкишите за този период за да се изчисти кожата от несъвършенства и пъпки.

Резултат няма начин да няма. Тенът след такива мерки става по- равен, кожата с по-свеж вид, а излишните килограми се стопяват.

За много млади жени тези мерки са достатъчни за да изглеждат добре и въобще да не се налага грим. Ако все пак смятате, че това обаче за Вас не е достатъчно и не се харесвате съвсем без никакъв грим, може да използвате съвсем лек, който да подчертава очите и устните, но без да се прекалява с количеството.

За лятото най-подходящи са тонираните кремове, които придават добър и равен тен на кожата и същевременно я хидратират. Добре е да са и със слънцезащитен фактор. Коректор използвайте само ако е крайно наложително за прикриване на тъмни кръгове под очите.

Червилото или гланца трябва да бъдат лекии със светъл цвят. Нежно розовото и кораловото са най-добрите цветове за лятото. Добре е първода очертаете устните и след това да запълните с подходяща четка. Със салфетка попийте излишното количество за да може да постигнете по-траен ефект. Допълнително може да поставяте лек гланц за по-голяма обемност.

Око с лек грим
Понякога използването само на спирала  прави окото да изглежда съвсем естествено

Очите са най-важната част от грима. Най-добро решение за летен грим на очите е водоустойчивата спирала, която дава изразителност на очите, но почистването й вечер е задължително, а не много лесно. Поставянето на спирала си има техника за да изглежда добре и да подчертава по естествен начин очите.

Нанансяне на спирала
Нанасянето на спирала си има техника за да изглежда окото естествено

Нанасянето трябва да бъде на два етапа. Първият слой се нанася и след това се разресват миглите със суха четчица. Изчаква се да изсъхне и след това се нанася втория слой,след който също разресвате миглите. Така очите ще бъдат естествено красиви без да се притеснявате от размазване на грима.

В случаите, когато сте облечени в по-ярки цветове е подходящо да очертаете очите и с цветен молив, подходящ за тоалета. Лекото очертаване на окото с перлено синьо или зелено, а може и с друг цвят подбран в зависимост от цвета на тоалета, придава много приятен и свеж вид, но трябва винаги да имате под ръка огледалце и ако се размаже леко, да го оправяте. 

Перманентен грим
Перманентният грим е стъпка, която много добре да премислите преди да се решите на нея

Напоследък все по-често се прибягва до т. нар. перманентен грим, който е много подходящ за лятото. Той представлява козметична татуировка с минерални оцветители, които проникват в повърхностните слоеве на епидермиса. По този начин се постига подсилване цвета на устните и очертаване на веждите, но трайността е продължителна и ако не е сполучлив направения перманентен грим, той става проблем, който трудно се коригира.

Летата стават все по-горещи и ако искаме да сме красиви и с перфектен грим, просто не трябва да прекаляваме с него. Дори да сте свикнали с повече цветност по лицето, ще ви бъде необходима само една седмица пред огледалото за да стигнете до извода, че и с лекият умерен грим сте точно толкова красива, а дори може би и повече.

Прочетете също

2017 ще ни провокира отново с ярки цветове

Пролетни вълнения и модни тенденции

Пролетта пробужда не само природата, а желанието ни да се обличаме и изглеждаме добре. Да преборим бързо качените килограми през зимата и подновим гардероба си според модните тенденции.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Real Time Web Analytics