Начало / Жената днес / Дамска козметика / Морето и морската вода лекуват и разкрасяват
Морска вода
Морската вода е природен дар, от който трябва да се възползваме максимално

Морето и морската вода лекуват и разкрасяват

Много се говори за вредното въздействие на силните слънчеви лъчи върху кожата и как трябва да бъдем внимателни с продължителния престой на плажа. И все пак плажовете по целият свят са пълни и морето е най-желаното място през летния сезон. Комбинацията между слънце и море е факт, че ни прави по-красиви и за това има неоспорими доказателства, които ние самите виждаме в огледалото.

Разумното излагане на слънце, комбинирано с често къпане в морето е най-добрата терапия за повечето заболявания на човека и това е рецепта, която е известна от древността. Морската вода има изключително мощно възстановявящо и лечебно въздействие върху организма и особено върху кожата. Комбинацията й със умерени слънчеви лъчи е най-доброто, което можем да дадем на  здравето си през лятото и да го подготвим за зимните предизвикателства. Морската вода е богата на минерали и микроелементи, които са под формата на соли и разтворени газове – азот, кислород, хелий и др. Те мощно повишават устойчивостта на кожата и тя става  по-гладка. Минералите влияят благотворно на кръвообращението ни, обмяната на веществата, имунната система и хормоните. Изпаренията от морската пяна, които вдишваме прочистват и възстановяват лигавиците на носа и гърлото и действат вълшебно при хронични заболявания на горните дихателни пътища. Морските въздушни струи са богати на йод,  не съдържат алергени и прах  и имат възстановяващи и антибиотични свойства. Честото и продължително къпане в морето укрепва имунитета и помага на организма да преодолее сам много хронични заболявания.

Морската вода съдържа микроелементи и минерали, които лекуват остеопороза, а остеопорозата е заболяване, от което страдат голяма част от жените в менопаузата и лечението й с медикаменти е много скъпо. Наличието на калций в нея я прави много мощно средство и при артритни заболявания, а магнезият повлиява високо кръвно налягане и други заболявания на сърцето.

Изпаренията от морската пяна, които вдишваме прочистват и възстановяват лигавиците на носа и гърлото
Изпаренията от морската пяна, които вдишваме прочистват и възстановяват лигавиците на носа и гърлото

Морето е мощно противовъзпалително средство и при редица кожни проблеми и подобрява функцията на колагена. То прави кожата по-красива и по-млада, защото минералните соли, съдържащи се в него помагат за регенерацията на кожните клетки. В много случаи кожни заболявания като псориазис и невродермит, които трудно се поддават на лечение, се повлияват с чудотворен успех след процедури с морска вода.

Чистата морска вода е естествен метод за лечение в много медицински центрове по целия свят. Солта, която се извлича от нея има много ценни качества и се използва в спа центровете за мускулни болки, пилинг,  почистване на кожата и редица масажи с цел отпускане на мускулатурата и детоксикация на организма.

Морската сол има много добро въздействие и при хроничен синуит. Морската вода е природен дар, от който трябва да се възползваме максимално при всяка възможност. Да прекараме лятната си отпуска сред вълните, е най-добрият подарък, който можем да направим на тялото си, защото то определено ще се зареди със здраве за зимата и ще стане по-красиво. А съчетанието на морските бани със слънчеви лъчи придава красив и траен шоколадов загар на кожата, който ни кара да се чувстваме здрави и красиви чак до следващото лято.

 

Прочетете също

Първите бръчки

Да преборим бръчките с масаж

Как да се преборим със следите, които времето нанася на лицето ни.? как да предотвратим появата на бръчки и да загладим вече съществуващите и то в домашни условия.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Real Time Web Analytics