Начало / Вкусно / Тиквени семки в нашето меню
Тиквени семки и тиква
Суровите тиквени семки лекуват паразитни заболявания по-добре от повечето лекарства

Тиквени семки в нашето меню

Колко често всеки от нас посяга към тиквени семки? Тиквените семки не са особено предпочитани и отстъпват по популярност на слънчогледовите, но трудно можем да си отговорим защо. Просто така… когато ни се люпят семки, си купуваме слънчогледови!

А тиквените семки са храна, която задължително трябва да присъства в менюто ни защото:

  1. Тиквеното семе влияе много добре на функционирането на нашите бъбреци като не допуска образуването на камъни в тях и дори лекува цистит.
  2. Тиквеното семе е едно от най-ефикасните средства за унищожаване на всякакви паразити в стомашно-чревния тракт. Чревните паразити са много коварни и често доста късно се откриват, когато вече са нанесли сериозни поражения в организма. Редовната консумация на тиквени семки, особено когато се приемат и сурови са гаранция, че дори да станем жертва на паразити, те ще бъдат унищожени. Дори тенията би могла да бъде изхвърлена и излекувана чрез консумация на сурови тиквени семки. Приемат се сутрин на гладно, съвсем сурови.
  3. Тиквените семки имат невероятно благоприятно въздействие върху кожата ни. Богати на ценни хранителни вещества, те поддържат кожата свежа и еластична като олиото в тях се грижи за мембраните на клетките.
  4. Тиквените семки влияят на нивата на холестерола в организма ни като понижават нивата на лошия холестерол и повишават тези да добрия.
  5. Тиквените семки са естествен стимулант на  кръвоносната, храносмилателната, репродуктивната, опорно-двигателната система и подпомагат доброто зрение. Това се дължи на богатото съдържание в тях от витамини, минерали и други полезни вещества.Те са много богати на цинк, витамин С, витамини от В групата, калциеви, калиеви, магнезиеви, фосфорни соли и други.
  6. При мъжете тиквените семки са изключително важни, защото профилактират доброкачествената хиперплазия на простатата, която се проявява при повечето от тях след 50 годишна възраст и е доста неприятен проблем.
  7. Майките кърмачки не е нужно да се наливат с боза за да имат достатъчно кърма, а просто да включат в менюто си тиквени семки заедно с друга пълноценна храна и да приемат повече вода.

За да ни бъдат толкова полезни, обаче тиквените семки трябва да се консумират редовно и често да ги опитваме съвсем сурови. Ако са печени е най-добре да си ги  приготвяме сами като не бива да ги печем повече от 20 минути. Освен това трябва да се знае, че приема на готови печени и обелени семки в пликче, купено от магазина, почти няма ефект. Доказано е, че едни от най-полезните вещества в тиквените семки се намират точно в граничната ципичка между люспата и самата ядка. Освен това люспата, която обикновено се изхвърля, запазва качествата на ценните съставки.

Прочетете също

Събуждане с главоболие

Главоболието често е свързано със съня ни

Удобното легло, режимът, който може сами да създадем като си лягаме и ставаме по едно и също време, са най-доброто лечение на главоболието.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Real Time Web Analytics